Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ χριστούγεννα δίπλα σε αγαπημένους

 you've got to take this moment στο +yannidakis
Οι παρελθοντικές επαναφορές είναι μια διαδικασία δύσκολη κυρίως για την ψυχή μας. Μας ενοχλεί να «σκάνε» μύτη οι ανεπιθύμητοι στη ζωή μας.

Όταν όμως ο ανεπιθύμητος δεν εμφανίζεται ολοζώντανος μπροστά σου αλλά γίνεται εμμονή μέσα στο κεφάλι σου, τι γίνεται; Γιατί το μυαλό μας παίζει παιχνίδια; Μήπως είναι η έλλειψη που μας κάνει να επαναφέρουμε στο μυαλό όσους μας πλήγωσαν, ιδιαίτερα αυτή την εορταστική περίοδο που σκεφτόμαστε όσα συνέβησαν τη χρονιά που πέρασε;

Αυτά είναι ορισμένα ερωτήματα που λίγο - πολύ ταλανίζουν τους περισσότερους από εμάς ωστόσο, οι δυνατές συγκινήσεις, είτε καλές είτε όχι, παραμένουν ανεξίτηλες μέσα μας. Χαράζονται βαθιά και δε λένε να σβηστούν ακόμη κι αν έχουν περάσει πολλά πολλά χρόνια.

Το να θυμόμαστε περιστατικά ευχάριστα, κάθε άλλο παρά κακό είναι. Όταν συμβαίνει  όμως το αντίστροφο και δεν έχουμε καμία λύση για το πώς να ξεφύγουμε από αυτό γινόμαστε εχθροί του εαυτού μας μιας και δεν μπορούμε να ανατρέψουμε τα άσχημα γεγονότα που επαναφέρει η μνήμη.

Επομένως, από τη στιγμή που δεν υπάρχει «θεραπεία» για να ξεχνάτε τα δυσάρεστα καλό είναι να συναναστρέφεστε με θετικά άτομα που μόνο λάμψη μπορούν να δώσουν στη ζωή σας!!!

Μας τρώει το άγχος της καθημερινότητας. Δύσκολη αυτή η καθημερινότητα. Περιμένουμε κάποιες μέρες το χρόνο για να πούμε ότι «ζούμε». Πάτησα τα 21 και το αντιλήφθηκα. Όλα είναι δύσκολα και καθένας πρέπει να έχει μέσα του μεγάλη ψυχική δύναμη για να αντιμετωπίσει όσα συμβαίνουν. Δε λύνονται όλα δια μαγείας τις γιορτινές μέρες γιατί η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας και δε γίνονται διακρίσεις σε αυτό τον αγώνα.

Όσο περίεργες κι αν είναι οι μέρες που διανύουμε είμαι πολύ χαρούμενη που τα φετινά Χριστούγεννα ήταν ήρεμα και ας βρίσκομαι μακριά με ορισμένους που θα ήθελα να είμαι μαζί. Οι γιορτές είναι ωραίες αν είσαι υγιής και δίπλα σε εκείνους που σε αγαπούν πραγματικά! Χρόνια πολλά!! +Nastazia A

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το