Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ~ ποιος είναι το λιγότερο κακό

Ανησυχητικά τα σενάρια του προσεχώς προέδρου των ΗΠΑ καθώς η πλειοψηφία των ψηφοφόρων συμφωνεί πως κανείς από τους δύο υποψήφιους, Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρη Κλίντον είναι κατάλληλα άτομα για την προεδρία. Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Τραμπ έκλεψε κυριολεκτικά την υποψηφιότητά του αφού ακόμα και οι ίδιοι φορείς του κόμματός του τον πολέμησαν για να τον αποτρέψουν. Συγκεκριμένα οι ρεπουμπλικάνοι πίστευαν εξ αρχής πως οι ακραίες θέσεις του θα τους κόστιζαν μια μεγάλη ήττα στο Λευκό Οίκο και μαζί πιθανόν την πλειοψηφία που απολαμβάνουν στο κοινοβούλιο και τη γερουσία. Ακόμα και ο επικεφαλής γερουσιαστής Πολ Ράιαν συγκρούστηκε μαζί του πάνω από δύο φορές κάτι πρωτοφανές σε εκλογική περίοδο για τα Αμερικάνικα δεδομένα.

Από την άλλη πλευρά η σύζυγος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον αν και αναμενόμενη να κερδίσει την υποψηφιότητα του δημοκρατικού κόμματος, έχει χαρακτηριστεί ως αναξιόπιστη και ως επαγγελματίας πολιτικός. Οι δημοκρατικοί την υποστηρίζουν εσωκομματικά μα ο κόσμος πιστεύει πως κρύβει πολλά συμφέροντα και πως έχει πει ψέματα για το σκάνδαλο που ξέσπασε όταν ήταν υπουργός εξωτερικών και χρησιμοποιούσε τον ιδιωτικό της υπολογιστή για ηλεκτρονικά μηνύματα που περιείχαν απόρρητα έγγραφα και πληροφορίες.
Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι κατά την πλειοψηφία τους πιστεύουν πως το Νοέμβριο θα έρθουν στις κάλπες για να ασκήσουν τις εκλογικές του υποχρεώσεις κάτω από ένα μαύρο σύννεφο αβεβαιότητας και δυσφορίας. Ουσιαστικά η απόφαση είναι ποιος από τους 2 υποψήφιους είναι το λιγότερο κακό για τη χώρα τους και κατ’ επέκταση για όλο τον πλανήτη μας. +Niko Spiridakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το