Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

KIΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ~ κακός άνθρωπος αλλά καλός οικογενειάρχης, γίνεται; (the iceman)

αποκωδικοποιώντας τα κοινωνικά μηνύματα στις δημιουργίες της 7ης τέχνης

Παραγωγή: 2012
Σκηνοθεσία: Ariel Vromen
Βασικοί Χαρακτήρες:  Michael Shannon, Chris Evans, James Franco
Περιγραφή: O Richard Kuklinski είναι ένας καλός οικογενειάρχης που γίνεται μέλος μια συμμορίας οι οποίοι παίρνουν εντολές για να δολοφονίες ανθρώπων. Ο Richard (Michael Shannon) ως κρύο αίμα αναλαμβάνει τις εκτελέσεις. Θα καταφέρει να συνδυάσει την διατήρηση της οικογένειας του με το βίαιο ''επάγγελμά'' του;

Καλωσορίζω τους σινεφίλ του +yannidakis 
Για τον μήνα Αύγουστο διάλεξα μια ταινία την οποία απέφευγα τόσο καιρό να δω γιατί αναφέρεται σε βίαια γεγονότα όμως την είδα εντελώς τυχαία και τελικά μου άφησε το στίγμα της. Δύο λόγοι ήταν αιτία που προδιέθεταν θετικά ούτως ή άλλως για τη συγκεκριμένη ταινία. Ο ένας ήταν ότι στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα και ο δεύτερος η καλή βαθμολογία της στο imdb.com. Aς περάσουμε όμως στην ανάλυση της και τα νοήματα που ανίχνευσα σε μια αρκετά βίαιη ταινία.

Ο Richard Kyklinski είναι ένας Πολωνός ο οποίος αρχικά ασχολείται με την κατασκευή ταινιών πορνό την εποχή που οι ταινίες έβγαιναν σε στρογγυλές κορδέλες ώσπου μια μέρα προσελκύεται από μία συμμορία μαφιόζων οι οποίοι έπαιρναν εντολές θανάτου. Ο Richard ως άνθρωπος με παγωμένο αίμα χωρίς πολλές ηθικές αναστολές δέχτηκε την πρόκληση -χωρίς δισταγμούς- να αναλάβει το ρόλου του εκτελεστή. Η αμοιβή του ήταν πολύ καλή γιαυτό παράλληλα κατάφερε να δημιουργήσει την οικογένεια του και να τη συντηρεί άνετα χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κανείς την κρυφή ''δουλειά'' του. Η σχέση του με την γυναίκα και τις κόρες του ήταν άψογη γιαυτό και του είχαν όλες τους αδυναμία. Θα καταφέρει όμως να μην γίνεται αντιληπτός από την αστυνομία και παράλληλα να κρύβει τη παράνομη πτυχή της ζωής του?

Ο λόγος που πραγματικά με έκανε να παρουσιάσω τη συγκεκριμένη ταινία παρά τις βιαιότητες που παρουσιάζονται σε αυτή είναι ότι είναι από τις λίγες ταινίες που σε κάνουν να συμπαθείς τον κακό. Σου δείχνει παράλληλα και την ευαίσθητη του πλευρά και δεν θέλεις παρά την απανθρωπιά των πράξεων του να συλληφθεί για να μην πονέσει η οικογένεια του. Παρόλα αυτά η ταινία μας δείχνει το πόσο δύσκολο είναι για ένα άνθρωπο που βγάζει εύκολο και πολλή χρήμα στην παρανομία να σταματήσει αυτό τον εθισμό του έστω και για χάρη των ανθρώπων που αγαπά και τον αγαπούν.

Το Iceman είναι μια ταινία που νομίζω ότι θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον και την αγωνία σας από την αρχή έως το τέλος. Προτείνω λοιπόν να τη δείτε- κατα προτίμηση- χωρίς να υπάρχουν παιδιά μπροστά από την τηλεόραση και όπως πάντα περιμένω τα σχόλιά σας. +daskalakis michael 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το