Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

5...δικαιολογίες -που δεν παλιώνουν ποτέ- για να μην βγεις έξω

Πάνω που φτάνει το Σαββατοκύριακο και εσύ έχεις κάνει το τέλειο πλάνο για να ξεκουραστείς και να σαπίσεις στο σπίτι σου (ταβανο-θεραπεία και ακινησία μέχρι θανάτου), *τσουπ* χτυπάει το τηλέφωνο και ο/η κολλητός/ή σου λέει να βγείτε για ποτό. Ξενερώνεις, ιδρώνεις και ψάχνεις να βρεις τι θα πεις για να αποφύγεις ευγενικά την πρόταση. Έλα όμως που δεν βρίσκεις τίποτα! Μην πανικοβάλεσαι και μη σπας το κεφάλι σου ψάχνοντας πολύ μακριά για ψαγμένες ατάκες. Ορισμένες φορές, οι πιο κλασικές δικαιολογίες είναι οι καλύτερες και πιο πειστικές. Πές ότι...
...έχεις καλεστεί σε κάποια γιορτή/γενέθλια/γάμο/βαφτίσια. Ειδικά τα 2 τελευταία έχουν πολύ μεγάλη πέραση αυτήν την περίοδο, μιας και πραγματοποιούνται συνήθως τώρα το καλοκαίρι. Προσοχή μόνο στο "ποιοι" τα διοργανώνουν, για να μην βγείς εκτεθιμένος/η, δημιουργήσεις παρεξηγήσεις ή σε ξεμπροστιάσουν κοινοί γνωστοί.
2 ...είσαι άφραγκος/η. Πολύ βολική και άκρως πειστική δικαιολογία, δεδομένων των συνθηκών, πόσο μάλλον αν είσαι και άνεργος/η. Απέφυγε να την χρησιμοποιήσεις σε φίλους που έχουν δουλειά διότι κινδυνεύεις να... κεραστείς.
3 ...είσαι άρρωστος/η. Πυρετός, πονοκέφαλος, ζαλάδα., ηλίαση, όλα λειτουργούν το ίδιο καλά, αρκεί να μην πέσεις στην παγίδα να πεις για "ίωση", διότι συνήθως αυτές κυκλοφορούν τους χειμερινούς μήνες. Προτίμησε αν θέλεις την ψύξη από το aircondition. Εάν μπορείς να προμηθευτείς και κανένα χαρτί γιατρού (από κάποιον γνωστό) να έχεις πρόχειρο, ακόμα καλύτερα!
4 ...βγήκες και το προηγούμενο βράδυ και είσαι ακόμα σε hangover. Αν η παρέα σου γνωρίζει ότι κάθε φορά που βγαίνεις πίνεις τον κ@λο σου, είναι δικαιολογία πρώτης τάξεως. Αν πάλι δεν συνηθίζεις να πίνεις, μπορείς να πεις ότι "για κακή μου τύχη χθες ήπια λίγο παραπάνω και είμαι χάλια σήμερα". It's a "Win-win" σενάριο. 
5 ...έφυγες για το διήμερο-απόφαση τελευταίας στιγμής. Η καλυτερότερη δικαιολογία ever. Λειτουργεί σε κάθε περίοδο του χρόνου, ανεξαρτήτως εποχής, και όλοι θα σου πουν "πόσο καλά έκανες" που απέδρασες για το Σαββατοκύριακο και πόσο σε ζηλεύουν. Ούτε θα προσπαθήσουν να σε πείσουν να βγεις, αλλά ούτε και θα μπουν στη διαδικασία να σου αλλάξουν γνώμη, γιατί πολύ απλά "λείπεις". Φρόντισε μόνο να μείνεις όντως εντός σπιτιού και να μην βγεις έξω, διότι αν σε πετύχουν πουθενά θα υπάρξει πρόβλημα. 
Άντε και... καλά ξεμπερδέματα! +Vaggelis Episkopou 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το