Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ η δεύτερη κοινωνία των social media

 you've got to take this moment στο +yannidakis
Είμαι σόσιαλ-μιντιακή. Και πώς αλλιώς να γίνει όταν είσαι δημοσιογράφος και καθημερινά επικοινωνείς με συναδέλφους και μέσα από αυτά παρακολουθείς τις εξελίξεις της πραγματικής κοινωνίας.
Τονίζω τον όρο πραγματική γιατί πολλοί είναι εκείνοι που νομίζουν ότι με ένα Facebook και ένα Twitter έχουν όλη τη δύναμη της Γης. Εννοείται πως αυτό δεν ισχύει και αναρωτιέμαι ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που πίσω από τα κοινωνικά δίκτυα κάποιοι νιώθουν παντοδύναμοι και στην καθημερινότητά τους είναι διστακτικοί μέχρι και καλημέρα να πουν.
Τα έχουμε παρεξηγήσει τελείως τα πράγματα. Με τα κοινωνικά δίκτυα έχουμε το πλεονέκτημα ότι απευθυνόμαστε σε ευρύ κοινό. Έως εδώ καλά. Όταν πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή, τάμπλετ ή ενός κινητού τραμπουκίζουμε και γινόμαστε χυδαίοι είμαστε τουλάχιστον "λίγοι". Απορώ τι εμποδίζει ορισμένους να ξεδιπλώσουν το υβριστικό τους ταλέντο live.

Άλλη απορία που μου έχει δημιουργηθεί είναι γιατί τα κοινωνικά δίκτυα έχουν αντικαταστήσει τα προξενιά. Το τι γκομενιλίκια παίζονται online δε λέγεται. Και δώσ' του τα κoπλίμεντα και να σου τα ερεθιστικά λόγια της νύχτας τα αίματα ανάβουν. Εγώ δε λέω. Ανθρώπινο είναι το φλερτ και η έξαψη, αλλά δεν είναι καλύτερη η ζωντανή προσέγγιση; Να μπορέσεις να μυρίσεις τον άλλο, να βλέπεις τις εκφράσεις του προσώπου του - και μιλάω για γνωριμίες μεταξύ αγνώστων σε νυχτερινά μαγαζιά κλπ.
Το δε φοβερό είναι οι παντρεμένες γυναίκες οι οποίες δεν έχουν αφήσει τεκνό για τεκνό στο facebook. Σου λέει η 40+, με τα παιδιά και το σύζυγο που σκυλοβαριέται, σιγά δεν είναι αμαρτία να προσεγγίσω διαδικτυακά κάποιον που μου αρέσει. Δεν είναι αμαρτία. Ε ναι "μανδάμ" μόνο η συνουσίαση θεωρείται αμαρτία (λέμε τώρα).

Πότε θα αντιληφθούμε ότι τα σόσιαλ είναι εργαλείο δουλειάς κυρίως και αναψυχής με ορισμένα όρια. Δεν ξέρω αν θεωρείτε τις απόψεις μου συντηρητικές απλά η γελοιότητα κάποιων καταστάσεων με ξεπερνά σαν προσωπικότητα. Κλείνοντας, να υπογραμμίσω ότι δε μου αρέσει η επιφάνεια και η νοοτροπία των κοινωνικών δικτύων στηρίζεται στο "φαίνεσθαι". +Nastazia A 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

1 σχόλιο:

  1. επειδή λογίζομαι για παλιός στα... so called social, θα πω ότι από το 90+ που υπήρξα μέλος στις τότε κοινότητες, πολύ πριν βγει το facebook κλπ. η δυσωδία υπήρχε έκτοτε. Όλοι κρυβόμασταν, όλοι προσποιουμασταν κάποιον άλλο. Και κάπως όλο αυτό βόλευε για διάφορους λόγους...
    Σήμερα, κάποιοι από εμάς τους "παλιούς" (τρομάρα μας) βαρεθήκαμε να προσποιούμαστε και τη βρίσκουμε μοιράζοντας αλήθειες (σε προσκαλώ στο προφίλ μου) άλλοι πάλι... όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το