Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ είσαι το ταίρι μου (not)

 you've got to take this moment στο +yannidakis


Η πολύτιμη διδαχή της Ριάννα εκπηγάζει από ατόφια κατινιά και ανωριμότητα και εν όψει του Αγίου Βαλεντίνου κάνω αφιέρωμα σε εξέχουσες πρώην περιπτώσεις που πέρασαν από την πολυτάραχη ζωή μας!

Ένα νέο κορίτσι, με σπάνια εξωτική ομορφιά, μπορεί να μας μάθει ένα δύο πράγματα για την γυναικεία πικρία από τις προηγούμενες σχέσεις -μη φανταστείτε πως η Ριάννα ξέρει να κάνει καλύτερες διαχειρίσεις από εσάς ή εμένα...

Η Ριάννα είναι εξάλλου ένα μέσο κορίτσι ευαίσθητο και πληγωμένο, παρά τα εκατομμύρια που διαθέτει.

Η νέα «σελέμπριτι» αντί να χαρεί δόξα, νιάτα, πλούτη κάθεται και ασχολείται με πράγματα μικρά, ενδεχομένως και κατινίστικα: «Κανείς από τους πρώην μου δεν είναι παντρεμένοι ή σε ευτυχισμένες σχέσεις οπότε ασφαλώς δεν έφταιγα εγώ LOL» δημοσίευσε στο Instagram, πριν αρκετό καιρό,  το ταλαντούχο κουτορνίθι που καθόταν και έτρωγε ξύλο από τον Κρις Μπράουν (????).

Είναι να απορεί κανείς με τα απωθημένα που βρίσκονται στον πάτο του πηγαδιού της ανθρώπινης ψυχής. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να ασχολείται με οδυνηρά ζητήματα του παρελθόντος, όμως πρόκειται για θέμα συναισθηματικό στο οποίο όλοι έχουμε παρόμοιες αντιδράσεις. 

Ο Πρώην… ναι μεν κάποτε αποτελούσε μέρος της καθημερινότητάς σου, ωστόσο κατοικεί στις τρυφερές σου φαντασιούλες ή είναι κακή ανάμνηση που έρχεται και σε ενοχλεί εκεί που είσαι αμέριμνος... Οι Πρώην είναι ή περιπτώσεις για θάψιμο ή πρόσωπα που δεν θες να ξεχνάς και προσπαθείς εναγωνίως να επαναφέρεις κάθε φορά όλο και πιο δύσκολα όταν δεν έχεις να ασχοληθείς με σοβαρότερα ζητήματα στη ζωή σου.

Παρακαλάς να γίνει «κάτι», να παίξει το ραδιόφωνο τραγούδι σας ή περάσει ένας τύπος που φοράει την ίδια κολόνια και η στιγμή ή και ολόκληρη η μέρα σου -ας είσαι ευτυχισμένη μαμά με πέντε παιδιά- να του ανήκει!
  
Παρακάτω παραθέτω αναλυτικά κατηγορίες με Πρώην. Όταν ολοκληρώσετε την ανάγνωση τραβήξτε ελεύθερα τις τρίχες της κεφαλής σας...

Ο Πρώην Προς Αποφυγήν είναι ο τύπος που έχεις να δεις χρόνια αν και θα προτιμούσες τα χρονιά να ήταν αιώνες. Σε βλέπει και ενώ βάζεις τα δυνατά σου για να είσαι μαζί του παγερή, παίρνει θάρρος που κανείς δεν του έδωσε. Δεν ξέρει πως παρακαλάς συχνά τον Θεό να ξεχάσεις και να σβηστεί η σχέση σας από την ιστορία των σχέσεων και για να σε αναγκάσει «κάτι» να αισθανθείς, αρχίζει τα φιλικά και τα εγκάρδια. Σου λέει «εγώ σε ξέρω καλά» και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες, ενώ αν σε ήξερε τόσο καλά αυτός ο «καταπληκτικός μάγκας», θα ήσασταν ακόμα μαζί κι αγαπημένοι -αυτός ο τύπος δεν νοσταλγεί την σχέση σας, αλλά την καλύτερη τύχη που είχε όταν ήσασταν μαζί...

O Πρώην Χλιαρά Συναισθήματα είναι ένα καλό παιδί μάλλον... αφου δεν θυμάσαι γιατί χωρίσατε. Ευχαρίστως τον κάνεις παρέα και αυτό σημαίνει πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος επανασύνδεσης - αν περνάς φάση μοναξιάς. Καμιά φορά νομίζουμε πως μπορούμε να επωφεληθούμε από το τίποτα, το τίποτα όμως παραμένει δυστυχώς τίποτα...

Ο Πρώην Ανάμεικτα Συναισθήματα:  εδώ η φάση είναι μπερδεμένη, γιατί από την μία τον αγάπησες πολύ, από την άλλη χωρίσατε. Άρα η λογική λέει πως οφείλεις να μην τον αγαπάς - κι όμως! Ο λόγος του χωρισμού παύει -όπως τόσα πράγματα- να έχει σημασία έπειτα από 5, 10, 15 χρόνια, σαν αδίκημα που παραγράφηκε -ας σε κεράτωσε με την Αντζελίνα Τζολί, ας ήταν γαϊδούρι...  Κανείς Πρώην Ανάμεικτα Συναισθήματα όμως δεν είναι κόπανος, γιατί αν είναι σημαίνει πως είσαι και εσύ που κάθισες και τον αγάπησες. Για λόγους διατήρησης του εγωισμού σου δεν μπορείς, λοιπόν, να του κρατάς κακία. Το δύσκολο είναι πως ο Πρώην Ανάμεικτα Συναισθήματα είναι το πλέον διαδεδομένο είδος και έχει την ιδιότητα να σε μπερδεύει κατά καιρούς σε πολλούς τομείς... Μπορεί π.χ. η δική του ζωή να είναι λόγος να αναθεωρήσεις την δική σου, γιατί είστε συναισθηματικά συνδεδεμένοι και καταλήγει να είναι κάτι μεταξύ, φίλου, συμμάχου και χαμένου συγγενή. Δεν αισθάνεσαι τίποτα ερωτικό για αυτόν, αλλά άντε να του το εξηγήσεις. Τον αγαπάς πάντως. Αν αύριο σε καλούσε η παλαβιάρα Αντζελίνα να καταθέσεις εναντίον του -καλύτερα να μην πήγαινες, εκτός αν ερχόταν το τέλος του κόσμου και ήταν στο χέρι σου να σωθούν λίγοι άνθρωποι. Αυτόν -νομίζω- θα τον έσωζες. 

Ο Πρώην Χαμένη Αγάπη: Είναι αυτός που έχασες και πάντα κάτι μέσα σου θα κλαίει γιατί ένα κομμάτι έμεινε ανεκπλήρωτο. Το προσπερνώ και γράφω την επόμενη περίπτωση...

Ο Πρώην Μη Δυνάμενος ή ο Πρώην Όπου Δεν Φτάνει Η Αλεπού: είναι αυτός που «θα μπορούσε» αλλά για κάποιον λόγο του ήταν εντελώς αδύνατο να είναι μαζί σου - δεν είναι καν συγκεκριμένο αυτό που δεν μπορεί να καταφέρει, μην το ψάχνουμε και μην το αναλύουμε. Ο Μη Δυνάμενος είναι εκείνος που χωρίς να του λείπει κάτι, νιώθει λίγος -αθεράπευτη περίπτωση! Η μνήμη του δεσμού σας, να ξέρεις , αναπαύεται στα εσώτερα του. Του ανακατεύεις το στομάχι και του χαλάς τις βροχερές Κυριακές. Σε μισεί μάλλον ή ας πούμε σε ψιλοαπεχθανεται ή αντιπαθεί το πως για να σε είχε έπρεπε να χαλάσει τη μίζερη βολή του... Στο σημείο που τον άφησες ψυχολογικά, εκεί -στο υπογράφω- θα τον βρεις μια μέρα απιθωμένο. «Όποίος δεν μπορεί συνήθως δεν θέλει ..», μην το ξεχνάμε. Θα λέει μια ζωή στους άλλους πως τον έπρηξες -όλοι οι άντρες ισχυρίζονται πως οι πρώην (και οι νυν) τους πίεσαν (να κάνουν τι άραγε;) ενώ η παγκόσμια αλήθεια είναι πως εκείνοι μας βγάζουν το λάδι με την συνεχόμενη επιμονή τους να τους δεχόμαστε όπως ακριβώς είναι .

Ο Πρώην Σου Σερβίρω Το Ίδιο: Έχετε χωρίσει, πέρασε και ένα διάστημα και βρίσκεται σε ένα πάρτι όπου ολοφάνερα είναι ο πιο γοητευτικός. Δεν μπορείς να ξεχαστείς και να θυμηθείς γιατί αρχικώς τον ερωτεύτηκες, όμως ο τύπος με μαεστρία, σου θυμίζει μέσα σε πέντε λεπτά γιατί η σχέση σας τελείωσε. Έχει μάλιστα την επιθυμία να ξανακάνει τα ίδια και να σου τα ξανασερβίρει γαρνιρισμένα με πατάτες τηγανιτές... Στο σημείο αυτό ή κρατάς χαρακτήρα και χορεύεις με ένα ποτό στο χέρι ή την πατάς. Τόσο απλά! 

Ο Πρώην Έφταιγες Εσύ: Θα σε κατηγορήσει για μακιαβελισμό κι έπειτα θα σου χρεώσει όλα τα ψυχολογικά του προβλήματα. Κάποιες από τις «διαπιστώσεις» για σένα μπορεί να έχουν βάση γιατί υπάρχουν στα αλήθεια άνθρωποι που λόγω συμπτώσεων ή αγεφύρωτης ασυμφωνίας χαρακτήρων μας βγάζουν το χειρότερο εαυτό. Το στόμα του Έφταιγες Εσύ δουλεύει σαν μοτεράκι λασπολογίας και τις στιγμές που ησυχάζει, παίρνει δυνάμεις για να σου ξαναεπιτεθεί ο ηλίθιος και να σε ξαναλούσει με φταίξιμο. Αν έχεις τάσεις επανασύνδεσεις, σημαίνει πως ο οργανισμός σου τραβάει ταλαιπωρία.

Ο Πρώην Είσαι Ακόμα Καψούρα Μαζί Μου: Θεωρεί πως ο κόσμος γυρίζει γύρω του - ό,τι κάνεις, ό,τι πεις είναι σιγουρότατος πως το κάνεις για του στείλεις μήνυμα έρωτα γιατί δεν αντιλαμβάνεται το μεγαλείο της γυναικείας φύσης. Είμαστε τόσο πρακτικές και σε αντίθεση με τους άντρες δεν κάνουμε τίποτα χωρίς σχέδιο. Η σιγουριά του είναι απωθητική και κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει καταλάβει από πού αυτό το είδος Πρώην αντλεί και διατηρεί τέτοια αυτοπεποίθηση. Και για να σας παραθέσω ένα παράδειγμα από την απλή καθημερινότητα: ένας δικός μου Πρώην Είσαι Ακόμα Καψούρα Μαζί Μου διαβάζει αυτή τη στιγμή το κείμενο που σας έχω γράψει και νομίζει πως για μια ακόμα φορά γράφω για εκείνον...

Τους χαιρετισμούς μου
Θα με βρεις εδώG+Nastazia A
                            FB:  Anastasia Papadaki

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το