Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ~ amasia

πως οι εφαρμογές της επιστήμης & της τεχνολογίας επιδρούν στην κοινωνία του σήμερα

χαιρετώ τα science nerds του +yannidakis 
Μία νέα υπερήπειρος έχει αρχίσει να δημιουργείται και θα έχει υπερισχύσει εις βάρος άλλων στα επόμενα 250 εκατομμύρια χρόνια. Η συγκεκριμένη είδηση έγινε γνωστή πριν 3-4 χρόνια, αλλά μέχρι σήμερα προσελκύει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ανθρώπων, καθώς καινούργια στοιχεία έρχονται συνέχεια στο φως.

Σύμφωνα με την θεωρία δημιουργίας της νέας αυτής υπερηπείρου, την οποία οι επιστήμονες αποκαλούν Amasia, η Βόρεια και Νότια Αμερική θα ενωθούν, ενώ η Καραϊβική Θάλασσα και ο Αρκτικός Ωκεανός θα εξαφανιστούν, κι όλα αυτά θα συμβούν εξαιτίας της κίνησης των τεκτονικών πλακών. Πιο συγκεκριμένα, η Αμερική και ότι έχει προκύψει από αυτή, θα κινηθούν σε τροχιά σύγκρουσης με την Ευρώπη και την Ασία. Όταν η σύγκρουση αυτή πραγματοποιηθεί και η ξηρά κυριαρχήσει επί του υγρού στοιχείου, τότε θα έχουμε τη νέα υπερήπειρο, δήλωσε ο Δρ. Ross Mitchel του Πανεπιστημίου του Yale και επικεφαλής της έρευνας. 

Ευτυχώς που δεν θα ζούμε τότε έχω να πω εγώ. Φανταστείτε τι έχει να γίνει. Πέρα, δηλαδή, από κάποιες φυσικές καταστροφές που μπορεί να συμβούν, το μεγαλύτερο κακό δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον άνθρωπο. Ποιος φιλόδοξος ηγέτης δεν θα επιθυμούσε να επεκτείνει την κυριαρχία του σε μία υπερήπειρο; Τα συμφέροντα θα είναι πολλά, και φυσικά πολλοί θα είναι και αυτοί που θα τα διεκδικήσουν. Αλίμονο στους επόμενους...+el. gk. 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το