Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ οι αστεγοι της πόλης

 you've got to take this moment στο +yannidakis
Γνωρίζετε το νέο χόμπι του νεοέλληνα; Φωτογράφιση αστέγων! Θυμάστε παλιότερα κάποιοι μάζευαν γραμματόσημα; Σήμερα, υπάρχουν αρκετοί... «ευαισθητοποιημένοι», οι οποίοι χωρίς ενοχές και δισταγμούς απαθανατίζουν αυτό που λέμε φτωχολογιά ή «φωτοχολογιά». Η διαδικασία είναι απλούστατη. Μόλις εντοπιστεί ο άστεγος, ο εν δυνάμει «φωτογράφος» βγάζει το ακριβό κινητό με την καλή κάμερα και φωτογραφίζει. Εν συνεχεία, ανεβάζει θριαμβευτικά τη φώτο στο Ιντερνετ, με λεζάντες τύπου: «Μη γυρίζεις την πλάτη στην πραγματικότητα» και τέτοια.

Ναι! Είναι (φαίνεται) απίστευτα διασκεδαστικό και βασικός παράγοντας αποτελεί το γεγονός ότι είναι τζάμπα! Αλλά επειδή μας ενδιαφέρουν -και καλά- μόνο οι Έλληνες άστεγοι, φωτογραφίζουμε μόνο τους Έλληνες και όχι τους ξένους. Αυτοί έχουν και άλλο Θεό.

Θα μπορούσε να πει κάποιος πως αυτή η ελεεινή «μόδα» θα μπορούσε να κινητοποιήσει κάποιους ανθρώπους. Αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί πρέπει να έχεις μεγαλείο ψυχής. Αυτοί που νοιάζονται, αυτοί που θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τους αστέγους το κάνουν (όπως το έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια) μακριά από το φως της δημοσιότητας. Από κει και πέρα θα μιλήσω εκ προσωπικής πείρας. Μετακινούμαι συχνά με τον Ηλεκτρικό κάνοντας μεγάλες διαδρομές. Κάθε μέρα συναντώ τουλάχιστον τρεις αστέγους μέσα στα βαγόνια. Σπάνια βγάζει ο κόσμος το πορτοφόλι του, ωστόσο δίνουν φαγητό ορισμένοι και δεν τραβούν φωτογραφίες!  +Nastazia A 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το