Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

προβληματισμός σαββάτου - ΕΡΩΤΗΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Καληνωρίσματα. Την πρώτη Δευτέρα του Ιανουαρίου ασχοληθήκαμε με κάτι ανάλαφρο αλλά συνάμα πολύπλοκο, το φλερτ. Πολλά έχουν γραφτεί γι’ αυτό, πολλοί θεωρούνται επιτυχημένη, άλλοι όχι και τόσο, όμως όλοι το προσεγγίζουν κατά το δυνατό.

Το ερώτημα που τέθηκε αυτή τη φορά αφορούσε τον τρόπο –την τεχνική αν θέλετε- του σωστού ή αρεστού ή πετυχημένου φλερταρίσματος. Εκ των διαθέσιμων απαντήσεων η απάντηση που δεν τιμήθηκε ιδιαίτερα ήταν οι “διακριτικές χειρονομίες με ερωτικά υπονοούμενα” καθώς συγκέντρωσε μόλις το 6%, μια πρακτική που ναι μεν χρησιμοποιείται κανείς όμως δε λέει ότι είναι και αποδεκτή από τις γυναίκες. Λίγο πιο ψηλά στις επιλογές βρέθηκε η πιο ασφαλής μέθοδος της “προετοιμασίας κατάστασης από κάποιον γνωστό” (12%) και είναι αλήθεια πως οι γνωστοί μπορούν να αποτελέσουν έναν εξαιρετικά συνδετικό κρίκο, πόσο όμως θα εκτιμήσουν μια τέτοια προσέγγιση οι γυναίκες; Με 31% των επιλογών, τρίτη απάντηση έρχεται το “παραδοσιακό κέρασμα και το τεσκάρισμα στα μάτια” μια κλασική μέθοδος που συναντάμε σε μπαρ και δημόσιες εξόδους ποντάροντας απλά στην όρεξη του αντίθετου φύλου και τέλος, νικήτρια απάντηση με βάση της επιλογές των αναγνωστών του yannidakis με ποσοστό 50% αναδεικνύεται η “δήθεν τυχαία συνάντηση και αφορμή για κουβέντα” συγκεντρώνοντας έτσι, τις μισές από τις απαντήσεις των αναγνωστών. Δε μου κάνει εντύπωση το αποτέλεσμα μιας και η εύρεση συντρόφου ή η προσέγγισή του στηρίζεται εν πολλοίς στην τύχη κι αυτό αποτελεί μια καλή αφορμή για το ξεκίνημα μιας γνωριμίας!

Το επόμενο “ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ” θα δημοσιευτεί την πρώτη Δευτέρα του ερχόμενου μήνα, στις 7 Φεβρουαρίου, με ένα πολύ ενδιαφέρον κοινωνικό που θα απαιτεί την αντίστοιχη αυτοκριτική :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το