Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ~ να γράφουν οι έλληνες ή να τους... γράφουν;

κείμενα προβληματισμού, από τα πιο εκλεκτά ιστολόγια της Ελλάδας

απόΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

Γράφει η Μαίρη Καρά

Το γράφειν εστί… ΖΩΗ; Άρα να γράφει κανείς ή να μη γράφει; Ιδού η απορία! Γιατί απορία; Γιατί πρέπει να είσαι σίγουρος, για ποιόν γράφεις. Για σένα ή για τους άλλους; Από πνευματική σου ανάγκη ή για επαγγελματική καταξίωση; Για μετάδοση ιδεών ή για προσωπικό σου όφελος; Για όποιο λόγο κι αν γράφεις… οι πολλοί και μακάριοι αδιαφορούν, ενώ οι λίγοι και διαλεκτοί είναι ήδη ενήμεροι κι εσύ τους είσαι ΠΕΡΙΤΤΟΣ.
     Για ποιον λοιπόν να γράφεις αν δεν θα έχεις ανταπόκριση; Μα για να έχεις λόγο ΥΠΑΡΞΗΣ! Για να εκφράζεις δημόσια τις απόψεις σου για τα γεγονότα και για προσφορά πληροφοριών σε φιλοπρόοδους αναγνώστες. Αυτή η προοπτική καλύπτει την ανάγκη επικοινωνίας και γνωριμίας με ομοϊδεάτες αναγνώστες. Είναι η βάση δημιουργίας πυρήνων μεταξύ συναγωνιστών, που έχουν κοινό στόχο την Απελευθέρωση της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
     Άρα, γράφεις με όραμα ΕΘΝΙΚΗΣ επιβίωσης και επιβιώνεις με το να γράφεις. Αδιάφορο αν στον ωκεανό της ημιμάθειας επιπλέουν οι φελλοί, όπως δήλωσε κάποτε ο ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ: «Στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις, είσαι». Αυτή η ρήση όμως του μεγάλου ζωγράφου μας δεν ισχύει σήμερα, που έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Στην κατοχική πατρίδα μας που οι Έλληνες έχουν αρχίσει να αφυπνίζονται (επιτέλους) και να δηλώσεις ποιος είσαι, δεν μπορείς να γίνεις αποδεκτός, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά, για να αποδεικνύεις του λόγου το ΑΛΗΘΕΣ.
     Για να έχει λοιπόν απήχηση ο γραπτός σου λόγος, πρέπει να είναι τεκμηριωμένος, σωστά δομημένος και με συντεταγμένο ενημερωτικό κείμενο, που να απευθύνεται σε πολυάριθμο ενδιαφερόμενο αναγνωστικό κοινό. Διαφορετικά η γραφή σου θα περάσει απαρατήρητη και σύντομα θα βαρεθείς κι εσύ ο ίδιος να σκαλίζεις τυχαία τα γράμματα στο ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ.
     Το πληκτρολόγιο μπήκε δυναμικά στην καθημερινότητά μας, κατακτώντας την πρώτη θέση στις γραφικές ανάγκες μας. Το χαρτί και η πένα έχασαν την αίγλη τους στο παρόν κι έγιναν ανάμνηση του παρελθόντος. Με τις διαδικτυακές παροχές ο κάθε άσχετος έγινε υποψήφιος χρήστης και πάνω στον ενθουσιασμό του για το νέο "εργαλείο", απολάμβανε τις σκέψεις τους τυπωμένες στην οθόνη, χωρίς βαθύτερη ΣΚΕΨΗ.
     Αντίθετα απ’ όσους ενεργούν τυχαία από ΑΓΝΟΙΑ, οι πνευματικοί άνθρωποι γνωρίζουν πως χωρίς Πνεύμα, κανένα έργο δεν μένει ΑΘΑΝΑΤΟ! Γι’ αυτό γράφουν: Για δημιουργία... σκέψης, στον απερίσκεπτο άνθρωπο και επιφοίτηση Πνεύματος κι όχι οινοπνεύματος, στο άμυαλο ον. Ο προφορικός λόγος έχει διάρκεια ζωής, όσο προφέρεται ή παραμένει σαν πληροφορία στην μνήμη. Ο γραπτός όμως παραμένει σταθερά στην… έντυπη έδρα του γι' αυτό λέμε πως τα ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ.
     Οι συγγραφείς γνωρίζουν πως το ΠΝΕΥΜΑ προέρχεται απ' τους προγόνους τους κι απ' την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Εν αρχή είν’ ο ΛΟΓΟΣ! Ο Λόγος που εκφέρεται με την μητρική γλώσσα κάθε λαού ή ανθρώπου. Αυτός που δημιουργείται στην μνήμη του νεογέννητου, απ’ το οικογενειακό περιβάλλον. Κι ενώ τον προφορικό λόγο τον… παίρνει ο άνεμος, άρα δεν αποδεικνύεται, ο γραπτός είναι το αποτέλεσμα της σκέψης του. Γι' αυτό να προσέχετε που βάζετε την ΥΠΟ-ΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.
     Η κατάκτηση της μητρικής γλώσσας σημαίνει ταυτόχρονα την συνειδητοποίηση της ιδιαίτερης ταυτότητας, των στοιχείων εκείνων δηλαδή, που διαφοροποιούν το άτομο απ’ τα άλλα, με διαφορετική μητρική γλώσσα. Άρα η πολύτιμη και τόσο ταλαιπωρημένη ΓΛΩΣΣΑ μας, μας εξασφαλίζει εκτός της
πολύτιμης γραφής κι επικοινωνίας με άλλους λαούς και την ΕΘΝΙΚΗ μας ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ αλλά και την ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΜΑΣ.
     Τι είναι η γλώσσα τελικά; Πέραν του στοματικού μυώδους οργάνου που διαθέτουν όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου ακόμα και οι… γλύφτες, είναι ένας ΚΩΔΙΚΑΣ επικοινωνίας νοημόνων όντων. Όσο πιο σαφής, πλούσιος, ευέλικτος αλλά και λογικά δομημένος είναι, τόσο μεγαλύτερο αριθμό εννοιών μπορούμε να εκφράσουμε αλλά και με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια απόδοσης και μετάδοσης του περιεχομένου του.
     Ο τρόπος με τον οποίο μιλάμε υποδηλώνει, όχι μόνο την ικανότητα έκφρασης αλλά και την ποσότητα και ποιότητα των αποθηκευμένων πληροφοριών μας, που υπό κατάλληλες προϋποθέσεις συνιστούν την ΓΝΩΣΗ. Το ύφος και ο τρόπος με τον οποίο μιλάμε, είναι η απεικόνιση του τρόπου με τον οποίο σκεφτόμαστε. Δηλαδή όσο πιο ορθά εκφραζόμαστε με την γλώσσα, τόσο πιο καλά γνωρίζουμε το περιεχόμενο των εκφράσεων μας και το εννοιολογικό περιεχόμενο των ΛΕΞΕΩΝ.
     Να γράφουν λοιπόν οι Έλληνες, γιατί είναι ύστατο πατριωτικό χρέος προς την κηδεμονευόμενη πατρίδα μας. Να γράφουν αλλά να προσέχουν τι γράφουν και πως το γράφουν. Γιατί η προχειρολογία που παρατηρείται στο διαδίκτυο, δεν μας τιμά σαν λαό και συγχρόνως αποβαίνει και εις βάρος της ορθής γραφής και διάσωσης της γλώσσας μας. Μάλιστα κάτω απ' τις συνθήκες που μας επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε το "εργαλείο τους", μεγαλώνει ο κίνδυνος της γλωσσικής μας ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ.
     Γιατί έγινε πλέον ηλίου φαεινότερο πως το διαδίκτυο δεν μας το… χάρισαν απ' την καλή τους καρδιά (που δεν έχουν) οι φωστήρες των διεθνιστικών αφεντάδων. Αυτοί το σχεδίασαν όχι για να περνάμε εμείς τις ώρες μας χαζολογώντας καθημερινά, ή για να ανεβάζουν τα πατριωτικά τους άρθρα οι αληθινοί Έλληνες, αλλά γιατί είχαν επιθετικά σχέδια για την πολιτιστική μας παράδοση. Αν δεν προσέξουμε, μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά, που κάνουν πολύ καλή και σωστή ΧΡΗΣΗ.
     Κι απ' ό,τι φαίνεται το σχέδιό τους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι καρποί του αποδίδουν τις προσδοκίες τους. Οι αφελείς χρήστες αποκαλύπτονται στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως τις λένε, μα ο πιο σωστός όρος είναι "το στόμα του λύκου" κι ο λύκος είναι ο θανάσιμος εχθρός μας, που καιροφυλακτεί. Όσο όμως κι αν τα σημάδια της επερχόμενης λαίλαπας πάνω και στις ίδιες τις ζωές τους προειδοποιούν… οι εξαρτημένοι χρήστες πλέον συνεχίζουν τις ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ.
     Κι αφελώς πείθουν τον εαυτό τους πως δεν κάνουν κάτι κακό και σιγά να μην τους φακελώνουν οι διεθνιστές. Αυτοί θα είναι και οι πρώτοι όμως που θα παραλάβουν τις ηλεκτρονικές κάρτες, χάριν ευκολίας λένε… με τα ίδια λόγια που τρώνε το κουτόχορτο της προπαγάνδας. Ούτε που υποψιάζονται πως μετά την… ΚΑΡΤΑ έρχεται το τσιπάκι, που θα το φορέσουν χωρίς… ΕΠΙ-ΓΝΩΣΗ. Κι αυτοί θα είναι η αιτία που θα μας παραδώσουν όλους αμαχητί στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.
     Λίγη ενημέρωση δεν βλάπτει από ΓΝΩΣΤΕΣ, για να αποφύγουν το φακέλωμα… ένα DELETE είναι αρκετό. Τέρμα η ανάρτηση των προσωπικών δεδομένων μέσω των μηνυμάτων κι επιστροφή στην ορθή Ελληνική Γραφή με τα παραδοσιακά στοιχεία και τα Εθνικά Ιδανικά. Πότε επιτέλους θα καταλάβουν πως το διαδίκτυο είναι όπλο για τον ΕΘΝΙΚΟ μας ΑΦΑΝΙΣΜΟ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το