Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ~ γιατί η ελλάδα δεν είναι ανάμεσα στις καλύτερες χώρες για να ζεις;

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Έχω ξαναγράψει πως εμείς οι έλληνες έχουμε μια εντύπωση που αγγίζει τα όρια της ουτοπίας, πως ζούμε σε έναν μαγικό κόσμο, σε ένα ονειρικό μέρος, σε μία χώρα που όλοι θα ζήλευαν για να είναι πάντοτε εδώ.

Κατά κάποιο τρόπο σπουδαιολογούμε τόσο πολύ τον ήλιο, την θάλασσα και την φέτα, που ξεχνάμε την ουσία και η οποία είναι πως βγαίνουμε ελάχιστα για να απολαύσουμε τον ήλιο, σπάνια προλαβαίνουμε να φτάσουμε σε μια παραλία το καλοκαίρι και καταναλώνουμε κατά βούληση τροφή αμφιβόλου αξίας παραμερίζοντας την φέτα και όλα τα συστατικά της υγιεινής διατροφής. Ουσιαστικά λοιπόν σαν έλληνες είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση από άλλους πολίτες της Δύσης, αφού για διάφορους και διαφορετικούς λόγους δεν απολαμβάνουμε αυτά που η χώρα μας παρέχει.

Την ίδια ώρα διαβάζουμε δαγκώνοντας τα δόντια μας, τις καλύτερες πόλεις και χώρες για να ζει κανείς σήμερα. Για φέτος, η Βιέννη είναι η πόλη που συγκέντρωσε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την κάνουν ιδανική πόλη για να ζει κανείς και ανάμεσα τους θα βρει κανείς στοιχεία όπως η πολιτική σταθερότητα, η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση, η εγκληματικότητα, η ψυχαγωγία και οι μεταφορές και όχι απλά ο ήλιος και η... θάλασσα!

Η λίστα είναι τόσο... αντικειμενική που δεν φοβάται να αποκλείσει πόλεις όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Παρίσι κλπ. Ενώ είναι προφανές πως Σκανδιναβία, Γερμανία, Καναδάς και Αυστραλία κατέχουν τα πρωτεία. Για του λόγου το αληθές παραθέτω όλη την πρώτη δεκάδα:
1.Νορβηγία
2.Δανία
3.Ισλανδία
4.Ελβετία
5.Φινλανδία 
6.Ολλανδία, 
7.Καναδάς 
8.Νέα Ζηλανδία, 
9.Αυστραλία 
10.Σουηδία

Οι δεκάδα αυτή προκύπτει αυτή τη φορά από στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών και ενώ έχουν ενδιαφέρον θα πρέπει να έχετε παρατηρήσει ως τώρα ότι πουθενά δεν βρίσκεται η Ελλάδα ή κάποια πόλη της, στις λίστες αυτές και η οποία βρίσκεται κάπου μετά το 80.

Ωπ! Τι έγινε; Ξαφνικά δεν είναι τόσο σημαντική η θάλασσα και ο ήλιος; Μα φυσικά και δεν είναι εκτός και αν η λίστα αφορά τους καλύτερους προορισμούς για τις διακοπές σου. Εκεί, σταθερά η χώρας μας βρίσκεται σε πολύ υψηλές θέσεις και όχι άδικα. Όμως μιλάμε για διακοπές. Για ένα μέρος που πας δέκα μέρες τον χρόνο και μετά επιστρέφεις σε ένα άλλο -το δικό σου- συναντώντας και πάλι την οργάνωση, τις προοπτικές, την ασφάλεια, τις παροχές. Όλα εκείνα δηλαδή που δεν θέλεις για τις διακοπές σου, αλλά για όλη σου την ζωή και που είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις τον ήλιο και την θάλασσα για να τα διασφαλίσεις.

Και οφείλω να πω όλη την αλήθεια. Αν δεν ήμουν έλληνας, το πρώτο μέρος που θα επισκεπτόμουν για διακοπές, θα ήταν η Ελλάδα. Η ιστορία της, οι μύθοι, το φαγητό, η χαλάρωση και... ως εκεί. Μετά θα είχα ανάγκη να επιστρέψω στον τόπο μου. Για να δουλεύω και οι κόποι μου να ανταμοίβονται έχοντας παράλληλα χρόνο για την οικογένεια μου και την διασκέδασή μου. +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το