Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

βόρεια και νότιος κορέα ενώνονται και η ελπίδα γεννιέται

Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Διάβασα σήμερα πως:
Οι αντιπροσωπίες της Νότιας και της Βόρειας Κορέας συμφώνησαν την Τετάρτη να παρελάσουν υπό μία ενιαία σημαία στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσανγκ.

Επίσης, συμφώνησαν να σχηματίσουν μια κοινή ομάδα που θα λάβει μέρος στο ολυμπιακό τουρνουά γυναικών του χόκεϊ σε πάγο, στην οποία θα μετέχουν αθλήτριες και από τις δύο χώρες.

Την είδηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας. Προηγήθηκαν πολύωρες συνομιλίες στο χωριό Πανμουντζόμ, που βρίσκεται στα σύνορα των δύο χωρών.

Η Βόρεια Κορέα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων θα αποστείλει από τις 25 Ιανουαρίου μια αντιπροσωπία 550 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων 230 τσιρλίντερς και 140 καλλιτεχνών.

Στην αντιπροσωπία θα μετέχουν φυσικά επίσημοι, αθλητές και δημοσιογράφοι, αλλά και μια 30μελής ομάδα επίδειξης ταεκβοντό. 

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στην Πιονγκτσανγκ της Νότιας Κορέας από τις 9 ως τις 25 Φεβρουαρίου. Θα ακολουθήσουν τον Μάρτιο και οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες στην ίδια πόλη.

Ίσως πρόκειται για την πιο χαρμόσυνη είδηση του 2018. Δύο χώρες έτοιμες ανά πάση στιγμή να πολεμήσουν μεταξύ τους, έχουν το επίπεδο να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να συμφωνήσουν πως παρά τις διαφορές τους μπορούν να κατεβάσουν έστω μία αθλητική ομάδα που θα μπορεί να έχει κοινή σημαία και να συμμετέχει σε μία Ολυμπιάδα ενωμένη.

Σαν τι ελπιδοφόρα δεν αφήνει αυτό για το μέλλον; Για την ειρήνη; Για τον πολιτισμό; +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το