Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ~ η αιώνια κατάθλιψη του batman και μαζί τα πάντα για κυκλοφορίες, παραγωγές και νέα

ο ελληνικός διαδικτυακός χώρος της "επιστήμης" του Batman

ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ

Η ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
Αν θες να διασκεδάσεις, να γελάσεις και να χαλαρώσεις, τότε πραγματικά δεν τον ξέρεις. Ο Batman/Bruce Wayne πάσχει από σύνδρομο διπλής ταυτότητας. Οι επιστήμονες αναφέρουν ωστόσο ότι το πιο πιθανό είναι πως ο εθισμός του στο κυνήγι της νύχτας και η καταπίεση του όταν βγαίνει τις νύχτες με όμορφες γυναίκες, έχει φέρει ένα αντίστροφο αποτέλεσμα. Είναι ο Batman το πραγματικό του "εγώ" και ο Bruce η μάσκα του άλλου του εαυτού.

Γιατί τα χαμόγελα είναι σχεδόν πάντα προσποιητά. Ο Batman δεν χρειάζεται να υποδυθεί τον σοβαρό, λιγομίλητο και απότομο (αντίπαλο ή σύμμαχο) ακόμα κι αν αυτό θέλουν να μας λανσάρουν εδώ και μερικά χρόνια στις εκδόσεις της Justice League.

Ο Batman πάσχει από χρόνια κατάθλιψη και ο μόνος τρόπος να την αντιμετωπίσει είναι με το να εκφράζει ή μάλλον να ξεσπάει την οργή του. Η κατάθλιψη του ήρωα έρχεται προφανώς από την παιδική του ηλικία και τον θάνατο των γονιών του. Το παιδί μη έχοντας οικογένεια και φίλους, κλείστηκε στον εαυτό του και αναζήτησε πολύ εναλλακτικούς τρόπους για να εκφράσει την οργή και την δημιουργικότητά του. Κάπως έτσι ο μικρός Bruce έγινε ένας Batman.

Δεν είναι εύκολο, μα δεν είναι αδύνατο. Ποιος όμως διοχετεύει την ασθένεια του (αν πούμε έτσι την κατάθλιψη) σε ένα παραγωγικό τρόπο; Προφανώς δεν μπορεί ο καθένας να κυνηγάει εγκληματίες, όμως έχουμε παραδείγματα ανθρώπων που ασχολήθηκαν με την τέχνη και η κατάθλιψη μετουσιώθηκε σε αριστουργήματα μουσικής, ζωγραφικής κ.α.

Βλέπετε ο Batman έχει κατάθλιψη, αλλά δεν έχει απόγνωση. Έχει πλήρη συναίσθηση του εαυτού του του, του προβλήματός του, των αναγκών του και των ορίων του. Μία αυτογνωσία που θέλει πολύ δουλειά και πολύ μεγάλη όρεξη. Μοναδικό του ίσως λάθος; Δεν θέλει ποτέ να γιατρευτεί. Επιλέγει ένα μονοπάτι που συνεχίζει την κατάθλιψη του επ' αόριστο κι έτσι απλά επιλέγει να μείνει μόνος. +Yanni Spiridakis


AKOMA... η "Batfamily  ி  Heroes & Villains ி  Greece" σελίδα στο facebook μας θυμίζει:
και για άμεση ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις του ήρωα κάντε like τώρα!

ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

SUICIDE SQUAD 
Αν και αυτή την εβδομάδα συνεχίζουμε έναν καταιγισμό εκδηλώσεων, φωτογραφιών και πολυμέσων, τουλάχιστον μάθαμε και κάτι χρήσιμο. Η διάρκεια της ταινίας λοιπόν θα είναι 130 λεπτά. Μάλιστα ο σκηνοθέτης, David Ayer επιβεβαίωσε πως η παραγωγή της ταινίας ολοκληρώθηκε γράφοντας χαρακτηριστικά: It.Is.a.Beast
Στο μεταξύ κυκλοφόρησαν αρκετές νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα αλλά εκεί που θα μείνουμε είναι στο νέο video clip από τα τραγούδια της ταινίας στο οποίο και συμμετέχουν και πάλι οι χαρακτήρες της. Ε, ας το ακούσουμε!


GOTHAM
Περισσότερα νέα casting για την σειρά αφού η Maggie Geha θα υποδυθεί μία μεγαλύτερη πια σε ηλικία, Poison Ivy. Ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο χαρακτήρας θα είναι πια 19 χρονών και θα εμφανίζεται ως βασικός πρωταγωνιστής στα επεισόδια τουλάχιστον του τρίτου κύκλου με πρόθεση να σαγηνεύσει τον νεαρό Bruce

BATMAN v SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE ULTIMATE EDITION
Κυκλοφόρησε επιτέλους η ταινία με τις κομμένες σκηνές ενσωματωμένες (βάλε πάνω από μισή ώρα) και φυσικά με ένα σωρό σκηνές από τα γυρίσματα και ντοκιμαντέρ, όπως έχουμε αναφέρει ξανά. Να σημειώσω πως προς το παρόν διατίθεται μόνο ψηφιακά, αλλά ακόμα όχι στην Ελλάδα, ενώ αναμένεται σε DVD/Bluray. Προσωπικά το έχω ήδη παραγγείλει αλλά θα είναι χωρίς υπότιτλους. Στο μεταξύ μπορείτε να δείτε από εδώ τα πρώτα 10' με μερικά δευτερόλεπτα που θα δούμε για πρώτη φορά!

ΑΛΛΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΦΙΣΕΣ BATMAN
Κυκλοφόρησαν σε μορφή αφίσας τέσσερις νέες εξαιρετικής έμπνευσης, εικόνες από τις αντίστοιχες προ Nolan ταινίες. Χαζέψτε τις.

BATMAN: RETURN TO ARKHAM 
Σαν κεραυνός εν αιθρία έφτασε η είδηση ότι το πολυαναμενόμενο τελευταίο ηλεκτρονικό παιχνίδι αναβάλλει επ' αόριστον την κυκλοφορία του. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στους δημιουργούς του να μεταφέρον την καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού προς τους παίκτες.

Η MARVEL ENANTION THΣ DC
Απίστευτο τρολάρισμα από το comic της Marvel, "Spider-Man/Deadpool" όταν και καλά οι δύο ήρωες βγαίνουν από τον κινηματογράφο που παρακολουθούσαν την ταινία “Nighthawk v Hyperion: Yawn of Bordem" με την αφίσα να γράφει πάνω σαν υπότιτλο: "You won’t believe their mothers share a first name". Προσωπικά το βρήκα έξυπνο, αν και αυτό σημαίνει πόλεμο!!! Δείτε το εικονογραφημένο:

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS)

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ
Βρείτε εδώ εικονογραφημένες ιστορίες με τον Batman και τους άλλους χαρακτήρες του θρύλου και ακολουθήστε τις μήνα προς μήνα.

DC THE NEW 52
Οι τελευταίες σειρές όλων των εικονογραφημένων του Batman και των υπολοίπων χαρακτήρων του θρύλου.

DC UNIVERSE
Διάφορες δευτερεύουσες ιστορίες με τον θρύλο του Batman και τους συμμάχους του

TOP RATED
Βρείτε εδώ τις πιο πολυδιαβασμένες ιστορίες, τα κλασικά εικονογραφημένα καθώς & τα καλύτερα σύγχρονα από τις περιπέτειες του Batman και των άλλων χαρακτήρων του θρύλου.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το