yannidakis@gmail.com

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ~ ο αλαζόνας εξουσιαζόμενος

κείμενα προβληματισμού, από τα πιο εκλεκτά ιστολόγια της Ελλάδας

απόΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

Γράφει η Μαίρη Καρά

Σ' αυτή τη ζωή όλα έχουν μια ΑΡΧΗ και ένα ΤΕΛΟΣ… Καλή αρχή και κακό τέλος; 'Η κακή αρχή και καλό τέλος, όπως στις ταινίες; Ρητορικό ερώτημα χωρίς απάντηση, μα το σίγουρο είναι πως, ανάλογα με τις γνώσεις και τις αποφάσεις του ο καθένας θα έχει και την κατάληξή του. "Όπως στρώσεις θα κοιμηθείς" έλεγαν οι γιαγιάδες μας, που σήμερα ακούγονται ΣΟΦΕΣ.
     Ένας εκκολαπτόμενος "υπηρέτης" του πολιτικού συστήματος χωρίς τυπικά και ουσιαστικά εφόδια κοιτάει το είδωλό του στον καθρέφτη κι αποφαίνεται: Θα γίνω αρχηγός κόμματος! Κι έκανε καλή ΑΡΧΗ πουλώντας τους συντρόφους του πατώντας επί κομμάτων κι από-κομμάτων! Κι αφού πήρε την γλυκιά γεύση της Εξουσίας, έβαλε σαν επόμενο στόχο του, να κατακτήσει πάση θυσία και το ανώτατο αξίωμα του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!
     Ένας λειψός κι ανώριμος ανθρωπάκος χωρίς ηθικές αναστολές και πρόθυμος  για υποταγή στις απαιτήσεις των υποστηρικτών του… στο τιμόνι της χώρας! Το αίσθημα υπεροχής τον… απογείωσε, όταν συνειδητοποίησε την δύναμή του να επιβάλει την θέλησή του στην θέληση των άλλων. Η κατάχρηση της δύναμης είναι στοιχείο της ανθρώπινης ψυχολογίας κι αν μάλιστα "βολεύει" προσωπικά συμφέροντα και ρουσφέτια, υποθάλπτεται κι απ' τους ίδιους τους ΠΟΛΙΤΕΣ!
     Ένας επίδοξος πολιτικός κι επαγγελματίας ψεύτης που άρπαξε την εξουσία εξαπατώντας τον λαό με τον μανδύα του νέου "σωτήρα", ενώ είχε συμφωνήσει με τους τοκογλύφους να βάλει την ταφόπλακα στην χώρα. Το ανεύθυνο ανθρωπάριο ανέλαβε την προσοδοφόρα μυστική αποστολή - για τον ίδιο και την ληστρική συμμορία του - κρύβοντας τις αρνητικές ιδιότητες του χαρακτήρα του. Αμίμητο παράδειγμα κυνικού ΑΛΑΖΟΝΑ!
     Ένας άπατρις αναρριχητής που "έστρωσε" την καριέρα του στο επιθανάτιο κρεβάτι της Ελλάδας, υπερηφανευόμενος για ανύπαρκτα προτερήματα και κρύβοντας υπαρκτά ελαττώματα. Ματαιοδοξία, Υπέρμετρος Εγωισμός, Ανασφάλεια. Η ανάγκη του για αναγνώριση απ' τους άλλους για Γόητρο και Κύρος, που δεν κατείχε. Αυτά καιροφυλακτούσαν στα βάθη του σκοτεινού και μικρόψυχου είναι του κι αποκαλύφθηκαν με τις λανθασμένες αποφάσεις, λόγω έλλειψης Αυτογνωσίας αλλά και ΓΝΩΣΕΩΝ.
     Ένας αιώνιος φοιτητής περαστικός απ' τα αμφιθέατρα μα με έντονη παρουσία στις καταλήψεις των σχολείων… που πήρε το πτυχίο του χάρις στην στήριξη του μέντορά του. Ένας άσχετος με την πολιτική αεριτζής βγαλμένος απ' τον οικογενειακό κομματικό σωλήνα, καλοζωισμένος και καλοδιαφωτισμένος στα υπόγεια της ΚΝΕ και στα μπαράκια των Εξαρχείων. Ένας ανεπάγγελτος και χωρίς ένα ένσημο, που χωρίς αίσθηση της κοινωνικής συνοχής αυτοπροβαλλόταν σαν ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ.
     Ένας ευκαιριακός πολιτικάντης που οι διεθνιστές εργοδότες του τον επέβαλαν σαν πρωθυπουργό, με αντάλλαγμα να αποτελειώσει την ταλαίπωρη χώρα μας. Ο άσχετος με κάθε μορφή διακυβέρνησης κι φυγόδικος καθηκόντων επιτέλους βρήκε μια "δουλειά" να κάνει στη ζωή του, για να μην πεθάνει ανεπάγγελτος. Ο υπαλληλάκος με δουλική σχέση εργασίας που οφείλει να υπακούει στις εντολές των εργοδοτών και να εκτελεί κάθε επιθυμία τους, προσδοκώντας την ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ!
     Ένας απερίσκεπτος ατομιστής αγόμενος και φερόμενος από κενές φιλοδοξίες, θεωρεί ότι είναι το κέντρο του κόσμου κι ότι όλοι πρέπει να κινούνται γύρω του. Αδιαφορεί όμως για το κοινωνικό σύνολο, έχοντας σαν προτεραιότητα της ζωής του την προσωπική του επιτυχία. Με τον άκρατο ατομισμό του στα ενδιαφέροντά του να περιορίζονται στον εαυτό του, δεν γίνεται ποτέ συμπαθής, χάνοντας έτσι την επαφή του με τον ΛΑΟ!
     Ο τελευταίος κατασκευασμένος "ηγέτης" των αφεντικών, που πλασάρονται στον λαό σαν "φρέσκες" ΕΛΠΙΔΕΣ. Μα ο ψεύτης και ο κλέφτης… λέει ο ΣΟΦΟΣ λαός μας κι ο εξουσιαζόμενος εκτελεστής των νεοταξικών επιταγών, θα υποστεί τις συνέπειες της υποταγής του, σαν τιμωρία για τις επαίσχυντες πράξεις του. Θα καταδικαστεί να κοιμάται ισόβια στο προδοτικό κρεβάτι που έστρωσε, με μόνιμη συντροφιά τις τυραννικές ΕΡΙΝΥΕΣ ΤΟΥ!
     Την ίδια κατάληξη θα έχουν κι όσοι υποτελείς συστημικοί μόλυναν την ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ και με τις υποκύψεις τους αποδείχτηκαν εγκληματικές μονάδες για το ΕΘΝΟΣ. Αυτοί οι χρήσιμοι ηλίθιοι είναι ανάξιοι να κατέχουν και την ελληνική ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. Όλοι μαζί όπως έστρωσαν θα "κοιμηθούν" στο περιθώριο της ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Το προδοτικό φαγοπότι τελειώνει κι έρχεται ο λογαριασμός της κάθαρσης. Αυτό το ΤΕΛΟΣ τούς επιφυλάσσει η κόπρος της ΑΛΑΖΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το