Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ~ suicide squad: σχόλιο στα σχόλια

ο ελληνικός διαδικτυακός χώρος της "επιστήμης" του Batman

ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ

SUICIDE SQUAD: ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Αυτή τη στιγμή που γράφω αυτό το κείμενο, δεν έχω δει την ταινία. Έχω διαβάσει όμως τόσες κριτικές, τόσες αναλύσεις και έχω δει τόσα trailers που αισθάνομαι πως είμαι έτοιμος να τοποθετηθώ. Ρίχνω πολύ το επίπεδο της ενότητας επιλέγοντας να γράψω για μία ταινία, αντί για την απεραντοσύνη των ζητημάτων που σχετίζονται με τον Σκοτεινό Ιππότη, οπότε αυτό είναι αρκετό...

Γράφω δε εξ αρχής, πως δεν σκοπεύω να υπερασπιστώ την ταινία, απλά να ξεκαθαρίσω κάτι που μάλλον κανείς δεν μπορεί να καταλάβει. Πρόκειται για τον μαγικό κόσμο των εικονογραφημένων ή στα αγγλικά, comics. Ουσιαστικά, ποτέ κανείς σκηνοθέτης, σεναριογράφος ή σκηνογράφος δεν θα μπορούσε να υιοθετήσει με ακρίβεια ένα comic στον κινηματογράφο.

Πολλοί από εμάς είμαστε λάτρεις της σειράς Games of Thrones ή της τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, επικά βιβλία δηλαδή που γνώρισαν την απόλυτη αποδοχή όταν μεταφέρθηκαν σε τηλεόραση και κινηματογράφο αντίστοιχα. Εκείνο όμως που ελάχιστοι μπορούν να αντιληφθούν είναι πως τα βιβλία, έχουν σημαντικές διαφορές με τα comics.

Το Suicide Squad όπως και νωρίτερα το Batman v Superman δέχομαι πως αμφότερα είχαν αρκετά λάθη. Μπορούμε να κατηγορήσουμε γι' αυτό τον σκηνοθέτη που δεν κατάφερε να πείσει ποιοτικά, μπορούμε να κατηγορήσουμε την παραγωγή που λόγω πίεσης χρόνου, έκοψε σημαντικές σκηνές στην τελική έκδοση, μπορούμε να κατηγορήσουμε ακόμα και τους ηθοποιούς, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν κατάφεραν να μελετήσουν επαρκώς τους χαρακτήρες τους.

Δεν μπορούμε όμως να υποβαθμίσουμε δυο ταινίες που μεταφέρουν σελίδες comics στον κινηματογράφο.

Έχω γράψει πολλάκις πως ο Batman είναι τόσο ισχυρός σαν χαρακτήρας που έχει γνωρίσει επιτυχία σε gothic ταινίες, σε ρεαλιστικού τύπου τριλογίες(α), ακόμα και σε live action θέατρο! Σε κάθε περίπτωση όμως βλέπαμε έναν χαρακτήρα να γίνεται κινηματογραφική ταινία, όχι ένα comic! Το comic έχει χρώμα, έχει ένταση, έχει ρυθμό απότομο, έχει διαλόγους ιδιόμορφους, έχει χαρακτήρες πέραν του δέοντος και στο τέλος έχει έναν σκοπό: να ευχαριστήσει τους λάτρεις των comics.

Πιστεύετε πως ο Nolan θα μπορούσε να γυρίσει ένα Suicide Squad; Πιστεύετε πως ο Tim Burton θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τόσα χρώματα στο μακιγιάζ της Harley Quinn (για παράδειγμα); Ή μάλλον, ας αντιστρέψω το ερώτημα: Πιστεύετε πως οι ταινίες των πιο πάνω κυρίων έχουν κάποια (άμεση) σχέση με τα comics;

Σε λίγες μέρες κάνει πρεμιέρα το Suicide Squad και στην Ελλάδα. Πηγαίντε να το δείτε. Μην επηρεαστείτε από σχόλια και κριτικές. Αφεθείτε σε ένα δίωρο διασκέδασης και υπερβολής. Ψάξτε τα Easter eggs και θυμηθείτε τα comics. Αν περάσετε καλά, τότε ο στόχος έχει επιτευχθεί! +Yanni Spiridakis 

ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

Έκανε πρεμιέρα η ταινία με μέτριες κριτικές και πολύ καλές εισπράξεις. Στις 25 Αυγούστου η ελληνική πρεμιέρα.

Τα νέα για την ανανέωση για τρίτη σεζόν ήταν καλά και συνεχίζουν να είναι με το recast της Poion Ivy και του Mad Hatter για πρώτη φορά, φωτογραφίες των οποίων βλέπετε εδώ:

ΑΛΛΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Κυκλοφόρησε το πρώτο παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Bruce Wayne.










.





ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS)

Batman comics
Όλα τα βιβλία ή σειρές που αφορούν τον Σκοτεινό Ιππότη

DC Universe: Rebirth
Το τελευταίο λανσάρισμα των ιστοριών που αφορούν το DC Universe

New Graphic Novels and Collections
Συλλεκτικά βιβλία και συλλογές για να ακολουθήσετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το