Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ~ η αληθινή ιστορία ενός παιδιού που έγινε άντρας με την βοήθεια του batman

ο ελληνικός διαδικτυακός χώρος της "επιστήμης" του Batman

ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ

Ο ΗΡΩΑΣ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ
Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο μικρός Dean. Ένα παιδί σαν εσένα και εμένα που όμως είχε την ατυχία να μην έχει πυγμή, να μην έχει το θάρρος της γνώμης του, να μην έχει δυνατές παρέες στο σχολείο και... να πέφτει θύμα κακοποίησης από τους συμμαθητές του. Η κακοποίηση περιελάμβανε ξύλο, βρισιές, ακόμα και σεξουαλικό βιασμό!

Θα ήθελα να ήταν μία ακόμα ιστορία που λύθηκε με την βοήθεια του Σκοτεινού Ιππότη και... είναι! Με την διαφορά πως η ιστορία δεν πλάστηκε από τα μυαλά του Bill Finger, Bob Cane ή του μεταγενέστερου μεγάλου Frank Miller. Είναι αληθινή! Πολύ αληθινή και όσο κι αν αποδεικνύει την μεγάλη και σπουδαία επιρροή του Σκοτεινού Ιππότη στον μέσο άνθρωπο δεν παύει να είναι πολύ μακάβρια.

Η ιστορία αυτή πωλείται έναντι συμβολικής τιμής από το ίδιο θύμα και μετέπειτα δημιουργό της (αληθινής) ιστορίας με αρχή, μέση και τέλος και για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων είναι προφανώς περιορισμένη η δικαιοδοσία μου να σας μεταφέρω περισσότερα.

Μπορώ όμως να σημειώσω πως ένα παιδί που γίνεται άντρας κουβαλώντας μια σειρά από μεγάλο εσωτερικό πόνο, τέτοιο που τον δυσκολεύει να κάνει οικογένεια ή ακόμα και να αλλάξει την πάνα του γιου του για να μην τον δει γυμνό(...) χρειάζεται μεγάλη βοήθεια. Κι όταν αυτή η βοήθεια προέρχεται από έναν χαρακτήρα που αντίστοιχα ξεπέρασε τον μεγάλο προσωπικό του εσωτερικό πόνο που προήρθε από τα παιδικά του χρόνια, τότε γίνεται σαφές πως ο χαρακτήρας αυτός παύει να περιορίζεται στις σελίδες ενός εικονογραφημένου περιοδικού και γίνεται το απόλυτο σύμβολο.

Αλήθεια, εσάς σας βοήθησε ποτέ ο Batman σε κάποιο προσωπικό σας ζήτημα; Σε κάθε περίπτωση αν επιθυμείτε να διαβάσετε την ιστορία του Dean, πατήστε εδώ. +Yanni Spiridakis 

ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

BATMAN: THE KILLING JOKE
Πρόσωπο της εβδομάδας αναδεικνύεται ο Mark Hamill ο οποίος είναι η φωνή του Joker εδώ και χρόνια και με σαφείς δηλώσεις του, θα συνεχίσει να είναι για καιρό ακόμα παρά τις φήμες περί του αντίθετου. Μάλιστα ο ηθοποιός, συμμετέχει και σε ένα από τα τραγούδια του Soundtrack της ταινίας, το οποίο και μπορείτε να το αγοράσετε από τώρα!

GOTHAM
Προσωπικά μου αρέσει που υπάρχει ροή ειδήσεων για τη σειρά τέτοια εποχή. Πέρσι δεν είχαμε πολλές ειδήσεις για την δεύτερη σέζον. Φέτος λοιπόν μάθαμε την πρεμιέρα του τρίτου κύκλου με... στυλ...
Όσοι με διαβάζετε από καιρό, ξέρετε πως πρόκειται για μία από τις αγαπημένες μου ιστορίες, ε; Από τις 19 Σεπτεμβρίου λοιπόν... Bat vs Owl...
Ακόμα, ανακοινώθηκε πως ο ηθοποιός Benedict Samuel θα είναι εκείνος που θα ενσαρκώσει τον νεαρό Mad Hatter στην σειρά και φυσικά θα είναι η πρώτη φορά που θα τον δούμε σε κινηματογραφικοτηλεοπτικά! Στην σειρά, ο Jervis Tetch (αρχικό όνομα του χαρακτήρα) έρχεται στο Gotham ψάχνοντας την αδερφή του Alice που εξαφανίστηκε πριν δύο χρόνια...

SUICIDE SQUAD 

Η μεγάλη στιγμή (σχεδόν) έφτασε. Τα εισιτήρια για την πολυαναμενόμενη ταινία έχουν ήδη κυκλοφορήσει και όποιος κατοικεί στις ΗΠΑ μπορεί να κλείσει θέση για την μεγάλη πρεμιέρα στις 5 Αυγούστου! Για εμάς πάντως που είμαστε μερικά... χιλιόμετρα μακριά, η αναμονή θα είναι λίγο... μεγαλύτερα, άρα μπορούμε να βολευτούμε με το soundtrack που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και για το οποίο την λίστα των κομματιών μπορείτε να δείτε εδώ ενώ η εικόνα που βλέπετε στο πλάι είναι και το εξώφυλλο του δίσκου.
Την ίδια ώρα όμως οι παραγωγοί για να διαφημίσουν ακόμα περισσότερο την προπώληση εισιτηρίων, προχώρησαν σε μία επική παρουσίαση όλων των χαρακτήρων... που θα δείτε απλά αν επισκεφτείτε το κανάλι του yannidakis στο youtube. Κάντε κλικ και θα μεταφερθείτε ακριβώς στην ενότητα του θρύλο του Batman για να απολαύσετε τα σύντομα σποτάκια.
Κάτι κάτι που είδαμε χθες από το Comic Con αλλά δεν έχει καμία σχέση με την ταινία:

BATMAN
Δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία φήμη, έλα όμως που έρχεται από πηγές που πολύ σπάνια έχουν πέσει έξω... Όλοι περιμένουμε -πλέον- το σενάριο που θα φέρει ο Affleck στην δική του solo Batman ταινία... Υπάρχει λοιπόν μία εικασία πως στην ταινία αυτή ο Batman θα βρίσκεται μέσα στο Akham Asylum κάτι το οποίο είναι το λιγότερο επαναστατικό. Εμείς, έτσι κι αλλιώς γνωρίζουμε πως η ταινία θα έχει μεν πρωτότυπο σενάριο αλλά θα βασίζεται σε άλλες κλασικές ιστορίες του ήρωα, ενώ σε αυτήν θα παρουσιαστούν αρκετοί "εχθροί" του ήρωα. Αυτό το τελευταίο όμως, "δένει" απόλυτα με την φήμη. Που αλλού θα μπορούσε ο Batman να βρει/αντιμετωπίσει πολλούς εχθρούς του αν όχι στο άσυλο που είναι όλοι(;) κλεισμένοι; Ας μην ξεχνάμε πως το cast έχει γίνει και λίγο-πολύ το ξέρουμε από το επερχόμενο... Suicide Squad. Και... ορίστε! Έτοιμη η βάση της ταινίας! 

ΑΛΛΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

BATMAN - THE TELLTALE SERIES
Κυκλοφόρησε προχθές το πρώτο κανονικό trailer του παιχνιδιού που προσωπικά αναμένω με αγωνία αφενός γιατί θα είναι διαθέσιμο και σε Android αλλά κυρίως επειδή μιλάμε για ένα παιχνίδι που λαμβάνει χώρα με πρωταγωνιστή περισσότερο τον Bruce Wayne και τις επιλογές του παρά με τον Σκοτεινό Ιππότη και την δράση του...

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS)

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ
Βρείτε εδώ εικονογραφημένες ιστορίες με τον Batman και τους άλλους χαρακτήρες του θρύλου και ακολουθήστε τις μήνα προς μήνα.

DC THE NEW 52
Οι τελευταίες σειρές όλων των εικονογραφημένων του Batman και των υπολοίπων χαρακτήρων του θρύλου.

DC UNIVERSE
Διάφορες δευτερεύουσες ιστορίες με τον θρύλο του Batman και τους συμμάχους του

TOP RATED
Βρείτε εδώ τις πιο πολυδιαβασμένες ιστορίες, τα κλασικά εικονογραφημένα καθώς & τα καλύτερα σύγχρονα από τις περιπέτειες του Batman και των άλλων χαρακτήρων του θρύλου.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το