Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ~ μία sexy αφορμή για να δείξουμε το μέγεθος της υποκρισίας μας

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Θέλω πριν ξεκινήσουμε σήμερα να δείτε αυτό (αν το έχετε δει, ξαναδείτε το):
Δεν ξέρω τι είδατε, τι καταλάβατε, πως το κρίνετε και ποια είναι η γνώμη σας, όμως θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν το γράφατε στα σχόλια στο τέλος. Βλέπετε... αυτή η διαφήμιση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας δέχτηκε απίστευτη επίθεση από όλους εκείνους που ξέρουν τι είναι ηθικό και καθώς πρέπει σε αυτόν τον κόσμο.

Αν θέλετε την δική μου άποψη, βρήκα την διαφήμιση ως την πιο έξυπνη που είδα την τελευταία δεκαετία και αυτό το λέει κάποιος που βλέπει διαφημίσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εδώ και πάνω από τρεις γεμάτες δεκαετίες! Ο ηθοποιός-πρωταγωνιστής έχει επιλεχτεί με απόλυτη προσοχή, ώστε να είναι ευρείας παραδοχής αλλά και να μπορεί ο μέσος έλληνας να ταυτιστεί μαζί του. Οι τρεις ιστορίες είναι έτσι φτιαγμένες που μαγνητίζουν το ενδιαφέρον του θεατή είτε λόγω του σκηνικού, είτε λόγω του σεναρίου που παραπέμπει σε ταινία, είτε λόγω των όμορφων προσώπων και σωμάτων των ηθοποιών, κάτι που φυσικά και παίζει ρόλο. Μέχρι τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής κάθεται για να δώσει αίμα η διαφήμιση έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον του θεατή ο οποίος σίγουρα θα μείνει ως το τέλος για να δει τη συνέχεια, ενώ είναι το πιο πιθανό να ενδιαφερθεί και για την ουσία της διαφήμισης.

Για να αναφερθώ και σε... τεχνικές λεπτομέρειες, οι έλληνες διαφημιστές είναι γνωστό ότι έχουν σημαντικές διακρίσεις στους σχετικούς παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, ενώ από άποψη σκηνοθεσίας είναι προφανές πως έχει γίνει καταπληκτική δουλειά ακριβώς στα πλαίσια που η διαφήμιση στοχεύει περνώντας αυτό το επίτηδες χαζοχαρούμενο στυλ.

Έγινε πολύς λόγος για τις νοσηλεύτριες. Ναι, κανένας δεν είπε ότι είναι χαζογκόμενες που τρέχουν στο πλάι ενός γοητευτικού γιατρού, όμως γιατί εστιάζεται εκεί; Στην ουσία της διαφήμισης βλέπουμε έναν γιατρό να σώζει έναν ασθενή με την βοήθεια των νοσηλευτριών. Δεν είμαστε γιατροί για να μας ενδιαφέρει ο τρόπος, όμως η ουσία δεν είναι πέρα για πέρα αληθινή; Το μήνυμα που περνάει δεν είναι ακριβές;

Για μία ακόμη φορά θα τα βάλω με την ανόητη υποκρισία που διακατέχει την πλειοψηφία του κόσμου. Κάθε ανωμαλία αυτού του κόσμου γίνεται αποδεκτή μέχρι το σημείο που μια εικόνα θα παραβεί το αρρωστημένο στερεότυπο με το οποίο μάθαμε. +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το