Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ~ τι είναι για σένα ο batman { καταιγισμός νέων justice league { αφίσες suicide squad κ.α.

ο ελληνικός διαδικτυακός χώρος της "επιστήμης" του Batman

ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Ο BATMAN;
Είχα πρόσφατα μία συζήτηση με έναν πελάτη μου που έτυχε να δει πίσω από το γραφείο μου το συλλεκτικό batarang που έχω από το 2005, πιστό αντίγραφο της ταινίας "Batman Begins" ο οποίος στο τέλος της επαγγελματικής μας συνάντησης που ανέφερε πως η καινούρια ταινία Batman (εννοούσε το "Batman v Superman") είναι πολύ κακή και ποια ήταν η άποψή μου.

Εγώ, παίρνοντας σαν δεδομένο το σχετικά νεαρό της ηλικίας του, του σημείωσα πως η κριτική προς την ταινία εξαρτάται από τι περιμένει κανείς. Αν περίμενε να δει μία ρεαλιστική ταινία τύπου Nolan τότε απογοητεύτηκε, αν πάλι περίμενε να δει μία στροφή στα πιο ελαφριά comics που απευθύνονται στα παιδιά, τότε ίσως έμεινε ικανοποιημένος από την μπόλικη δράση στην πλοκή.

Στην ροή της συζήτησης μας, ο πελάτης μου επιβεβαίωσε πως ο Batman για εκείνον -όπως και για τον μέσο άνθρωπο- είναι μία καρικατούρα που κάνει φοβερά και τρομερά εξωπραγματικά πράγματα στις σελίδες των comics.

Δεν έχει άδικο. Είναι δύσκολο για τον καθένα να δει πίσω από τον χαρακτήρα, τα στοιχεία που τον συνθέτουν. Γιατί φυσικά είναι ψεύτικος, φυσικά είναι αποτέλεσμα της φαντασίας ενός, δύο και μετέπειτα αρκετών συγγραφέων, όμως ποιος χαρακτήρας αντέχει για 77 χρονιά κάνοντας αισθητή την παρουσία του ξανά και ξανά μέσα στα χρόνια;

Είναι εκείνος που έχει αναπλαστεί με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, με πτυχές της θεωρίας και της φιλοσοφίας, με χαρακτηριστικά δανεισμένα από τους πιο πολύπλοκες χαρακτήρες της ιστορίας. Δεν είναι καιρός, που έγραφα σε εισαγωγικό μου κείμενο πως Αριστοτέλης, Φρόιντ, Πλάτωνας, Μέγας Αλέξανδρος και Ιησούς Χριστός, είναι μόνο μερικές από τις ιστορικές φυσιογνωμίες από τις οποίες ο Σκοτεινός Ιππότης δανείστηκε χαρακτηριστικά για να πρωταγωνιστήσει στις εκάστοτε ιστορίες των εικονογραφημένων του.

Τι μένει; Το πως τον αντιλαμβάνεται ο καθένας. Αν για κάποιους είναι μερικές ευχάριστες σελίδες ανάγνωσης (ή ένα δίωρο διασκεδαστικής τηλεθέασης) είναι απόλυτα σεβαστό. Αν πάλι αποτελεί προϊόν μελέτης, προβληματισμού και παραδειγματισμού, τότε νομίζω πως έχουμε περάσει στο επόμενο στάδιο της πραγματικής "γνωριμίας" με τον ήρωα του Gotham. +Yanni Spiridakis 

ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

BATMAN
Η άτιτλη Batman ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ben Affleck που υπολογίζεται για το 2018 είναι σε φάση ανάπτυξης του σεναρίου σύμφωνα με τον διάσημο ηθοποιό και συντελεστή, ωστόσο όπως ο ίδιος δήλωσε αν δεν υπάρξει ικανοποιητικό αποτέλεσμα στο σενάριο δεν θα διστάσει να δώσει το σενάριο με καθυστέρηση ακόμα κι αν η ταινία πάει πιο πίσω.

JUSTICE LEAGUE 
Καταιγισμός ειδήσεων αυτήν την εβδομάδα στην πρώτη ταινία Justice League αφού αφενός μετά τον τίτλο πήραμε και το λογότυπο της ταινίας και αφετέρου πήραμε την επίσημη περιγραφή της ταινίας που επί λέξη είναι:
"Fueled by his restored faith in humanity and inspired by Superman’s selfless act, Bruce Wayne enlists the help of his newfound ally, Diana Prince, to face an even greater enemy. Together, Batman and Wonder Woman work quickly to find and recruit a team of metahumans to stand against this newly awakened threat. But despite the formation of this unprecedented league of heroes—Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg and The Flash—it may already be too late to save the planet from an assault of catastrophic proportions."
Με άλλα λόγια τίποτα που να μην περιμέναμε. Νέα έρχονται και από το αναβαθμισμένο Batmobile που θα είναι πλέον αυτό:
Η φωτογραφία τραβήχτηκε από δημοσιογράφους στους οποίους επετράπη να παραστούν στα γυρίσματα της ταινίας στο Λονδίνο την 31η ημέρα (από τις 111 συνολικές) και να μάθουν πάνω-κάτω τα εξής:
} Η πλοκή έρχεται λίγους μήνες μετά τα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν στο "Βatman v Superman".
} Κύρια πλοκή θα είναι η προσπάθεια του Batman να βρει και να ενώσει τα μέλη της Justice League δεδομένων των εντελώς διαφορετικών χαρακτήρων της.
} Υπάρχουν τρία είδη όντων στην ταινία. Το ανθρώπινο είδος, οι Ατλάντιοι (Aquaman) και οι Αμαζόνες (Wonder Woman). 
} Στην ταινία θα υπάρχουν πολλές αναφορές στο παρελθόν.
} Επιβεβαιώνεται πως ο κυρίως κακός θα είναι ο Steppenwolf. 
} Τα παραδαιμονικά πλάσματα που είχαμε στο όνειρό του Batman στην προηγούμενη ταινία θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο εδώ.
} Στην ταινία θα δούμε ακόμα και τον ίδιο τον Δία να εμφανίζεται σε μία μικρή εμφάνιση!
} Ο Batman αισθάνεται πληγωμένος για τον θάνατο του Superman γι' αυτό και έχει αφοσιωθεί στο να φτιάξει αυτήν την ομάδα.
} Στην μουσική επένδυση της ταινίας ο Junkie XL θα είναι χωρίς τον Hans Zimmer.
} Οι παραγωγοί συμφώνησαν πως μέρος της αποτυχίας της προηγούμενης ταινίας αφορούσε το ότι το κοινό είδε τους αγαπημένους τους ήρωες αποδομημενους και κατεστραμμένους και αυτό δεν του άρεσε. Με το πιο μαύρο κομμάτι να έχει περάσει, πλέον αυτό θα αλλάξει.
} Για πρώτη φορά εδώ θα δούμε έναν αληθινό detective Batman όπως κανονικά θα έπρεπε να είναι.
} Στην ταινία θα δούμε και ένα νέο χώρο που ανήκει στον Wayne και ο οποίος θα στεγάζει μηχανήματα, οχήματα και τεχνολογίες της ομάδας.
} Τα δύο νέα οχήματα του Batman ακούνε στο όνομα Flying Fox και Nightcrawler
} Και εδώ ο Batman θα έχει δύο στολές. Παρόμοιες με τις προηγούμενες απλά πιο προηγμένες.
} Η στολή της Wonder Woman είναι 5.000 ετών!
} Αυτή τη στιγμή τα γυρίσματα λαμβάνουν χώρα στο Λονδίνο. Μέσα στο καλοκαίρι θα μεταφερθούν στο Los Angeles μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.
} Ο Alfred και ο Bruce είναι οι δημιουργοί και προμηθευτές τεχνολογικών εργαλείων όλης της ομάδας.

SUICIDE SQUAD
Αποκαλύφθηκε το εξώφυλλο και η λίστα των τραγουδιών του Soundtrack της ταινίας. Μπορείτε να τα δείτε και να τα κάνετε προπαραγγελία. Μάλιστα το ένα τραγούδι με video που περιέχει αδημοσίευτες σκηνές από την ταινία.

Από κει και πέρα κυκλοφόρησαν δεκάδες επίσημες αφίσες με τους ήρωες της ταινίας. Για να μην υπερφορτώσω τη σελίδα και να μην σας μπερδέψω στο τέλος, σας παραθέτω τον σύνδεσμο για να τις δείτε.


GOTHAM
Η ηθοποιός Jamie Chung θα ενσαρκώσει στην σειρά την θεία της Vicki Vale, Valerie. Όπως όλοι γνωρίζουμε... η ανηψιά της θα μεγαλώσει και θα γίνει και δημοσιογράφος!

DC ΤΑΙΝΙΕΣ
Όπως είδαμε στην έκθεση του Las Vegas προ ημερών, αποκαλύφτηκαν τα σήματα από τις επερχόμενες ταινίες των ηρώων της DC και θα τα δείτε εδώ:

ΑΛΛΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ BATMAN
Η φίλη μου η Πόπη βρέθηκε πρόσφατα σε μία έκθεση και είπε να βγάλει μία φωτογραφία με τον Batman τον ίδιο για να μου την στείλει. Την ευχαριστώ και ελπίζω να ένοιωσε το δέος...

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS)

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ
Βρείτε εδώ εικονογραφημένες ιστορίες με τον Batman και τους άλλους χαρακτήρες του θρύλου και ακολουθήστε τις μήνα προς μήνα.

DC THE NEW 52
Οι τελευταίες σειρές όλων των εικονογραφημένων του Batman και των υπολοίπων χαρακτήρων του θρύλου.

DC UNIVERSE
Διάφορες δευτερεύουσες ιστορίες με τον θρύλο του Batman και τους συμμάχους του

TOP RATED
Βρείτε εδώ τις πιο πολυδιαβασμένες ιστορίες, τα κλασικά εικονογραφημένα καθώς & τα καλύτερα σύγχρονα από τις περιπέτειες του Batman και των άλλων χαρακτήρων του θρύλου.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το