Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΡΙΤΗΣ ~ τηλε-κατάντια made in greece

Χαίρεται εραστές (και μη) της Ιστορίας +yannidakis
Τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας με την παρέμβαση του Δ. Κοντομηνά σε εκπομπή του καναλιού του και τα όσα εκτυλίχθηκαν εκεί θεωρώ ότι τα ξέρετε (αν όχι, βουαλά) και δεν θα ασχοληθώ εκτενώς, θα κρατήσω μόνο την ουσία για να ξεκινήσουμε τον προβληματισμό μας: live επιβολή άποψης λόγω θέσης ισχύος είχατε ξαναδεί; Ε, τώρα είδατε. Και που είστε ακόμα.


Μέσα στο τρενάκι του τρόμου της ελληνικής τηλεόρασης αντικατοπτρίζονται ξεκάθαρα όλες οι παθογένειες της κοινωνίας μας: κατευθυνόμενοι πολιτικά δημοσιογράφοι, έμφαση στο "πιασάρικο" κι όχι στο σοβαρό, αναξιοκρατία στο μεγαλείο της, παραγωγές όχι μόνο φθηνές αλλά κυρίως φθηνιάρικες, σφαγή της ελληνικής γλώσσας.  Κι όλα αυτά κι άλλα τόσα, σ' ένα μέσο που βρίσκεται σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό κι έχει, ακόμη και σήμερα, την εποχή της παρακμής του, τη δύναμη να επηρεάζει συνειδήσεις. Στην τηλεόραση βλέπουμε τη μεταφορά της καθημερινότητάς μας πίσω από ένα γυαλί... (έχετε σκεφτεί ποτέ ότι γι' αυτό αρχίσαμε να αντιπαθούμε την τηλεόραση; γιατί μας θυμίζει τα χάλια μας ως κοινωνία;).
Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο ο κόσμος απομακρύνεται απ' αυτό το μέσο που τόσο τον απογοήτευσε, τόσο αυτό θα συνεχίσει την φθίνουσα πορεία του. Προσωπική μου άποψη είναι πως η φθορά αυτή είναι η φυσική, αλλά και θεμιτή, καθώς τουλάχιστον για τα δεδομένα της χώρας μας βελτίωση δεν πρόκειται να υπάρξει στο εγγύς μέλλον. Ένας τέτοιος αγώνας θα ήταν μάταιος. Χρησιμότερη θα ήταν η εξοικείωση του κόσμου με το ίντερνετ, τα θετικά και τα αρνητικά του, καθώς αναπόφευκτα πλέον αυτό πρόκειται να είναι το μέλλον ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. +Κωνσταντίνα Πορφυρού

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το