Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

yannidakis - ΕΝΑΣ ΒΑΤΜΑΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 16/02/2009

Ειλικρινά δεν είχα κανένα τέτοιο σκοπό. Για πάνω από είκοσι χρόνια ο Batman αποτελεί έναν ψεύτικο χαρακτήρα του οποίου όμως η ιστορία φέρει πολλαπλά μηνύματα για όποιον επιθυμεί να τα αποκωδικοποιήσει. Λοιπόν εγώ ουδέποτε ονειρεύτηκα να ήταν αληθινός.

Όμως ο Δρ. Paul Zehr, καθηγητής κινησιολογίας και νευρολογικής επιστήμης με μεγάλη εμπειρία σε πολεμικές τέχνες ασχολήθηκε πρόσφατα με την ιδέα του να είναι κάποιος σήμερα ένας υπερ-ήρωας. Και αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Batman για τον απλό λόγο ότι εκείνος δεν έχει υπερφυσικές δυνάμεις.

Μπορεί όμως κάποιος να αποκτήσει τα απαραίτητα εργαλεία, να γνωρίζει άριστες πολεμικές τέχνες, να οδηγεί καλύτερα κι από πιλότο, να έχει φοβερές αντοχές, πολύ δύναμη, αστυνομικές γνώσεις επίλυσης μυστηρίων και την αυτοσυγκράτηση που απαιτείται για να προστατεύει το κοινό καλό;

Η απάντηση (του) είναι καταφατική! Η εκπαίδευση σε σώμα και πνεύμα πρέπει να αρχίσει από μικρή ηλικία και υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περί τα είκοσι χρόνια.

Το κύριο χαρακτηριστικό άσκησης είναι το επίπεδο νοημοσύνης. Λεφτά και δύναμη είναι άχρηστα αν δεν ξέρεις να τα χρησιμοποιήσεις με σοφία και σύνεση.

Ως δεύτερο στοιχείο αναφέρεται η όραση. Πρέπει να έχει κανείς την ικανότητα να παρατηρεί πιο γρήγορα και λεπτομερειακά απ’ ότι συνηθίζεται, να αποστηθίζει και να αναλύει σύντομα.

Κάποιος με τη δραστηριότητα του θα χρειάζεται κάπου στις 4000 θερμίδες, άρα η δίαιτα του δεν είναι αυστηρή υπόθεση. Η άθληση και η εξάσκηση είναι βασικός παράγοντας. Πρέπει να είναι στιβαρός αλλά την ίδια στιγμή ευκίνητος, άρα δε θέλουμε κάποιον «φουσκωμένο», ενώ το κατάλληλο ύψος είναι στα 1,79 με 85 κιλά περίπου.

Μεγάλη δυσκολία να υπάρχει η παράλληλη δραστηριότητα τη νύχτα και τη μέρα. Γιατί ο Batman δουλεύει νύχτα, άρα εκείνος κάτω από τη μάσκα πρέπει να προσαρμόσει το πρόγραμμά του.

Το κυριότερο εργαλείο του είναι η στολή. Μπορεί να αποτελείται από ειδικό υλικό, αυτό όμως δε σημαίνει ότι τον κάνει άτρωτο από κάθε επίθεση. Πρέπει να είναι γρήγορος. Η δε κάπα του μπορεί στ’ αλήθεια να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα, να προστατεύει από φωτιά και να αποτελεί μέσο πτήσης.

Τέλος, ο ενθουσιώδης υπερ-ήρωας πρέπει να έχει εκείνο το σπάνιο προσόν που θα τον κάνει να θυσιάζεται για το κοινό καλό και να παραμένει αδιάφθορος.

Ότι χρειάζεται ένας Batman στην πόλη μας είναι προφανές! «It's not who I am underneath, but what I do that defines me».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το