Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ΙΟΥΝΙΟΥ ~ η διαχρονικότητα ενός ιππότη

ο ελληνικός διαδικτυακός χώρος της "επιστήμης" του Batman

H ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗ
Έχει ενδιαφέρον να ταυτιζόμαστε σήμερα με τον Σκοτεινό Ιππότη και μερικές από τις πιο παλιές του ιστορίες γνωρίζοντας πως η ιστορία του ξεκινάει από το 1939. Άλλα ήθη τότε, άλλες συνήθειες και πρακτικές. Πόλεμος, ανάπτυξη, κρίση, κοινωνικά στερεότυπα. Πολλά άλλαξαν από τότε έως σήμερα.

Ένας ήρωας όμως, ένα σύμβολο, οφείλει να παραμένει διαχρονικός, καθώς δεν ασχολείται με κοινωνικές συνήθειες και τεχνολογίες της εποχής, αλλά με ηθικές αξίες και ιδεολογίες που δεν επηρεάζονται με το πέρασμα του χρόνου. Ο Batman έχει υπάρξει πιστός στις δικές του αξίες χωρίς αλλαγές αυτά τα χρόνια. Σιωπηλός, καθολικός στην δράση του, χωρίς καμία διάθεση κοινωνικότητας. Με φόντο την αυτοθυσία και τον εγωισμό του που πάντα όριζε ως προτεραιότητα τον άλλο, παρέμεινε ο ίδιος.

Γι' αυτό και οι Ιστορίες του Batman δεν τελειώνουν ποτέ. Μπορεί κανείς να τις αναχαράζει ξανά και ξανά χωρίς να θεωρεί το εκάστοτε κοινό άσχετο της οιουδήποτε ιστορίας. Εξάλλου η αποκωδικοποίηση του θρύλου του που επιχείρησα εδώ στο +yannidakis μπορεί να χαρακτηριστεί πλήρης και συνάμα γεμάτη ελλείψεις! Υπάρχουν άλλωστε τόσα ακόμα εκεί έξω για να σχολιάσουμε και να αναλύσουμε. Τόσα με τα οποία μπορούμε να προβληματιστούμε και να ταυτιστούμε. Και πρέπει να το κάνουμε γιατί ας μην ξεχνάμε πως ο Batman είναι άνθρωπος σαν εμάς και την ίδια ώρα... όπως όλοι εμείς, έχει μια πολύ-πολύ σκοτεινή πλευρά που τόσο συχνά τον κυριεύει. Ας μην ξεχάσουμε ποτέ και τη δική μας. Εις το επανιδείν. +Yanni Spiridakis 

ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

GOTHAM
Είδαμε την εβδομάδα που πέρασε το τελευταίο επεισόδιο του τρίτου κύκλου που προσωπικά απόλαυσα πάρα πολύ. Τα νέα όμως έρχονται από την FOX αφού η σειρά ανανεώθηκε και για 4ο κύκλο που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την επόμενη σεζόν!

INJUSTICE 2
Δύο ακόμα trailers από το σπουδαίο παιχνίδι που αναμένεται να κάνει ρεκόρ πωλήσεων


BATMAN AND HARLEY QUINN
Με κυκλοφορία την 15η Αυγούστου, επιστρέφει η WB animation αφού κυκλοφορεί μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία με βασικούς πρωταγωνιστές εκτός τον Σκοτεινό Ιππότη, το Nightwing και τις Harley Quinn, Poison Ivy.

JUSTICE LEAGUE
Μια ματιά από τη νέα στολή του Batman

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS)

Batman comics
Όλα τα βιβλία ή σειρές που αφορούν τον Σκοτεινό Ιππότη

DC Universe: Rebirth
Το τελευταίο λανσάρισμα των ιστοριών που αφορούν το DC Universe

New Graphic Novels and Collections
Συλλεκτικά βιβλία και συλλογές για να ακολουθήσετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το