Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: ΕΡΩΤΙΚΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ (μέρος 4/4)

ΜΥΘΟΣ yannidakis
image[18][11][4]image[16][13]image[20]
Ο Δραγούμης, δήθεν ενθουσιασμένος που έκλεισε μια νέα δουλειά, έτρεξε σπίτι νωρίτερα για να το αναγγείλει στη γυναίκα του. Την βρήκε απροετοίμαστη και γυμνή στο δωμάτιο της με το κλειδί του Θανάση όχι μακριά απ’ αυτή. Βλέποντάς το, σοβάρεψε. «Τι είναι αυτό; Τι έκανες; Ποιος ήταν εδώ»; Φώναζε καθώς άρχισε να τη δέρνει. Εκείνη δε μπορούσε να του αντισταθεί, μονάχα έκλαιγε χωρίς να διαψεύδει τίποτα. Ο Δραγούμης έτρεμε και σχεδόν κλαίγοντας έβγαλε σπασμωδικά τα ρούχα του κρατώντας την βίαια καθηλωμένη στο κρεβάτι. Άρχισε να της κάνει έρωτα ενώ αυτή προσπαθούσε να τον απωθήσει με όση δύναμη είχε. Αυτό δεν κράτησε πολύ. Έφυγε σκυφτός αρπάζοντας ένα μπουκάλι με ποτό στο διάβα του. Μπήκε στο αυτοκίνητό του κι έφυγε απότομα.

Η Αριέτα έμεινε να κλαίει μέχρι που έφτασε η αστυνομία χωρίς πάντως να την έχει καλέσει η ίδια. Οι αστυνομικοί την βρήκαν σε άθλια κατάσταση, γυμνή και χτυπημένη ενώ δεν κατάφεραν να της αποσπάσουν καμία μαρτυρία. Βρήκαν όμως το γαλλικό κλειδί εκεί και το συνέλλεξαν θεωρώντας ότι αποτελεί πειστήριο. Το ίδιο βράδυ η αστυνομία συνέλαβε τον Θανάση. Ήταν προφανές πως εκείνος είχε imageδιαπράξει τον βιασμό και εφόσον η Αριέτα δεν μπορούσε να μιλήσει ακόμη, η αστυνομία προχώρησε βάση ευρημάτων. Ο Θανάσης πέρασε μία νύχτα στο κρατητήριο και την επόμενη έφτασε ο Μπαχράμης στο τμήμα με τον δικηγόρο που είχε μιλήσει νωρίτερα με τον Θανάση. Απευθύνθηκε στον ανακριτή λέγοντάς του: «Πολύ φοβάμαι πως είμαι υποχρεωμένος να πω την αλήθεια. Ο Δραγούμης ξέρετε πως είναι φίλος μου. Μου εμπιστεύτηκε πως επιτέθηκε στη γυναίκα του. Θέλει να παραδοθεί, όμως ζητά τον χρόνο του. Σεβαστείτε το, είναι άνθρωπος της τιμής». Ο ανακριτής είχε πλέον μπερδευτεί. Στην αρχή όλα φάνταζαν τόσο εύκολα, όμως τώρα έπρεπε να ακολουθήσει πιστά τις διαδικασίες. Έβγαλε ένταλμα σύλληψης του Δραγούμη και διέταξε την ιατρική εξέταση της συζύγου του. Μόνο αυτό θα μπορούσε να δώσει φως στην υπόθεση.

Ήταν ο Θανάσης ένας κοινός βιαστής ή ο Δραγούμης είχε διαπράξει το έγκλημα; Σημασία δεν είχε η αλήθεια όσο το τι θα μπορούσε να αποδειχθεί.

Στο μεταξύ ο Μπαχράμης μιλούσε με τον φίλο του. Του εξήγησε πως η αστυνομία τον ψάχνει και πως έπρεπε να εμφανιστεί, ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε η Αριέτα, έκαναν ακόμα πιο περίπλοκη την κατάσταση. Η Αριέτα φάνηκε πως είχε πάει πρόσφατα με πολλούς άντρες ενώ η αστυνομία κατάφερε να διασταυρώσει το DNA από το σπέρμα του άντρα της και του Θανάση. Ήταν τότε που ο ίδιος παραδέχτηκε πως ξάπλωνε με την κυρία Δραγούμη, ποτέ όμως δεν την βίασε. Ο ανακριτής απευθύνθηκε τελικά στην ίδια την Αριέτα, καθώς έπρεπε να μάθει την αλήθεια από πρώτο χέρι:
- «Ένας αθώος ίσως κινδυνέψει με φυλάκιση αν δεν πεις την αλήθεια. Σέβομαι την κατάσταση σου, όμως πρέπει να συνεργαστείς».
- «Ναι, ομολογώ πως είχα ξαπλώσει με τον υδραυλικό, όμως ο άντρας μου ήταν αυτός που με βίασε όταν το έμαθε» κατάφερε να ψελλίσει ξεσπώντας σε λυγμούς.

Αυτό ήταν. Η αστυνομία απελευθέρωσε τον Θανάση και εξαπέλυσε κυνηγητό για να βρει τον διάσημο επιχειρηματία. Ο Μπαχράμης όμως τον είχε βρει νωρίτερα, άλλωστε αυτές τις στιγμές ήταν ο μόνος που εμπιστευόταν ο Δραγούμης. «Θα πάμε στην αστυνομία. Όλοι θα αναγνωρίσουν ότι βρισκόσουν εν βρασμώ. Ο Θανάσης τελικά δεν ήταν αυτό που νόμιζα. Απειλεί τη ζωή μου και πρέπει να φυλαχτώ. Αλλά εσύ έχεις αρκετά στο κεφάλι σου, θα τον αντιμετωπίσω μόνος μου» του εξηγούσε όσο οδηγούσαν προς το τμήμα».
- «Περίμενε. Θέλω πρώτα να βρω αυτόν τον Θανάση. Θέλω να τον γνωρίσω πριν παραδοθώ» απάντησε σε απόγνωση.

Οι δυο άντρες κατευθύνθηκαν στο σπίτι του Θανάση και χωρίς να χάσει χρόνο ο Δραγούμης έβγαλε ένα μικρό περίστροφο από το αυτοκίνητο και εισέβαλε παραβιάζοντάς την πόρτα. Ο Θανάσης δεν πρόλαβε να σηκωθεί καν από τον καναπέ όταν ο Δραγούμης άδειασε το περίστροφο πάνω του. Γεμάτος από αίματα αλλά ατάραχος αυτή τη φορά σαν εξιλεωμένος, μπήκε ξανά στο αυτοκίνητο αφήνοντας τον Μπαχράμη ανήμπορο να αντιδράσει και κατευθύνθηκε προς το τμήμα μόνος του.
Ο Δραγούμης τελικά παραδόθηκε, ομολόγησε τον φόνο αλλά όχι και τον βιασμό. Προσπάθησε να μιλήσει για πλεκτάνη, όμως ο φόνος που κουβαλούσε ήταν πολύ βαρύς για να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Καταδικάστηκε σε ισόβια.

Μετά από μήνες, το επόμενο καλοκαίρι ένας επαγγελματίας φωτογράφος που δούλευε σε σκανδαλοθηρικό περιοδικό, αποθανάτισε την Αριέτα με τον Μπαχράμη, να κάνουν γυμνοί μπάνιο ανοιχτά της Μήλου γύρω απ’ το κότερο του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το