Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

καταχώρηση τσι μέρας
σημερινή προσθήκη στην λίστα των βραβεύσεων τσι μέρας
από AnnyraMath

Εχθρός μου, ο δίχως νόηση εαυτός μου…
Η πορεία της ζωής πάνω σ’ ένα “ζωντανό” πλανήτη, όπως είναι η Γη, παρουσιάζει σαφέστατα πολλές εκπλήξεις για τη περιορισμένη ανθρώπινη νόηση. Και η απομάκρυνση του ανθρώπου απ’ την επαφή του με την φύση, τον κάνει να χάνει το νόημα του αληθινού κύκλου της ζωής, της ύπαρξής του ώστε να βαδίζει τελικά σε λανθασμένες πλασματικές, ανύπαρκτες διαδρομές βιωτής και σ’ ένα ουσιαστικά άγνωστο γήινο, συμπαντικό στερέωμα.
Λογικά ο πλανήτης δεν μας εκδικείται, όχι, ακλουθεί την δική του φυσική πορεία μέσα στο γαλαξία που ανήκει. Η Γη πορεύεται στον άχρονο-χρόνο με τους δικούς της ρυθμούς στο γενικό πλάνο του σύμπαντος όπου συνεχώς διαμορφώνει την ζωντανή εικόνα της ύπαρξής της για να συνταιριάξει με το Όλον. 
Ο άνθρωπος είναι αυτός που δεν έμαθε απ’ όσα τον δίδαξε το μακραίωνο παρελθόν, ώστε για εκείνον, η συνύπαρξή του με τη φύση να φτάνει σε επικίνδυνα όρια σήμερα, με αυτήν την συνεχόμενη καθημερινή απαξίωσή της και να γίνεται εχθρός του εαυτού του. 
Δεν είναι πρωτοφανές για τη Γη ο σεισμός των 9 ρίχτερ, ούτε κι άλλα εντονότερα φυσικά φαινόμενα που ο τρομοκρατημένος άνθρωπος συναντά καθώς έχει λησμονήσει, μέσα στον εγωιστικό παραλογισμό του, πως είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα της ζωής του πλανήτη και κατ’ επέκταση του σύμπαντος που μεταβάλλεται. 
Ο πλανήτης Γη βρίσκεται σε μια φάση αναμορφώσεις για άλλη μία φορά, και ο “ανόητος” άνθρωπος, δεν έχει μεριμνήσει για να ανταπεξέλθει τις φυσικές τούτες αλλαγές καθώς έχει απομακρυνθεί απ’ την φυσική ροή της ζωής.
Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η “επόμενη μέρα” μετά απ’ τις σύγχρονες φυσικές αναμορφώσεις που υφίσταται ο πλανήτης “μας”. Μα όμως, η μελέτη του γήινου μακραίωνου παρελθόντος, μας φανερώνει ελπιδοφόρα μηνύματα. Μηνύματα που λένε: ότι ο άνθρωπος δεν θα χαθεί, φθάνει να γνωρίσει και να σεβαστεί τον εαυτό του… 
Γνωρίζοντας τον εαυτό του, σπουδάζει τη φύση, αγαπά το σύνολο και πορεύεται με την λογική στη χρήση απ’ όσα του δωρίζει η μάνα Γη. 
Ας ξαναεπιστρέψουμε λοιπόν στη φύση και ας την δούμε με θετικό βλέμμα, όπως ακριβώς είναι. Έχουμε αρκετές γνώσεις όπου μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε ώστε να μην αποκοπούμε, να μην χαθούμε απ’ την άγνοια την “επόμενη ημέρα” που θα βιώσει ο πλανήτης Γη.
Οι εκάστοτε προφητείες έχουν συμβολικό, συμβουλευτικό χαρακτήρα περισσότερο κι όχι ρεαλιστικό νόημα. Δεν πρόκειται να γίνει καμία παγκόσμια καταστροφή το 2012! Κι αν αυτή κάποτε έρθει, πιθανών να μην υπάρχει κανένα είδος ζωής στον γερασμένο πια πλανήτη μας.
Θάρος χρειάζεται, θετική σκέψη, μελέτη και γνώση για να περάσουμε όλοι μαζί στην επόμενη μέρα που θα έρθει για τον πλανήτη Γη.


οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το