Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ~ ο ήρωας που δεν αλλάζει { suicide squad { justice league { injustice 2 { ευκαιρίες καριέρας κ.α.

ο ελληνικός διαδικτυακός χώρος της "επιστήμης" του Batman

ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ

ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Ο BATMAN;
Ένα από τα επόμενα θέματα με τα οποία θα ασχοληθώ αφορά την προσιτότητα του χαρακτήρα. Ξέρετε, πριν το 1989 ο Batman βρισκόταν πολύ πιο χαμηλά απ' τον Superman, τον Flash και άλλους. Προφανώς αν βάλουμε μέσα και τους χαρακτήρες της Marvel η κατάταξη του ήταν ακόμα πιο χαμηλή. Το 1989 και 1992 έδειξε στον κόσμο ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του, πολύς κόσμος ταυτίστηκε και η δημοτικότητά του ανέβηκε.

Δεν ήταν όμως παρά στα μέσα της δεκαετίας του 90' όπου ο Σκοτεινός Ιππότης καθιερώθηκε στις προτιμήσεις του κόσμου και σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο η σειρά κινουμένων σχεδίων που έφερε τα παιδιά -τους αυριανούς αναγνώστες εικονογραφημένων δηλαδή- έξω απ' τα περίπτερα να αναζητούν τους τίτλους του Batman.

Κι όμως, ακόμα και τότε ο Batman ουδέποτε αλλοίωσε τα χαρακτηριστικά του για να αρέσει σε κάποιο προκαθορισμένο κοινό. Ήταν ο ίδιος απόμακρος, απότομος και μουντός τύπος που όλοι... αγαπάμε! Αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με τους άλλους μεγάλους ήρωες. Ο Superman έφτασε στο σημείο να απαρνηθεί την Κρυπτονική ιδιότητα του και να γίνει άνθρωπος (Action Comics), να παντρευτεί, να μεθύσει, να χάσει τον έλεγχο των δυνάμεών του. Το ίδιο και ο Flash που για πολλά τεύχη προσπαθούσε να βρει τρόπο να αποποιηθεί του χαρίσματος του κλπ.

Ο Bruce, ξέρει πως ότι κάνει είναι η κληρονομιά και η κατάρα του. Ξέρει πως φθείρεται και πως για όσο το κάνει δεν πρόκειται ποτέ να ζήσει σαν κανονικός άνθρωπος, όμως ακόμα κι αν σε ορισμένα τεύχη ή κινηματογραφικές ταινίες, έχει φτάσει στο σημείο να σφραγίσει την σπηλιά, ουδέποτε προσπάθησε να γίνει κάποιος άλλος. Μου διαφεύγει το τεύχος, όμως δεν ξεχνάω την ατάκα του Jayson Todd "δεν ξέρω αν ο Batman είναι το αληθινό σου εγώ και ο Bruce απλά το alter ego σου".

Πράγματι. Ο Batman ουδέποτε είπε ψέματα για το ποιος είναι. Ουδέποτε ωραιοποίησε την ψυχοσύνθεση του. Προφανώς σε παραγωγές που αναφέρονται σε παιδιά δεν είναι ίσως τόσο προφανές σε αυτά, όμως είναι εκεί. Ο χαρακτήρας του είναι δεδομένος και οποιοσδήποτε μπορεί να τον αντιληφθεί. Ένας συγγενείς μου είπε πριν μερικά χρόνια πως δεν του αρέσει ο Batman γιατί του φέρνει ψυχοπλάκωση. Είναι απόλυτα σεβαστό αυτό. Ο Batman κάνει ακριβώς αυτό, επειδή αυτός είναι. Επειδή πίσω από τη μάσκα και τα ακριβά gadgets, είναι ένας θνητός σαν ένας από εμάς +Yanni Spiridakis 

ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

BATMAN v SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE
Προσωπικά το περιμένω όσο περίμενα και την ταινία! Στις 28 Ιουνίου κυκλοφορεί η ψηφιακή μορφή του πλήρες σετ ταινίας ενώ το DVD/BluRay έρχεται στις 19 Ιουλίου. Από εκεί, προσωπικό αγαπημένο τις κομμένες σκηνές που δίνουν παράταση στην ταινία κατά μισή ώρα και περιλαμβάνουν όλες αυτές τις σκηνές που αναγκάστηκαν να κόψουν για να κάνουν την ταινία πιο κατάλληλη σε παιδικό κοινό. Ανάμεσα σε αυτές τις σκηνές είναι και η περιβόητη εμφάνιση της Barbara Gordon ενώ το δισκάκι θα συνοδεύεται από μια σειρά ντοκιμαντέρ με τους εξής τίτλους:
Uniting the World’s Finest
Gods and Men: A Meeting of Giants
The Warrior, The Myth, The Wonder
Accelerating Design: The New Batmobile
Superman: Complexity & Truth
Batman: Austerity & Rage
Wonder Woman: Grace & Power
Batcave: Legacy of the Lair
The Might and the Power of a Punch
The Empire of Luthor
Save the Bats
Το κόστος αναμένεται στα 30 ευρώ και μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ
Το δε υπέροχο trailer που δείχνει πολύ καινούριο υλικό είναι αυτό:

JUSTICE LEAGUE ACTION (κινούμενα σχέδια)
Σε λίγους μήνες κάνει πρεμιέρα η νέα σειρά κινουμένων σχεδίων με τους σημαντικότερους ήρωες της DC και ενώ οι φήμες έλεγαν για σημαντική ελάττωση στους χαρακτήρες, στην προχθεσινή παρουσίαση είδαμε αρκετούς ήρωες "Β" που αναμένεται να εμπλουτίσουν τα επεισόδια. Εγώ να σημειώσω πως πρόκειται για μία πολύ σοβαρή προσπάθεια που θα στηρίξουμε από την ενότητα εδώ.



SUICIDE SQUAD
Είναι πλέον και επίσημο πως η ταινία δεν πήρε την περιβόητη σήμανση R (δηλαδή Κατάλληλη άνω των 15 στην Ελλάδα) αλλά έμεινε στο PG 13 (κατάλληλη άνω των 13) που μεταφράζεται σε μία μεγάλη απογοήτευση στους απανταχού φίλους που περίμεναν πιο... πιπεράτες σκηνές. Αν γινόταν κάτι τέτοιο ωστόσο, θα υπήρχε μεγάλος περιορισμός στα εισιτήρια, οπότε...

Στο μεταξύ η Margot Robbie με νέες δηλώσεις της σημείωσε πως ο χαρακτήρας της Harley Quinn εστιάζει στις σχέσεις και στο πως αυτές άλλοτε την βοήθησαν κι άλλοτε την δυσκόλεψαν στο να γίνει το ανεξάρτητο πρόσωπο που είναι σήμερα. Παράλληλα μαθαίνουμε πως ο Captain Boomerang είναι ίσως ο πιο... "κακός" χαρακτήρας της ταινίας με πολύ άσχημη συμπεριφορά! Η συνέντευξη αυτή ήρθε από το περιοδικό "Total Film" το οποίο όμως απαγόρευσε την δημοσιοποιήσει του πλούσιου φωτογραφικού υλικού του.

Την ίδια ώρα ο Jared Leto φόρεσε ξανά τα ρούχα του Joker για να συμμετέχει στο video clip που θα συνοδεύει το τραγούδι της ταινίας που μπορείτε να ακούσετε από εδώ και ερμηνεύουν οι Rick Ross d Skrillex’s. Το Soundtrack θα κυκλοφορήσει την 1η Ιουλίου!

Κλείνοντας να παρουσιάσουμε το χθεσινό νέο τηλεοπτικό trailer που "έτρεξε" στην αμερικανική τηλεόραση πριν από λίγες ώρες


JUSTICE LEAGUE
Περιμέναμε να μάθουμε τον ακριβή τίτλο της ταινίας και αυτήν την εβδομάδα πληροφορηθήκαμε πως η WB αποφάσισε να δώσει έναν λιτό και ξεκάθαρο τίτλο με το όνομα της ομάδας απλά. Προσωπικά συμφωνώ με αυτήν την ιδέα. Προφανώς πήραν το μάθημα τους μετά το αποτυχημένο μακρυνάρι "Batman v Superman: Dawn of Justice" που θα μπορούσε να είχε περιοριστεί στα ονόματα των ηρώων.

Πάντως με την παραγωγή να είναι σε πλήρη εξέλιξη, ο 61χρονος J.K. Simmons μας παρουσίασε το νέο του μουστάκι ώστε να είναι γνήσιος Dt James Gordon ενώ όπως όλα δείχνουν οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι συνεχώς στο γυμναστήριο. Αυτός είναι ο ίδιος ο Simmons και δίπλα η Gal Gadot.

ΑΛΛΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

INJUSTICE 2
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθήσαμε το trailer που κυκλοφόρησε για το νέο πολυαναμενόμενο παιχνίδι της DC και νούμερο 2 στη σειρά με τίτλο "Injustice 2". Χωρίς να γνωρίζουμε σχετικά με την υπόθεση, οι παραγωγοί υπόσχονται μία νέα εμπειρία παιχνιδιού στις σκηνές μάχες η οποία θα δώσει παράλληλα νέο ορισμό στην έννοια της παραμετροποίησης των χαρακτήρων. Δεν έχουμε ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά υπολογίζω πως κάπου στις αρχές του Φθινοπώρου θα έχουμε την κυκλοφορία του. Απολαύστε το trailer

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ SAMSUING & DC
Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε γράψει για τη συνεργασία της Samsung που λανσάρει το Galaxy S7 edge σε μία συλλεκτική έκδοση επ' αφορμή των 3 χρόνων "Injustice Gods among us". Ενώ δεν ξέρουμε ακόμα τιμές, ακούγεται πως ίσως υπερβαίνει τα 1000€ Το κινητό βέβαια έρχεται σε μία εκπληκτική κασετίνα με συλλεκτικά bat-καλούδια και VR σετ, ενώ και το κινητό έχει ειδική διαμόρφωση στο UI. Σήμερα έχουμε και το... trailer για να το δείτε!

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS)

ΓΡΑΨΕ & ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΣΤΗΝ DC
Η DC προσλαμβάνει επίδοξους συγγραφείς και εικονογράφους/σχεδιαστές, Αν σου αρέσει το γράψιμο και ακόμα καλύτερα έχεις δημοσιοποιημένες ιστορίες ή είσαι σχεδιαστής εικονογραφημένων, μπες στην σελίδα που έφτιαξε η DC και που ξέρεις; Μπορεί να είσαι ο επόμενος συντελεστής στα εξώφυλλα των τεύχων της DC.

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ
Βρείτε εδώ εικονογραφημένες ιστορίες με τον Batman και τους άλλους χαρακτήρες του θρύλου και ακολουθήστε τις μήνα προς μήνα.

DC THE NEW 52
Οι τελευταίες σειρές όλων των εικονογραφημένων του Batman και των υπολοίπων χαρακτήρων του θρύλου.

DC UNIVERSE
Διάφορες δευτερεύουσες ιστορίες με τον θρύλο του Batman και τους συμμάχους του

TOP RATED
Βρείτε εδώ τις πιο πολυδιαβασμένες ιστορίες, τα κλασικά εικονογραφημένα καθώς & τα καλύτερα σύγχρονα από τις περιπέτειες του Batman και των άλλων χαρακτήρων του θρύλου.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το