yannidakis@gmail.com

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ~ μεταναστευτικό ανεξέλεγκτη ασύμμετρη απειλή της ανθρωπότητας

κείμενα προβληματισμού, από τα πιο εκλεκτά ιστολόγια της Ελλάδας

απόΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Το μέγεθος του Μεταναστευτικού Προβλήματος, σε μια εποχή που η τεχνολογία τόσο πολύ έχει προοδεύσει, το κέρδος έγινε αυτοσκοπός και δεν συνδέεται με την ηθική και τις ανθρώπινες αξίες, μοιάζει με την προ του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου Ναζιστικής εποχής, που η Κοινωνία των Εθνών αδυνατούσε πλέον να χαλιναγωγήσει την έξαρση της Παγκόσμιας εξουσίας κάποιων Ηγετών, οι οποίοι δεν δίστασαν προ των συμφερόντων των να αιματοκυλήσουν την Ανθρωπότητα

- Σήμερα! Διερωτάται ο Σκεπτόμενος πολίτης, τα εγκλήματα που γίνονται με το μεταναστευτικό, η διατήρηση των εστιών πολέμου όπου σκοτώνονται και εξανδραποδίζονται χιλιάδες αθώοι και εγκαταλείπουν τις εστίες των, δεν μπορούν να τα σταματήσουν οι Μεγάλες δυνάμεις; Δυστυχώς δεν μπορούν, για ένα και μοναδικό λόγο˙ χρόνια τώρα η εξουσία των Κρατών από τους φυσικούς Ηγέτες, αφού μειώθηκε η αξία και η δύναμη αυτή μεταφέρθηκε στο Κεφάλαιο, το οποίο εξουσιάζει πλέον των πάντων, προωθεί την παγκοσμιοποίηση και δεν διστάζει να χρησιμοποιεί θεμιτά και αθέμιτα μέσα, αδιαφορώντας για την δυστυχία χιλιάδων ανθρώπων, φθάνει να πετύχει τον κύριο Σκοπό του που είναι το κέρδος.

Η έννοια του ΗΓΕΤΗ, όπως μας την παρουσιάζει η αρχαία ελληνική φιλοσοφία, δεν υπάρχει πλέον, έχει πεθάνει. Διότι! οι Ηγέτες των Κρατών, με καλή πρόθεση, δεν τους κατηγορώ, έκαμαν το λάθος να πιστέψουν ότι η ευτυχία των Ανθρώπων εξαρτάται από την οικονομική και μόνο ευμάρεια, χωρίς τις ανθρώπινες αρχές και αξίες και μακράν των θεϊκών καλεσμάτων.

- Τα δημοσιευθέντα αδιάσειστα στοιχεία στο εξαίρετο από πάσης πλευράς περιοδικό «ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ» ΟΚΤΩΒ-ΔΕΚ. 2016, όργανο του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΤ. ΕΘ. ΑΜΥΝΗΣ, μαρτυρούν το τεράστιο και αξεπέραστο πρόβλημα του μεταναστευτικού, τα επακόλουθα προβλήματα και τα αίτια αυτών, που κανείς πλέον δεν ελέγχει. Προσπάθειες υπάρχουν, αποτέλεσμα δεν υπάρχει. Συγκεκριμένα μας πληροφορεί λοιπόν το δημοσίευμα, λίαν περιληπτικά:
Η «Conflict Armament Research» (CAR), μία ομάδα της Ε.Ε., υπεύθυνη για τον εντοπισμό πυρομαχικών, που βρέθηκαν σε μάχες στις περιοχές των πολεμικών εστιών, αποκάλυψε ότι, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, στο Ιράκ και στην Λιβύη, κατείχαν όπλα και πυρομαχικά προερχόμενα από κάποιες Βαλκανικές χώρες.
Σύμφωνα με Ρωσικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, καταδεικνύεται ότι, Βουλγαρική εταιρεία παρέδιδε πυραύλους “Gzad” στους Αντάρτες της Συρίας. Επίσης! η τηλεόραση του Λιβάνου (Al Mayadeen), παρουσίασε αποθήκες της Συριακής Ομάδος Αλ Νούσρα στο Χαλέπι, στις οποίες υπήρχαν αποθηκευμένα όπλα και πυρομαχικά προερχόμενα από την Βουλγαρία.
Έρευνες που δημοσιεύθηκαν σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, το περασμένο καλοκαίρι μαρτυρούν ότι, από την κλιμάκωση της Συριακής σύγκρουσης το 2012, οκτώ (8) Βαλκανικές χώρες, ήτοι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβακία, έχουν εγκρίνει αποστολή όπλων και πυρομαχικών, αξίας τουλάχιστον 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το ποσόν μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο καθόσον, δεν είναι διαθέσιμες οι άδειες εξαγωγές των Κρατών για τα έτη 2015 και 2016. Το πολεμικό υλικό αυτό, εστάλη στην Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και την Τουρκία. Τα παραπάνω όπλα και πυρομαχικά, φέρονται να χρησιμοποιούνται από τις Δυνάμεις του Ελεύθερου λεγόμενου Συριακού Στρατού και από Ισλαμικές οργανώσεις όπως η Ανσάρ αλ-Σαμ, η Αλ Κάιντα, η Τζαμπχατ αλ-Νούρσα, Σουνίτες της Υεμένης και το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
Άρα! εδώ έχουμε ένα εμπόριο όπλων, αντίθετο με τις αποφάσεις του Ο.Η.Ε., το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Ε.Ε. και παρά το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας (2253/2015), περί μέτρων ασφαλείας και ενισχυμένης επαγρύπνησης, για μη διοχέτευση όπλων και πυρομαχικών προς εγκληματικές ομάδες.

Βέβαια, οι Ηγέτες των πωλητριών χωρών, ισχυρίζονται ότι ακολουθούνται οι διαδικασίες που καθορίζονται από το διεθνές δίκαιο, ότι δηλ. οι χώρες που προμηθεύονται τα όπλα, δεν είναι σε καμία διεθνή μαύρη λίστα και δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι εάν τα όπλα έχουν εκτραπεί από τον προορισμό τους. Δυστυχώς! από τις δηλώσεις αυτές προκύπτει, του λόγου το αληθές, ότι! το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος δια της εισροής συναλλάγματος. Αυτό σημαίνει ή οι ηγέτες αυτοί δεν μπορούν ν’ αντιδράσουν ή στην ουσία η εξουσία μεταφέρθηκε στο Κεφάλαιο, εκείνο! ενεργεί χωρίς ανθρώπινες αρχές και αξίες, με μοναδικό σκοπό και στόχο το Κέρδος.

Επομένως, το πρόβλημα αυτό, εάν δεν γίνει κάτι στο επίπεδο O.H.E., E.E., ΟΑΣΑ και μεγάλες Δυνάμεις Αμερική, Ρωσία, Κίνα, το μεταναστευτικό θα συνεχίζει να μεγαλώνει, με τα μύρια προβλήματα, ως ατέρμων κοχλίας και από τις τραγικές και ανεξέλεγκτες συνέπειές του, δεν θα γλιτώσουν, ούτε αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται, αλλά ταυτόχρονα τροφοδοτούν την διαιώνιση του μεταναστευτικού προβλήματος, χωρίς συναίσθηση της ευθύνης των.

Άρα για εμάς τους Έλληνες, δεν υπάρχει ρόλος για την επίλυση του Μεταναστευτικού, το μόνο που απαιτείται είναι, σωστή οργάνωση για την διαχείριση του προβλήματος, με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες.

Σήμερα όμως σ’ αυτήν την δύσκολη για την χώρα μας εποχή από πάσης πλευράς, που τόσο βασανιστικά μας πιέζουν τα οικονομικά και τα εθνικά, λόγω κακών γειτόνων, προβλήματα, είναι αδήριτη ανάγκη ν’ αλλάξει, η καταστροφική πολιτική νοοτροπία που επικρατεί στη χώρα μας. Δηλαδή η εκάστοτε αντιπολίτευση να έχει ως βασικό στόχο πώς θ’ αποτύχει η Κυβέρνηση, για να ανέλθει αυτή στην εξουσία, με λόγια εξευτελιστικά του ενός αρχηγού Κόμματος προς τον άλλον και χωρίς κανένα σημείο επαφής.

Είναι πλέον βασική ανάγκη διαιωνήσεως της Ελλάδος και επιβιώσεως του Ελληνικού λαού, να έλθει στο σκηνικό εξουσίας η πολιτική εκείνη δύναμη, που:
θα λέει την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό
θα διοικεί δια του Παραδείγματος
θα ενώσει τους Έλληνες στα Εθνικά Θέματα που τους ενώνουν, έξω από τα Κόμματα που τους χωρίζουν
θα τσακίσει την λεγόμενη πολιτική ορθότητα και τους λογοκριτικούς μηχανισμούς, που νομιμοποίησαν και νομοθέτησαν οι μιντιακοί και κομματικοί δούλοι κάποιων αφεντικών.
θα επιμένει με πράξεις ουσίας στην αμυντική θωράκιση της χώρας.
θα σέβεται την θρησκευτική παράδοση του λαού μας, θα εκτιμά τον ρόλο της Ελληνικής Εκκλησίας και δεν θα κλείνει τα μάτια στα σημερινά της προβλήματα.
θα περιφρουρήσει τον θεσμό της Οικογένειας και την δημογραφική μας επιβίωση, από την διαλυτική θεωρία της «εξατομίκευσης».
θα υπερασπίσει την πατρίδα μας χωρίς συμπλέγματα ενοχής, χωρίς να ντρέπεται για την ιστορική μοναδικότητά της και χωρίς φαντασιοπληξίες για το τριτοκοσμικό παρόν της.
Τέλος, θα εμπνεύσει την Ελληνική Κοινωνία με αρχές και αξίες που αρμόζουν σε Ανθρώπους και όχι σε καταναλωτικές Μονάδες, διαποτίζοντας με αυτές την λειτουργία του Κράτους και την εκπαίδευση των νέων γενεών.
«Αρίστη Δημοκρατία είναι εκείνη στην οποία όλοι φοβούνται το Νόμο, όπως τον Τύραννο» (ΒΙΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το