Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗΣ

καταχώρηση τσι μέρας
σημερινή προσθήκη στην λίστα των βραβεύσεων τσι μέρας
από VOLIOTIS

Ανωνυμία στο Internet
Όπως όλοι γνωρίζουμε πλέον στο Internet πολλές από τις κινήσεις μας παρακολουθούνται είτε από τις διάφορες μηχανές αναζήτησης (όπως Google και Yahoo), είτε από τον πάροχο μας του Internet, είτε ακόμα και από διάφορους οργανισμούς όπως Microsoft,  κτλ.
Επιλογή browser
Μην χρησιμοποιείτε Google Chrome/Internet Explorer ή οποιονδήποτε άλλον browser κλειστού κώδικα. Αυτοί οι browser παρακολουθούν τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε. Χρησιμοποιήστε ανοιχτού λογισμικού browser όπως ο firefox και άλλους μικρότερους κάνοντας compile πάντα από το source code για να τους τρέξετε.
Επιλογή μηχανής αναζήτησης
Μην χρησιμοποιείτε σαν μηχανή αναζήτησης το Google, Yahoo ή το Microsoft Bing. Είναι προτιμώτερο για τις αναζητήσεις σας να προτιμήσετε κάποια μικρότερη μηχανή αναζήτησης που δεν θα ελέγχει το τι ψάχνεται και δεν θα κρατάει logs.
Επιλογή λειτουργικού συστήματος
Μην χρησιμοποιείτε τα Windows. Είναι κοινώς γνωστό ότι τα Windows επιτρέπουν την απομακρυσμένη πρόσβαση σε όσους ξέρουν πως να μπουν στο σύστημα μας αλλά και από την ίδια την Microsoft η οποία μπορεί να λάβει με πολλούς τρόπους πληροφορίες για το σύστημα μας και εμάς. Προτιμήστε κάποια Linux διανομή (distro) ή οποιαδήποτε άλλο λειτουργικό ανοιχτού κώδικα.
Μπλοκάρισμα της παρακολούθησης του  Google
Χρησιμοποιείστε το NoScript στο Firefox. Αυτό θα σας επιτρέψει να εμποδίσετε το Google από το να σας παρακολουθεί.
Εκτέλεση μόνο ανοικτού λογισμικού προγραμμάτων
Χρησιμοποιήστε πάντα ανοικτού λογισμικού προγράμματα για να μπορείτε να ελέγχεται τον πηγαίο κώδικα μόνοι σας.
Δημιουργία Mail Server
Μην χρησιμοποιείται email από μεγάλους παρόχους όπως gmail, hotmail, yahoo κτλ. Μπορείτε κάλλιστα να δημιουργήσετε τον δικό σας ιδιωτικό mail server για περισσότερη ιδιωτικότητα.


οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ thaliak1
    όπως δήλωσα και στο σχόλιό μου στο αρχικό κείμενο, διαφωνώ κάθετα, εκτός κι αν είμαστε τπτ καταζητούμενοι από το FBI. Σε διαφορετική περίπτωση δε φοβάμαι, δεν προσέχω. Σε προτρέπω να διαβάσεις το σχόλιο μου στο κείμενο του ιστολογίου :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλημέρα φίλε μου και καλό υπόλοιπο εβδομάδας.
    Αυτό το άρθρο μου είναι πολύ ενδιαφέρον,γιατί έχω την εντύπωση ότι πρόσωπα με πολλές γνώσεις μπορούν να παρακολουθούν όποιον θέλουν.Κάτι μου συνέβη και το αναφέρω ...Μόνον που οι δικές μου πενιχρές γνώσεις δεν βοηθούν να εφαρμώσω τα παραπάνω και η βοήθεια που θα ζητήσω (από κάποιον ειδκό)δεν μου παρέχει εγγύηση.Θα με θεωρήσεις αλλά ο παθών γίνεται πάντα καχύποπτος.
    Να είσαι καλά φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eπανέρχομαι(πήγα να διορθώσω κάτι στο κείμενο και το διέγραψα χωρίς να επιτύχω την διόρθωση).
    -Διάβασα το σχόλιό σου.Δεν φοβάσαι γιατί δεν σου συνέβη κάτι κι εύχομαι ποτέ να μη σου τύχει.
    Κιόμως για καλούς γνώστες του αντικειμένου μιλάω (για πολύ καλούς),είναι δυνατόν να παρακολουθούν τις διαδρομές οποιουδήποτε.
    Δεν μιλώ βέβαια αναζητήσεις καταζητούμενων από FBI α π λ ά αναζητήσεις-παρακολουθήσεις που οφείλονται σε περιέργεια,υποψία,ζήλια...κιάλλα παρόμοια ανθρώπινα.....καταλαβαίνεις.
    Και πάλι καλό υπόλοιπο ημέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το