Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

#HASHTAG παρακολουθώντας τη διεθνή επικαιρότητα

η +Elena Alefantinou στα διασημότερα hashtags της εβδομάδας

σχόλιο Ολοκληρώθηκε σε ειρηνικό κλίμα η διαδήλωση των #παραιτηθείτε την περασμένη Τετάρτη. Αναμενώμενο να μην εμφανιστεί όλος ο κόσμος που είχε δηλώσει ενδιαφέρον για το event μέσα από τα social media. Παρά τον χλευασμό των διαφωνούντων προς την προσπάθεια αυτή, εμείς την επικροτούμε γιατί έγινε από άτομα που, εν πολλοίς, έχουν περάσει το χρόνο της ζωής τους δημιουργώντας για να διακριθούν και η καριέρα τους δεν βασίστηκε σε πορείες και διαδηλώσεις.
σχόλιο Ολοκλήρωσε τις εκπομπές του για φέτος ο Λ. Λαζόπουλος, κλείνοντας μία χρονιά που μας άφησε μία πικρή γεύση, καθώς διαπιστώσαμε αλλοίωση της δομής της εκπομπής του, οι καθιερωμένες αναλογίες των υλικών και εργαλείων που την καθιέρωσαν ως σατιρική εκπομπή άλλαξαν δραματικά... Όσο κι αν στο τελευταίο επεισόδιο προσπάθησε να επαναφέρει και να θυμίσει εκείνη την αναλογία, δυστυχώς δεν τα κατάφερε... Δεν μας πείθει πια... 
σχόλιο Σημαντικό επενδυτικό άνοιγμα της πολυεθνικής τεχνολογικής εταιρίας Microsoft Corporation προς τον χώρο των social media, η οποία αγόρασε τoν ιστοχώρο LinkedIn, πρόκειται για το σημαντικότερο μέσο επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης.
σχόλιο Συντάραξε η πολύνεκρη τραγωδία στο Ορλάντο της Φλώριντα, όπου υποστηριχτής του ISIS σκότωσε 50 άτομα που σύχναζαν σε gay friendly bar. Πολλά τα κοινωνικά ζητήματα που ανοίγει ένα τέτοιο γεγονός: τρομοκρατία, ρατσισμό, θρησκοληψία, κ.α. Μόνο μία δημοκρατική, φιλελεύθερη παιδεία μπορεί να λύσει τέτοια κοινωνικά ζητήματα πολυπολιτισμικών χωρών.
σχόλιο Καθώς έχουμε μπει στην τελική ευθεία του βρετανικού δημοψηφίσματος, #Bremain και #Brexit ηταν τα πρώτα trends παγκοσμίως την εβδομάδα που πέρασε. Συγκλόνισε, ωστόσο, η δολοφονία της πολικού Jo Cox, η οποία ήταν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, από έναν οπαδό του Brexit. Το Ηνωμένο Βασίλειο θυμίζει πολύ την Ελλάδα του περασμένου καλοκαιριού, και αποδεικνύεται, έτι μία φορά, ο διχασμός και η διχόνοια που μπορεί να προκληθεί από ένα δημοψήφισμα. Αναμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα...
ακολουθεί η ροή του...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το