Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ~ ο batman δεν είναι ο καλύτερος ήρωας { suicide squad { gotham { injustice 2 και άλλα παιχνίδια { batman day

ο ελληνικός διαδικτυακός χώρος της "επιστήμης" του Batman

ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ

Ο BATMAN ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΡΩΑΣ
Διάβαζα πρόσφατα σε ένα άρθρο ότι ειδικοί ερευνητές πανεπιστημίου κατάφεραν να μετρήσουν τις παραμέτρους και τις μεταβλητές που μπορούν να αξιολογήσουν έναν ήρωα και κατέληξαν πως όχι, ο Batman δεν είναι ο καλύτερος ήρωας από όλους.
Όμως... Τι σημαίνει ήρωας και ύστερα, τι σημαίνει καλύτερος ήρωας; Αυτό που η έρευνα εξετάζει είναι ποιος θα κέρδιζε τον άλλο αν με λίγα λόγια, πλακωνόντουσαν μεταξύ τους. Βλέπουμε λοιπόν στοιχεία όπως η δύναμη, η ενέργεια, η ταχύτητα, η ασφαλής μεταφορά (το να πετάει κάποιος είναι ποιο ασφαλές από το να οδηγεί ένα αυτοκίνητο). Και ύστερα βλέπουμε στην εικόνα παραμέτρους αρνητικές, όπως η πιθανότητα έκθεσης σε κίνδυνο, η πιθανότητα να κάνει κακό στον εαυτό του και άλλα παρόμοια. Σύμφωνα με την έρευνα, ο Batman έρχεται τελευταίος στην σχετική λίστα, άρα γίνεται σαφές πως θα έχανε.

Αυτό που η έρευνα δεν μελέτησε είναι η νόηση του καθένα. Η πνευματική του υπόσταση και η διανοητική του ικανότητα. Ο Batman δεν θα μπορούσε ποτέ να νικήσει έναν εξωγήινο με υπερδυνάμεις, όμως ποιος σας είπε ότι θα πήγαινε να τον αντιμετωπίσει σε μία καθαρή μάχη σώμα με σώμα. Ο Batman θα έκανε την δική του έρευνα, θα μελετούσε τις αδυναμίες του "αντιπάλου" του και αφού εκπονούσε ένα σχέδιο εκμετάλλευσης των αδυναμιών αυτών τότε θα πήγαινε στην μονομαχία.

Δεν είναι τυχαίο πως ο Batman παρουσιάστηκε τον Μάιο του 1939 στην σειρά εικονογραφημένων "Detective Comics" την ίδια ώρα που ο Superman ξεκινούσε στην σειρά "Action Comics". Η ονομασία των εικονογραφημένων είναι χαρακτηριστική και του είδους των ηρώων. Ο detective-ερευνητής χρησιμοποιεί την φυσική του δύναμη μόνο για υποστηρικτικό ρόλο. Η επίλυση των... υποθέσεων του γίνεται με πρωταγωνιστή το σχέδιο και την στρατηγική και όχι την δύναμη και τις υπερφυσικές ιδιότητες.

Γι' αυτό λέμε πάντα πως ο Batman είναι μια κατηγορία μόνος του. Δεν τον τσίμπησε κάποιο έντομο, δεν τον χτύπησε καμιά αστραπή, δεν ήρθε από άλλο πλανήτη, δεν ήρθε από το παρελθόν, ούτε είναι μεταλλαγμένος. Είναι ένας άνθρωπος σαν εσένα. Έχει τον τίτλο του ήρωα γιατί δεν το σκέφτεται και πολύ για να θυσιαστεί για αυτόν που στοχεύει στο να σώσει. Τώρα αν είναι καλύτερος ή χειρότερος, προτιμώ να το κρίνεις εσύ. Όχι κάποιοι ερευνητές... +Yanni Spiridakis 

ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

SUICIDE SQUAD
Σε μία συνέντευξη του σκηνοθέτη David Ayer μαθαίνουμε ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα ανάμεσα στα οποία πως έκανε δοκιμές με τους ηθοποιούς ακόμα και μεταξύ τους, κατά τις οποίες άρχισε να μιλάει ο καθένας για την ζωή του, ενώ κατέληγαν στο να χτυπά ο ένας τον άλλο, ακόμα και στο πρόσωπο! Έτσι, έφευγαν από το αίσθημα της ηθοποιίας! Στη συνέχεια μίλησε για τον Joker, αναφέροντας πως τα τραβηγμένα τατουάζ του, στην πραγματικότητα κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, αφού το καθένα αναφέρεται σε μία διαφορετική ιστορία του, ενώ ακόμα και τα δόντια του θα αποκαλύψουν διάφορα πράγματα για το πως έγιναν...  Εξάλλου για τον ίδιο τον Joker θα αναφέρει πως στην... δική του εκδοχή, είναι ένας τύπος της μέσης αστικής τάξης που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι υπαρκτό πραγματικό πρόσωπο.

Παράλληλα όπως ήταν αναμενόμενο, κυκλοφόρησαν τα νέα μικρά τηλεοπτικά trailer για την ταινία που θα βρείτε παρακάτω:

GOTHAM
Όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα η τηλεοπτική σειρά Gotham ανανεώνει και επίσημα για 3η χρονιά και έρχεται με ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, αφού η Poion Ivy (το μικρό κοριτσάκι) μεγάλωσε και θα το ενσαρκώνει μία μεγαλύτερη κοπέλα ενώ πλέον θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά. Παράλληλα, θα γνωρίσουμε τον Mad Hatter αλλά και την Vicki Vale που θα είναι το μετέπειτα κορίτσι του Bruce. Σας άνοιξε η όρεξη;

ΑΛΛΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

INJUSTICE 2
Αυτή τη βδομάδα έχουμε περισσότερα για το νέο παιχνίδι της DC και αυτή τη φορά βλέπουμε το gameplay το οποίο είναι εξίσου εντυπωσιακό με το trailer που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα.

BATMAN DAY
Και φέτος η DC αποφάσισε να επαναλανσάρει τον θεσμό της Batman Day που θα γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου και θα αποτελεί την μέρα που θα είναι αφιερωμένη στον Σκοτεινό Ιππότη με διάφορες δράσεις, εκδηλώσεις προσφορές ή δωρεές σε εικονογραφημένα και άλλα που θα μας κρατήσουν το ενδιαφέρον!

BATMAN - THE TELLTALE SERIES
Πρόκειται για ένα project που όταν ανακοινώθηκε όλοι αναρωτιόμασταν τι ακριβώς είναι. Το ηλεκτρονικό παιχνίδι είναι λίγο περισσότερο κοινωνικό, απ' ότι περιπέτεια και ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον Bruce ουσιαστικά που θα γίνεται Batman και όχι τον Batman καθαυτού. Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι περιλαμβάνει κοινωνικές εκδηλώσεις, έρωτες κλπ. Η κυκλοφορία του τοποθετείται για μέσα στο καλοκαίρι, οπότε περιμένουμε

BATMAN: ARKHAM VR
Σήμερα σας παρουσιάζω μία πολύ φιλόδοξη κίνηση της DC η οποία έρχεται αποκλειστικά για το νέο Playstation VR που θα κυκλοφορήσει προσεχώς. Πρόκειται για μία έκδοση του παιχνιδιού Arkham αποκλειστικά φτιαγμένη για το P VR ενώ πριν τον Οκτώβριο όποτε και θα κυκλοφορήσει αναμένουμε πολύ viral marketing που θα βασιστεί στο σύνθημα #WearTheCowl Στο μεταξύ μπορείτε να δείτε το trailer του παιχνιδιού

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS)

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ
Βρείτε εδώ εικονογραφημένες ιστορίες με τον Batman και τους άλλους χαρακτήρες του θρύλου και ακολουθήστε τις μήνα προς μήνα.

DC THE NEW 52
Οι τελευταίες σειρές όλων των εικονογραφημένων του Batman και των υπολοίπων χαρακτήρων του θρύλου.

DC UNIVERSE
Διάφορες δευτερεύουσες ιστορίες με τον θρύλο του Batman και τους συμμάχους του

TOP RATED
Βρείτε εδώ τις πιο πολυδιαβασμένες ιστορίες, τα κλασικά εικονογραφημένα καθώς & τα καλύτερα σύγχρονα από τις περιπέτειες του Batman και των άλλων χαρακτήρων του θρύλου.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το