Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

KIΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΙΟΥΝΙΟΥ ~ ελεημοσύνη και αυτοθυσία οι μεγαλύτερες αρετές (cafe)

αποκωδικοποιώντας τα κοινωνικά μηνύματα στις δημιουργίες της 7ης τέχνης

Παραγωγή: 2011
Σκηνοθεσία: Marc Erlbaum
Βασικοί Χαρακτήρες:  Daniel Eric Gold, Jennifer Love Hewitt, Hubbel Palmer
Περιγραφή: Σε μία καφετέρια νεαρός μπάρμαν είναι ερωτευμένος με μία δεσμευμένη μπαργούμαν και δεν ξέρει πως να της το πει. Παράλληλα στον ίδιο χώρο διαδραματίζονται ταυτόχρονα προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που στο τέλος ενώνονται για να δημιουργηθεί κάτι το αναπάντεχο.


Καλωσορίζω τους σινεφίλ του +yannidakis 
Για τον Μήνα Ιούνιο διάλεξα να σας παρουσιάσω μία ιδιαίτερη ταινία την οποία τυχαία πρόσεξα. Μόλις είδα λίγες σκηνές πραγματικά με μπέρδεψε για το κατά πόσο θα άξιζε να την δω ολόκληρη γι' αυτό και επισκέφτηκα το imdb.com. Εκεί είδα και σαν γενική βαθμολογία της έδιναν 5.5 οπότε ήμουν σε ένα πραγματικό δίλημμα αν θα έπρεπε να χάσω το χρόνο μου βλέποντας τη. Τελικά κάτι το συναισθηματικό, κάτι το υπερφυσικό, γενικά η ροή της με τραβούσε να τη συνεχίσω. Στο τέλος κατάλαβα ότι δεν είχα κάνει λάθος γιατί κατάφερε να με συγκινήσει και να μου περάσει το δικό της μήνυμα.

Στην ταινία μας η Claire (Jennifer Love Hewitt) & ο Todd (Daniel Eric Gold) είναι υπάλληλοι σε ένα καφέ. Ο Todd είναι φουλ ερωτευμένος με την Claire η οποία όμως είναι δεσμευμένη και δεν ξέρει πως να της εκφράσει τα συναισθήματά του. Παράλληλα στο καφέ εκτυλίσσονται τρεις άλλες ιστορίες. Η μία είναι με ζευγάρι εκ των οποίων ο άνδρας είναι παντρεμένος και βρίσκονται εκεί μετά από ταινία σε σινεμά που παρακολούθησαν μαζί. Η δεύτερη έχει να κάνει με ένα ναρκομανή ο οποίος είναι φίλος της Claire και εκβιάζεται από το διακινητή για τα χρήματα που του χρωστάει. Και στην τρίτη ιστορία είναι στο επίκεντρο ένας απόμακρος προγραμματιστής στον οποίο εμφανίζεται μία κοπέλα που εκπροσωπεί τον Θεό για να του βάλει μια δοκιμασία την οποία αν εκμεταλλευτεί θα μπορέσει να αλλάξει τη ροή των γεγονότων στο συγκεκριμένο καφέ.

Στην ιστορία μας παρουσιάζεται δύο σπουδαίες αρετές που μπορούμε να έχουμε σαν ανθρώπινα όντα. Η μία είναι η ελεημοσύνη και η δεύτερη η αυτοθυσία. Με την ελεημοσύνη βρισκόμαστε πιο κοντά στο συνάνθρωπο που που έχει την ανάγκη μας κι αυτή από μόνη της είναι πολύ σπουδαία πράξη. Επιπλέον η αυτοθυσία είναι η ύψιστη πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας που είτε είναι γνωστός είτε άγνωστος που μπορεί να ανυψώσει την ύπαρξη μας σε αυτό τον κόσμο.

Θα ήθελα να ομολογήσω ότι σε ταινίες σπάνια βλέπεις να παρουσιάζονται τόσο όμορφα νοήματα όπως αυτά που προανέφερα κι αυτός είναι ένας σπουδαίος λόγος γιατί πρέπει να τη δείτε. Το καλό της είναι ότι εξελίσσεται αβίαστα η ιστορία της στα μάτια μας απλά στο τέλος πρέπει να την παρακολουθήσετε προσεκτικά για να καταλάβετε ακριβώς αυτό που θέλει να σας περάσει. Περιμένω τα μηνύματά σας!! +daskalakis michael 


σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το