Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ ποια είναι η αλήθεια για τον αστυνομικό που ψέκασε τους συνταξιούχους (και ποιοι είναι αυτοί);

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Λοιπόν... τι έχουμε σήμερα; α, ναι...
Χαμός από την κίνηση αστυνομικού να ψεκάσει με χημικά τους συνταξιούχους που διαδήλωναν και έτσι η κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπό.

Όπως πάντα στο +yannidakis δεν σχολιάζουμε εν βρασμώ. Προβληματιζόμαστε πάνω σε ένα γεγονός περιλαμβάνοντας στον προβληματισμό μας και τις συνέπειες του γεγονότος αυτού.

Γι' αυτό και επέλεξα να ασχοληθώ με το θέμα μόλις σήμερα. Βλέπετε εκτός από το γεγονός που πυροδότησε τρομακτικά σχόλια που κινήθηκαν στα κλισέ της βίαιης αντίδρασης του αστυνομικού, της αλλαγής νοοτροπίας της κυβέρνησης που άλλοτε υπερασπιζόταν τους συνταξιούχους, καθώς επίσης και την προκλητική ανοχή των αστυνομικών σε αναρχικούς την ίδια ώρα που επιτέθηκε τόσο εύκολα σε ηλικιωμένους, πρέπει να μελετήσουμε και την επόμενη μέρα.

Η επόμενη μέρα περιελάμβανε τον εντοπισμού του αστυνομικού που προέβη στον ψεκασμό και κατόπιν στην απολογία του. Παραθέτω μέρος της αυτούσιο: "Φοβήθηκα ότι θα αναποδογύριζαν την κλούβα. Αν γύριζε θα πλάκωνε συνταξιούχους ή αστυνομικούς. Μπορεί να είχαμε θύματα. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να σταματήσουν να την κουνούν. Έπρεπε να τους απωθήσουμε. Να σταματήσει η ένταση. Έκανα 3 ή 4 φορές χρήση της φυσούνας χημικών χαμηλά στα πόδια. Έκρινα πως ήταν η ιδανικότερη λύση για να αποφευχθούν τα χειρότερα". Προσπαθώντας με αντικειμενικό τρόπο να αποφασίσουμε στο ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, βοηθάει μια απόδειξη ή διάψευση του αστυνομικού:
Πλέον η εικόνα είναι πιο καθαρή. Ο αστυνομικός λέει αλήθεια. Ψέκασε για να μην ανατραπεί το λεωφορείο της αστυνομίας.

Γιατί όμως να μην ανατραπεί το λεωφορείο της αστυνομίας;

 • γιατί κινδύνευαν αστυνομικοί (όπως ισχυρίστηκε ο θύτης)
 • γιατί κινδύνευαν πολίτες (όπως ισχυρίστηκε ο θύτης)
 • γιατί απλά, πρόκειται για δημόσια περιουσία και πρέπει να προφυλαχτεί
Κατά την δική μου την άποψη λοιπόν, οι άνθρωποι που επιτέθηκαν στο λεωφορείο είναι απλοί πολίτες. Πολίτες που επιτέθηκαν σε κάτι το οποίο δεν φταίει για την μείωση των συντάξεών τους. Πολίτες που (λόγω ηλικίας) θα έπρεπε να γνωρίζουν πως ανατρέποντας ένα λεωφορείο (της αστυνομίας) όχι μόνο δεν θα πετύχουν το οτιδήποτε, αλλά θα δώσουν το παράδειγμα στους νέους να διαμαρτύρονται σπάζοντας και καταστρέφοντας (σας θυμίζει κάτι).

Τελικά... ποιοι είναι αυτοί οι πολίτες; Πρόκειται για μία ευπαθή ομάδα ανθρώπων; Πιθανότατα και ίσως γι' αυτό δεν απωθήθηκαν με την κλασική μέθοδο του ξυλοδαρμού με το γκομπ, αντιθέτως επιλέχθηκε ο ψεκασμός στα πόδια. Όμως εγώ δεν θα μείνω σε αυτό. Δεν με νοιάζει αν επρόκειτο για τον παππού μου ή τον πατέρα μου ή κοινούς αναρχικούς. Η Δημόσια Περιουσία πρέπει να προστατεύεται με κάθε τρόπο και η έλλειψη αυτής της πεποίθησης σήμερα, μας έχει κάνει τόσο ασυνείδητους πολίτες γενικά.

Και αν πρέπει να τοποθετηθώ οπωσδήποτε για την συγκεκριμένη κατηγορία συνανθρώπων μας, τότε πρέπει να δηλώσω πως συνταξιούχος δεν σημαίνει γέρος. Όχι στην Ελλάδα των πρόωρων συντάξεων από τα 40... Συνταξιούχος δεν σημαίνει καημένος. Όχι αν προσπαθήσει να καταστρέψει δημόσια περιουσία την οποία πληρώνει ο ίδιος εδώ και πολλά χρόνια. Στο πρόσωπο του συνταξιούχου εσύ μπορεί να βλέπεις τον καημένο παππούλη που πάει βόλτα τον εγγονό του στο πάρκο, εγώ όμως βλέπω τον πορνόγερο που κάθεται στο καφενείο κερνώντας ποτό την αδήλωτη ρωσίδα σερβιτόρα αφού πρώτα κατέστρεψε την Ελλάδα όντας ενεργός πολίτης της γενιάς της διαφθοράς, των πολιτικών σκανδάλων, της μίζας και της καλοπέρασης, στην οποία και χοροστάτησε, απαιτώντας σήμερα να παίρνει και σύνταξη αντί να ζητήσει συγγνώμη στα εγγόνια του που θα τον πληρώνουν σε όλη τους την μίζερη ζωή. +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ2 σχόλια:

 1. και όπως είπε και ο παππούς ''δουλέψτε εσείς οι νέοι για να παίρνουμε εμείς την σύνταξή μας''δηλαδή δουλέψτε εσείς για να πληρώνομαι εγώ...ομολογώ λοιπόν πως μετά από αυτό που άκουσα με τα αυτιά μου και όχι μόνο το άκουσα αλλά απευθύνονταν κιόλας σε εμένα, άλλαξε κατά πολύ η άποψή μου, γιατί η αλήθεια είναι πως δεν είχα στο μυαλό μου ένα τέτοιο πρότυπο.....είχα στο μυαλό μου ΜΟΝΟ τον παππούλη που παίρνει από το χεράκι το εγγονάκι του να το πάει βόλτα στο πάρκο,να στερηθεί κάτι εκείνος για να του πάρει ένα παγωτό,να στερηθεί για να του πάρει ένα δωράκι για τα γεννέθλιά του,να στερηθεί για να βοηθήσει όπως μπορεί τα παιδιά του.....Τώρα μετά από αυτό το συμβάν απλά αναθεώρησα λίγο τις σκέψεις μου περί του θέματος γιατί πραγματικά ένας παππούς σαν αυτόν που εγώ είχα στο μυαλό μου δεν θα έλεγε ποτέ κάτι τέτοιο .Όμως αυτό δεν σημαίνει πως όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας τους συνταξιούχους θα τους βάλω στην ίδια κατηγορία. Είναι οι παππούληδες που κερνούν τα ρωσιδάκια και είναι και οι παππούληδες που αγωνιούν αν τον επόμενο μήνα θα μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους ή μια σοκολάτα στα εγγονάκια τους.Νομίζω ότι τους αδικείς λίγο δεν ήταν και τότε όλοι βολεμένοι ,πέρασαν και αυτοί δύσκολα, ίσως να μην είχαν τα απαραίτητα για να μπορούν να σκεφτούν σε βάθος χρόνου τις συνέπειες κάποιων επιλογών τους(που τωρα μπορεί να πληρώνουμε οι νέοι) ...το θέμα είναι τώρα εμείς τι κάνουμε? Δεν θεωρώ λύση να αφανίσουμε τους συνταξιούχους ε?(χωρίς να επικροτώ την πράξη τους να αναποδογυρίσουν το λεωφορείο της αστυνομίας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. προφανώς κανείς δεν θέλει ή δεν μπορεί να αφανίσει καμία κατηγορία ανθρώπων. Δεν είναι καν θεμιτό.
   Όμως στην κοινωνία που διαμορφώθηκε από τις δικές τους πράξεις και επιλογές, ο κλοιός έχει σφίξει και δεν χωράμε όλοι εδώ...

   Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το