Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

το δικό μου αντίο στον yannidakis

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Καμιά φορά, για να αναγεννηθείς, πρέπει να καείς και να αναδυθεί από τις στάχτες σου. Αν μου το έλεγαν αυτό πέρσι, θα σχολίαζα με χιούμορ πως μάλλον κάτι τέτοιο θα καίει αρκετά! Το 2017 όμως, το έζησα για τα καλά.

Είδα σχεδόν καθετί που έφτιαξα με κόπο, ιδρώτα, στερήσεις, αμέτρητες εργατοώρες και καταπίεση, είτε να καταστρέφεται είτε να απαξιώνεται. Νομίζω πως ξέρω τι φταίει ανά περίπτωση, όμως αυτό δεν έχει και τόση σημασία πια, όχι όσο το αποτέλεσμα.
Και για μια σειρά από αιτίες -αλλά πολύ συγκεκριμένη αφορμή- έρχεται η ώρα, μερικές εβδομάδες πριν την συμπλήρωση δώδεκα χρόνων, να πω αντίο στο yannidakis. Το κάποτε yannidakis spaces και ύστερα yannidakis.net συμπλήρωσε ένα κύκλο διακρίσεων, αμφισβήτησης, πολέμου για την ελευθερία του λόγου, σπουδαίων συνεργασιών με σπουδαίους ανθρώπους, αλλά και συνεργασιών με πολλούς ανθρώπους που είχα την τιμή να αποκαλώ συνεργάτες μου αφού για καιρό υπήρξαν και υπάρχουν ως συντάκτες.

Για αυτούς, για τα λόγια που άκουσα σε όσους γνωστοποίησα την απόφαση μου, αλλά και για τις λίγες εκατοντάδες καθημερινών μου αναγνωστών, αποφασίζω να μην κλείσω την σελίδα, απλά να απέχω εγώ από το συγγραφικό της κομμάτι. Οι υπάρχοντες συντάκτες αλλά και όσοι επιθυμούν μπορούν να γράφουν ελεύθερα και ανοιχτά στη σελίδα όποτε και ότι θέλουν. Θα αρκεί απλά ένα μήνυμα στο yannidakis@gmail.com

Το yannidakis υπήρξε ένα κομμάτι του εαυτού μου. Όμως είπαμε, ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτός και έτσι η μπάλα παίρνει και αυτό. Αν χρειαστεί να καυτηριάσω κάτι, ξέρετε καλά πως δεν θα ντραπώ να το κάνω, οπότε ακολουθήστε με στο facebook ως Yanni Spiridakis πλέον.

Σας ευχαριστώ γιατί η προσήλωση σας στο yannidakis, έδινε νόημα νόημα στην αγαπημένη μου αρρώστια, το γράψιμο. Τα λέμε... εν καιρώ +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ



4 σχόλια:

  1. Καλε μου φιλε Γιαννη η αποφαση σου ειναι σεβαστη.
    Με αναμικτα συναισθηματα την δεχομαι. Λυπη που θα μας λειψει η αυθορμητη γραφη σου και χαρα που θα συνεχισεις να εισαι διαχειριστης του πνευματικου σου παιδιου του Yannidakis.
    Θα ειμαι κοντα σου και θα συνεχισω την συνεργασία μας.
    Χαιρομαι που μας λες επισης οτι θα εισαι κοντα και στον σχολιασμο.
    Κρατα επαφη και στο G+ μιας κι εγω προσωπικα δεν εχω FB.
    Να εισαι καλα και με υγεια κι ευλογια για σενα και την οικογενεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ πολύ Θάνο μου.
      Η συνεργασία μας ήταν πάντοτε σημαντικό κεφάλαιο στο yannidakis. Εξάλλου, όλα τα ενεργά μέλη της σελίδας σημαίνουν πολλά για να κλείσει η σελίδα.
      Ευχές και από μένα!

      Διαγραφή
  2. Θα μου λείψει το πάντα τεκμηριωμένο σχόλιο σου σε αυτή την γωνιά. Θα σε διαβάζω στο facebook όμως. Είχες κάνει καλή δουλειά εδώ.Το ξέρεις Γιάννη. Κάθε αρχή ορίζεται από ένα τέλος. Βασικά το τέλος από μόνο του σηματοδοτεί κάτι νέο. Εύχομαι να συνεχίσεις να τα... χώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάκη, είμαι ένα... διαδραστικό άτομο. Αντλώ δύναμη από το περιβάλλον μου. Αν είχα καλά κείμενα σήμαινε ότι είχα καλούς αναγνώστες. Τόσο απλό.
      Στην πορεία έχασα την δύναμη μου και δεν αναφέρομαι μόνο στην σελίδα.
      Θα την βρω και θέλω να είστε κοντά μου για να ξεκινήσει αυτό το νέο που λες.
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το