Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ~ πως οι 4 αντίπαλοί του φτιάχνουν έναν batman

ο ελληνικός διαδικτυακός χώρος της "επιστήμης" του Batman

ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ

ΟΙ 4 ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΕΝΑΝ BATMAN
Σήμερα θα γράψω κάτι που μπορεί να διαβαστεί και εντελώς ανάποδα. Θα προσπαθήσουμε να αποσυνθέσουμε τον Σκοτεινό Ιππότη και να δούμε από τι τελικά είναι "φτιαγμένος".

Υπάρχει λοιπόν μία θεωρία που λέει πως ο Batman αποτελείται από τα τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά των τεσσάρων σημαντικότερων εχθρών του. Εναλλακτικά μπορούμε να υποστηρίξουμε πως οι τέσσερις βασικοί εχθροί του, είναι φτιαγμένοι μέσα από τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά του ήρωα τα οποία όμως παραμένουν -ας πούμε- μυστικά.

  • Ο Mr. Freeze δεν είναι τίποτα παραπάνω από την ψυχρή οπτική του ήρωα εμπρός στις καταστάσεις που αντιμετωπίζει. Όπως και ο ίδιος, έτσι και ο Batman παράτησε καθετί προσωπικό (οικογένεια, φίλους κλπ.) για να κυνηγά το έγκλημα χωρίς ίχνος ευαισθησίας. Αυτή η ψυχρότητα είναι που έκανε τον άλλοτε διάσημο γιατρό να ψυχράνει κυριολεκτικά και μεταφορικά μετά τον θάνατο της γυναίκας του.
  • Ο Penguin μπορεί να είναι άσχημος και παραμορφωμένος, έχει όμως ένα χάρισμα που μπορεί κανείς να συναντήσει και στον Wayne. Τον πλούτο! Και οι δύο χρησιμοποιούν τα χρήματά τους αλόγιστα, είτε για να κάνουν εφέ είτε για να εξοπλίζονται με αντικείμενα που δεν μπορεί κανείς να βρει εύκολα αλλού. Μπορεί ο Bruce να είναι ο "καλός" του Gotham, όμως ας μην ξεχνάμε πως ο τρόπος που ξοδεύει δεν είναι ο πλέον ταπεινός. Ως Bruce ξοδεύει σε γυναίκες και ένα σωρό υπερβολές, ενώ ως Batman δεν θα διστάσει να δώσει υπέρογκα ποσά για να συνδυάσει το διάσημο πλέον... "a taste for the theatrical".
  • Ο Two-Face συνδέεται με τον ήρωα σε πολλά επίπεδα. Άλλοτε σύμμαχοι όταν ο H. Dent ήταν στην εισαγγελία, πλέον εχθροί, ο διπρόσωπος συμβολίζει τα δύο πρόσωπα του Batman. Έχουμε ξαναγράψει πως ούτε ο ίδιος ο ήρωας δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει αν ο Bruce Wayne ή ο Batman είναι η πραγματική του ταυτότητα ή η μάσκα που χρησιμοποιεί για να υποκρίνεται. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν μπορεί να γίνει σαφές ποια είναι η αληθινή υπόσταση του ήρωα. Τουλάχιστον ο Twoface χρησιμοποιεί ένα νόμισμα το οποίο και ακολουθεί πιστά. Ο Batman είναι καταδικασμένος να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στα δυο του πρόσωπα.
  • Ο Joker. Η απόλυτη νέμεσις του Batman, συμβολίζει την πραγματική κατάσταση μέσα στην ψυχή του. Το απόλυτο χάος! Ένα χάος που τον κυριεύει από τότε που δολοφονήθηκαν οι γονείς του. Πράγματι, έκτοτε ο Bruce ουδέποτε μπόρεσε να βάλει σε τάξη τα συναισθήματα και τις επιδιώξεις του. Στο χάος αυτό έβαλε ένα προσωρινό τέλος η στολή της νυχτερίδας, όμως ακόμα και τότε ο Batman παραμένει αψυχολόγητος. Προσπαθεί να μείνει πιστός στα όριά του, όμως εν βρασμώ κανείς δεν ξέρει αν θα τα παραβεί. Αν προσέξετε μάλιστα, ο Joker τις περισσότερες φορές στοχεύει ακριβώς στα όρια του Batman. Κάνει ότι κάνει για να διασκεδάσει βλέποντας τον Batman να παλεύει ανάμεσα στις δικές του ηθικές κόκκινες γραμμές. O Joker είναι ο Batman γιατί πολύ απλά το χάος της ψυχοσύνθεσης του είναι κοινό!
Γίνεται σαφές πως ο ένας φτιάχτηκε για τους τέσσερις και οι τέσσερις φτιάχτηκαν από τον ένα. Όσο αρνητικό κι αν ακούγεται, υπενθυμίζω: ποτέ δεν είπαμε πως ο Batman είναι ένας καλός ήρωας που στο τέλος ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα... +Yanni Spiridakis 

ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ


SUICIDE SQUAD
Λίγες εβδομάδες μείνανε πριν την πρεμιέρα της πιο... κακιάς ταινίας! Οι αφίσες έχουν την τιμητική τους ενώ το viral marketing γνωρίζει μεγάλη επιτυχία!
Έχουμε και νέο τηλεοπτικό για το οποίο ενημερωνόμαστε και από το "Batfamily ி Heroes & Villains ி Greece" που μπορείτε να απολαύσετε εδώ:


JUSTICE LEAGUE
Σε φουλ δράση τα γυρίσματα όπως μπορεί κανείς να δει από τη νέα εικόνα που βγήκε στην δημοσιότητα και θέλει τον Snyder να ελέγχει την κάθε σκηνή.


ΑΛΛΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

COMIC CON
όπως έγινε γνωστό στην γνωστή εκδήλωση θα έχουμε events για την ταινία "Wonder Woman", "Suicide Squad" και "The LEGO Batman Movie". Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πάρουμε κάτι καινούριο για την "Justice League".

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS)

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ
Βρείτε εδώ εικονογραφημένες ιστορίες με τον Batman και τους άλλους χαρακτήρες του θρύλου και ακολουθήστε τις μήνα προς μήνα.

DC THE NEW 52
Οι τελευταίες σειρές όλων των εικονογραφημένων του Batman και των υπολοίπων χαρακτήρων του θρύλου.

DC UNIVERSE
Διάφορες δευτερεύουσες ιστορίες με τον θρύλο του Batman και τους συμμάχους του

TOP RATED
Βρείτε εδώ τις πιο πολυδιαβασμένες ιστορίες, τα κλασικά εικονογραφημένα καθώς & τα καλύτερα σύγχρονα από τις περιπέτειες του Batman και των άλλων χαρακτήρων του θρύλου.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το