Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

σχόλιο πέμπτης #crimea με την Ρωσία και την Ουκρανία να ετοιμάζονται για μία μάχη με πολλούς εμπλεκόμενους..

Η ΕΙΔΗΣΗ
Το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών έγινε και πάλι τεταμένο την Τετάρτη, όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε το Κίεβο ότι χρησιμοποιεί τρομοκρατικές τακτικές για να  προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην Κριμαία, την οποία η Μόσχα προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014. Η Ρωσία γνωστοποίησε, επίσης, ότι έχει ματαιώσει ένοπλες προσπάθειες Ουκρανών για σαμποτάζ στην χερσόνησο. Το Κίεβο απορρίπτει κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς.
ΤΟ HASHTAG
#crimea
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Ούτε τώρα, ούτε πρόπερσι δεν μπορώ να προβλέψω μείτε το αποτέλεσμα μείτε τις συνέπειες αυτού. Βλέπετε, πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία, είναι πόλεμος της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό δε νομίζω πως είναι κάτι που επιθυμεί κανείς αυτή τη στιγμή.
Την ίδια ώρα τουρκία και Ρωσία επαναπροσεγγίζουν την σχέση τους, αφού η τουρκία επιλέγει την Ρωσία έναντι της Ευρώπης για να τα έχει καλά, με άμεσα τα αρνητικά αποτελέσματα από την κίνηση αυτή. Ήδη οι προσφυγικές ροές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, η Τραπεζούντα για πρώτη φορά εδώ και οχτώ χρόνια δεν θα δεχτεί χριστιανούς τουρίστες στην Παναγία Σουμελά τον 15αύγουστο, αφού το μοναστήρι δεν πήρε άδεια να ανοίξει εκείνη τη μέρα και ξαφνικά όλα αλλάζουν.
Ευρώπη-πρόσφυγες-Ρωσία-Κριμαία-τουρκία-πράξικόπημα-τρομοκρατία, γίνονεται ξαφνικά μια αλυσίδα πραγμάτων που ίσως τελικά δεν είναι άσχετα μεταξύ τους...
Και για να γυρίσουμε στο ζήτημα της Κριμαίας, δεν ξέρω αν εδώ το θέμα μας είναι ότι η Ουκρανία ψάχνει τρόπους να πάρει πίσω την Κριμαία ή ότι η Ρωσία αναζητά αφορμές για να εισχωρήσει περισσότερο μέσα στην Ουκρανία, αυτό που είναι βέβαιο είναι πως αν επικρατήσει η διπλωματία και κάποιος από τους δύο πατήσει πρώτος την σκανδάλη, τότε οι εμπλεκόμενοι θα είναι περισσότεροι απ' όσοι νομίζετε. Και τότε; Δεν θέλω καν να ξέρω!
+Yanni Spiridakis

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ #HASHTAG ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το