Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΜΥΘΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟ (μέρος 2/4)

ΜΥΘΟΣ yannidakis
image[18]
Ο γάμος του ερωτευμένου ζευγαριού στην Ιταλία έφερε σύντομα μια γλυκύτατη κορούλα, ήταν η Ανίτα. Οι δυο νέοι αφιέρωσαν όλη τους τη ζωή στην Ανίτα που θέλησαν να μεγαλώσει πλουσιοπάροχα στην γραφική Νάπολη. Οι δυο τους είχαν γίνει ένα με την τοπική κοινωνία και οι προοπτικές για τους δυο τους ήταν οι καλύτερες. Σύντομα η Ανίτα επισκέφθηκε την Ρωσία με τους γονείς της. Έμαθε πολλά για την καταγωγή της και ο ενθουσιασμός της την έφερε να μάθει και την τοπική γλώσσα από τη μητέρα της. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε που η μικρή Ανίτα διέπρεπε στο σχολείο και τις σπουδές της στο μπαλέτο.

imageΗ ευημερία της οικογένειας όμως πέρασε μια σημαντική κρίση λίγο αργότερα, όταν η γιαγιά της Ανίτας αρρώστησε βαριά και η μητέρα της ήταν συνεχώς στο νοσοκομείο περιθάλποντάς την. Οι αντοχές του πατέρα της μάλλον δεν ήταν αρκετές κι έτσι σύντομα άρχισε να πιέζει την σύζυγό του που έλειπε πολλές ώρες απ' το σπίτι. Εκείνη δεν μπορούσε να διανοηθεί τις απαιτήσεις του άντρα της κι οι κόντρες στο σπίτι άρχισαν να γίνονται συχνό φαινόμενο, ποτέ όμως δεν την κράτησαν μακριά απ' το νοσοκομείο.

Η Ανίτα όταν έλεγε τα παραπάνω στην μικρή της αδερφή κατέληγε πάντα να ξεσπά σε λυγμούς, τελειώνοντας απότομα την ιστορία: «τότε φτάσαμε στην Πολωνία. Ήταν το μόνο οικονομικό νοσοκομείο που δεχόταν για καιρό τη γιαγιά μας. Η γιαγιά όμως πέθανε και η μαμά δεν άντεξε τον καημό. Δεν τα κατάφερε. Ο μπαμπάς σου είπα. Είχε ένα εργατικό ατύχημα και σκοτώθηκε μετά από λίγα χρόνια. Εσύ, ήσουν η ανάπαυλα πολλών μαρτυρικών γεγονότων για την οικογένειά μας». Η Τάνια ήταν αρκετά μεγάλη αυτή τη φορά και μάλλον που δεν υιοθέτησε την εκδοχή της αδερφής της. Μάλιστα ένοιωθε πως όλα ήταν με το μέρος της. Η Ανίτα δούλευε περισσότερες ώρες λόγω Χριστουγέννων και η Τάνια είχε δύο ολόκληρες εβδομάδες για να βεβαιωθεί για τα γεγονότα. Θα εξακρίβωνε τα λεγόμενα της ιστορίας από πρώτο χέρι.

1 σχόλιο:

  1. Ποιο είναι το πρωτο χέρι που θα μάθει η Τάνια αν ισχύει η ιστορία της αδερφής της???

    Ανυπομονώ να μάθω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το