Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ~ το να ζούμε με ανασφάλεια είναι επιλογή μας.

κείμενα προβληματισμού, από τα πιο εκλεκτά ιστολόγια της Ελλάδας

απόΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

Γράφει ο Ηλίας Ευαγγελόπουλος

Θα συμφωνήσω με τον Έλληνα που είπε ότι: “ο κοινός νους δεν είναι κάτι δεδομένο για το μεγαλύτερο μέρος των νεοελλήνων”. Και μπορεί αυτό να φαίνεται λίγο βαρύ για το εγώ μας, όμως αν δει κάποιος αντικειμενικός παρατηρητής το κάκιστο πνευματικό επίπεδο αυτών που μας κυβερνούν που θεωρείται ότι είναι οι καλύτεροι από εμάς, γι’ αυτό άλλωστε και τους ψηφίζουμε, θα καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα ότι εμείς ως λαός είμαστε σε πολύ χειρότερο επίπεδο απ’ αυτούς.

Σήμερα, το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας, χρησιμοποιεί την πειθώ των όπλων όπου δεν μπορεί να επιβληθεί με τον λόγο. Και ο λόγος που χρησιμοποιεί δεν είναι διατακτικός αλλά πειστικός. Σε πείθει ότι όσα γίνονται είναι για το καλό σου και τα δέχεσαι με ευχαρίστηση ανεξάρτητα αν οδηγούν στο κακό σου. Πόσο πιο εύκολα επιτυγχάνεται ο σκοπός του, σ’ ένα λαό πνευματικά νεκρό όπως ο ελληνικός! Όροι όπως πολυπολιτισμικότητα και ανοιχτά σύνορα πόσο ευχάριστα σερβίρονται και στη χώρα μας από την Ν.Τ.Π.; Και είμαστε μέσα στην καλή χαρά γιατί είμαστε πολυπολιτισμική και χώρα των ανοιχτών συνόρων! Ας δούμε όμως τις επιπτώσεις τους στην καθημερινότητα των νεοελλήνων.

Όταν είχαμε κλειστά σύνορα, κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα και είχαμε το κλειδί ολημερίς στην εξώπορτα. Και μετά τα χαλασμένα μυαλά, μας έπεισαν ότι τα κλειστά σύνορα μας απομονώνουν από τον υπόλοιπο κόσμο και μας κάνουν να ασφυκτιούμε. Ανοίξαμε τα σύνορα, βγάλαμε τα κλειδιά από τις πόρτες και τις αντικαταστήσαμε με άλλες ασφαλείας, κλείσαμε τα παντζούρια των παραθύρων και τοποθετήσαμε σ’ αυτά κάγκελα, βάλαμε συναγερμούς, πήραμε σκυλιά φύλακες, αναθέσαμε την φύλαξή μας σε ειδικές επιχειρήσεις φύλαξης, πολλοί πήραν και όπλα στα χέρια και δεν είναι αργά η μέρα που θα δούμε και στη χώρα μας σπίτια κλουβιά που θα φυλάσσονται από ηλεκτροφόρα καλώδια. Ήμασταν ελεύθεροι μέσα στη χώρα μας και τώρα γίναμε φυλακισμένοι μέσα στα σπίτια μας. Και τελικά έχουν ξεφύγει τόσο τα πράγματα που ούτε μέσα σ’ αυτά αισθανόμαστε ασφάλεια! Τώρα δεν ασφυκτιούμε; Όταν είχαμε σύνορα δεν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε με τα μέσα μεταφοράς σε όποιο μέρος του κόσμου θέλαμε; Τα σύνορα δεν απομονώνουν μια χώρα. Προστατεύουν τη χώρα!

Θα σταματήσει η κατάσταση εδώ; Σίγουρα όχι. Γιατί η ανασφάλεια είναι στόχος της Ν.Τ.Π.. Όταν οι άνθρωποι ζουν μέσα στην ανασφάλεια το μόνο που τους απασχολεί είναι η καθημερινή επιβίωσή τους. Πνευματική ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ειρήνη και ηρεμία. Και ίσως πολλοί Έλληνες δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν χώρες που όταν οι άνθρωποι βγαίνουν από τα σπίτια τους για να πάνε στη δουλειά τους είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκεια της διαδρομής να βρεθούν με ένα όπλο στο κεφάλι. Και αν συνεχίσει στο μέλλον “να υπάρχει” η πατρίδα μας, γιατί οι γύπες ήδη σκίζουν το κορμί της, τα ανωτέρω θα έρθουν και στη χώρα μας με την ανοχή και την συγκατάθεση του ελληνικού λαού.

Μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί αυτή η αρνητική εξέλιξη; Με απόλυτη βεβαιότητα ναι, αρκεί να υπάρχουν οι άνθρωποι που να θέλουν και να είναι αποφασισμένοι να το κάνουν.

Η εσωτερική ασφάλεια δεν είναι ένα παιχνίδι “κλέφτες και αστυνόμοι” όπως απλουστευμένα το παρουσιάζουν πολιτικοί και Μ.Μ.Ε. στη χώρα μας. Αυτό συνέβαινε πριν σαράντα χρόνια. Σήμερα αποτελεί ένα σύνθετο πρόβλημα που άπτεται εξωτερικών και εσωτερικών ζητημάτων και για τη λύση του απαιτεί πολιτικούς που δεν έχουν εξάρτηση από εξωτερικούς παράγοντες αλλά ούτε και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Γιατί όταν είσαι εξαρτημένος από τα διεθνή κέντρα εξουσίας αδυνατείς π.χ. να προχωρήσεις στην απέλαση των παράνομων μεταναστών και όταν είσαι ιδεολογικά αγκυλωμένος δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την εγκληματικότητα των Ρομά που έχουν γίνει πλέον η Νο 1 μαφία της χώρας αφού δεν τολμά να τους ακουμπήσει κανείς γιατί αμέσως θα κατηγορηθεί για ρατσισμό.

Και οπωσδήποτε το σημαντικό αυτό θέμα απαιτεί ριζική αλλαγή του σωφρονιστικού συστήματος καθώς και άλλο επίπεδο και είδους παιδείας, θέματα που είναι πέρα από το περιορισμένο γνωστικό και πνευματικό επίπεδο του εγχώριου πολιτικού προσωπικού.

Τα ανωτέρω όμως χαρακτηρίζουν και το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού γι’ αυτό και δεν μπορεί να υπάρξει θετική εξέλιξη για τη χώρα μας σε κανένα από τα μέτωπά της. Από δω και πέρα αναμένουμε τα χειρότερα και μακάρι να μας ξυπνήσουν από την εγωπάθειά μας για να ανοίξει μια χαραμάδα ελπίδας γι’ αυτόν τον ευλογημένο από τον Θεό τόπο.

Ηλίας Ευαγγελόπουλος
Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το