Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

σχόλιο δευτέρας για το #BackToSchool και τις ελλείψεις που (δεν) υπάρχουν

Η ΕΙΔΗΣΗ
Όλα είναι έτοιμα για το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού της φετινής σχολικής χρονιάς, με την ηγεσία του υπουργείου να μην κρύβει την ικανοποίησή της για την υλοποίηση της βασικής της δέσμευσης για «εκπαιδευτικούς και βιβλία στη θέση τους» από την πρώτη μέρα των μαθητών στο σχολείο.
ΤΟ HASHTAG
#BackToSchool
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Καλά, δεν μπορώ να γράψω πως υπάρχουν ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς, όταν η κυβέρνηση μας καθησυχάζει πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
Μπορώ όμως να σας μεταφέρω πως υπάρχουν αμέτρητα παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών επειδή το εκπαιδευτικό προσωπικό δεν.. επαρκούσε! Φυσικά υπάρχει πάντα η επιλογή του να μην κάνουμε πια παιδιά για να μπορεί το υπάρχον προσωπικό να καλύψει την νεολαία.
Το πιο ειρωνικό όλων βέβαια είναι ότι η κυβέρνηση θα λέει ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις, εμείς (όλοι) θα ξέρουμε ότι οι ελλείψεις "πνίγουν" τα ελληνικά σχολεία και στην μέση θα είναι οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί που περιμένουν να καλύψουν θέσεις που... υπάρχουν!
Αλλά, είπαμε... σημασία έχουν οι τηλεοπτικές άδειες και οι συντάξεις. Για την εκπαίδευση και το μέλλον μας, ποιος νοιάζεται τώρα...
+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ #HASHTAG ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το