Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ~ ποιος είναι ο μόνος σύμμαχος του έλληνα στην κρίση;

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Όπως έχει γραφτεί και εδώ, αλλά θα έχετε διαβάσει και σχεδόν παντού, η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κοινωνική, ιδεολογική, πολιτιστική και είναι αλήθεια ότι ερχόμενη τάραξε τα νερά σε οτιδήποτε είχαμε σαν δεδομένο ως εκείνη τη στιγμή.

Κάποτε κάποιοι θα έβγαζαν μαχαίρι για να υποστηρίξουν το Πα.Σο.Κ. τώρα, δεν τολμούν καν να δηλώσουν σε παρέες ότι το ψήφιζαν. Κάποτε, κάθε Σάββατο βράδυ τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, τα μπουζούκια και οι καφετέριες ήταν γεμάτες. Τώρα, τα περισσότερα απ' τα παραπάνω δεν λειτουργούν όλες τις μέρες τις εβδομάδας και προσπαθούν να προσελκύσουν κόσμο με προσφορές που άλλοτε θα ήταν εξευτελιστικές.

Είναι γεγονός πως ο έλληνας έχει χάσει την πίστη του στο πολιτικό σύστημα, αλλά και μαζί σε πολλούς ακόμα φορείς που άλλοτε θεωρούνταν δεδομένοι, όπως ο στρατός τα σώματα ασφαλείας, οι δημόσιοι οργανισμοί, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ακόμα και η Δικαιοσύνη. Το παρακάτω γράφημα από έρευνα που δημοσιεύτηκε από μεγάλη εταιρεία ερευνών, αποδεικνύει τα παραπάνω:

Βγάζει μάτι, πως υπάρχει ένας και μοναδικός "θεσμός" στον οποίο αυξήθηκε η εμπιστοσύνη των ελλήνων τα τελευταία χρόνια και δεν είναι άλλος από τον ιδιώτη. Ίσως γιατί περισσότερο από ποτέ -όσο μεγάλος κι αν είναι- μοιράζεται το μαρτύριο των νέων μέτρων με τον απλό πολίτη εξαιτίας της υπερφορολόγησης, της λιτότητας και τελικά του λουκέτου (θυμηθείτε τρανταχτά παραδείγματα όπως η Ηλεκτρονική, Sprider, NEOSET, FOKAS, Κατσέλη, ΑΓΝΟ κλπ.) που πλέον βρίσκεται σχεδόν σε κάθε εμπορικό δρόμο της χώρας. Ξέρετε, άνεργοι πλέον δεν είναι μόνο οι απολυμένοι υπάλληλοι αλλά και οι επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να κλείσουν, πολλοί από τους οποίους κουβαλώντας υπέρογκα χρέη στην πλάτη τους.

Θα έλεγα να δώσουμε και μια νέα διάσταση στο αποτέλεσμα της έρευνας αυτής. Ο μόνος θεσμός που πήρε θετικό πρόσημο εμπιστοσύνης είναι αυτός που δοκιμάζεται περισσότερο από κάθε άλλον από την κυβέρνηση και τα Μνημόνια. Αυτό ίσως πρακτικά να είναι κάπως άδικο για την Αστυνομία της οποίας οι υπάλληλοι έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις ή των Μέσων Ενημέρωσης, επίσης έχουν δοκιμαστεί πάρα πολύ, όμως ας μην ξεχνάμε ότι η φήμη ενός κλάδου, επισκιάζει το "δράμα" ενός εργαζομένου.

Ο συνολικός προβληματισμός είναι πως ο κόσμος έχει ανάγκη από συμμάχους στον απέραντο μοιρολόι στο οποίο έχει υποπέσει η ελληνική κοινωνία. Δεν αντέχει να είναι μόνο του. Και οι επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή ακόμα κι αν επιβιώνουν, είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους το πόσο δύσκολα το κάνουν και υπό ποιες συνθήκες. Και ξέρετε κάτι; Αυτό είναι ένα ισχυρό σοκ, αλλά δεν είναι καθόλου κακό. Έχουμε ανάγκη να εμπιστευτούμε τους ιδιώτες, την επιχειρηματικότητα, καθώς στα δικά μου μάτια -όπως πολλάκις έχω γράψει εδώ- μόνο έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη. +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το