Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΡΙΤΗΣ ~ "ψήνεστε" για κάμπινγκ... πέντε αστέρων;

Χαίρεται εραστές (και μη) της Ιστορίας +yannidakis
Στην κοινή συνείδηση  το κάμπινγκ έχει επικρατήσει ως συνώνυμο του χύμα, της ένωσης με τη φύση και της απόλυτης χαλάρωσης. Οι ομορφιές της ελληνικής φύσης είναι τόσες σε αριθμό και ποιότητα που ευνοούν τέτοιες δραστηριότητες, οι οποίες μάλιστα και λόγω της οικονομικής τους φύσης προσελκύουν κάθε χρόνο δεκάδες τουρίστες, κυρίως νεαρότερων ηλικιών. Μάλιστα η χώρα μας διαθέτει και ορισμένα από τα πλέον φημισμένα ευρωπαϊκά οργανωμένα κάμπινγκ, στα οποία φιλοδοξεί να προστεθεί και το πρώτο ελληνικό κάμπινγκ.... 5 αστέρων, στην Σκοτίνα Πιερίας.

Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί και να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό το 2017. Εκτός από το χώρο του κατ' εξοχήν κάμπινγκ, στα σχεδόν 500 στρέμματα του χώρου θα υπάρχει συνεδριακό κέντρο, υποδομές όπως κέντρο ευεξίας και glamping σκηνές (με δάπεδο, έπιπλα, τηλεόραση και λοιπές ανέσεις). Η περιοχή προσφέρεται και για δραστηριότητες όπως εκδρομές και πεζοπορία για τους επίδοξους φυσιοδίφες. Πλέον, δεν μένει παρά να παρακολουθήσουμε την πορεία του project.
τουρισμός, σκηνή, glamping
Ένα... παράδειγμα σκηνής glamping!
Θεωρώ αρκετά ενδιαφέρουσα και φιλόδοξη τη συγκεκριμένη πρόταση, καθώς έχει δυνατότητες να προσελκύσει αρκετό κόσμο κυρίως από το εξωτερικό, πρόθυμο να ενισχύσει την ελληνική οικονομία. Περισσότερο όμως απ' αυτήν την ιδέα κρατάω το ανανεωτικό πνεύμα στον χώρο του τουρισμού, το οποίο είναι πλέον κάτι περισσότερο από απαραίτητο αν θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να εκμεταλλευτούμε  την υποχώρηση άλλων δυνατών τουριστικών δυνάμεων (π.χ. Τουρκία). Τα καινοτόμα εγχειρήματα, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν μία μεγάλη γκάμα τουριστικών παροχών, παρά τις δυσκολίες που είναι δεδομένο πως θα συναντήσουν στην πορεία τους, αποτελούν οξυγόνο για τον τομέα.  +Κωνσταντίνα Πορφυρού

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

1 σχόλιο:

  1. δεν ήμουν ποτέ του camping. Σέβομαι ή και θαυμάζω όσους το κάνουν, αλλά η σχέση μου με την φύση αφορά στον σεβασμό προς αυτήν. Την ανακύκλωση, την προστασία των υδάτων, την προστασία από τη μόλυνση κλπ αλλά ως εκεί, ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το