Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗΣ

καταχώρηση τσι μέρας 
σημερινή προσθήκη στην λίστα των βραβεύσεων τσι μέρας
από Αntinews

Ο Παπακωνσταντίνου έφυγε. Ζήτω ο … “Παπακωνσταντινισμός”
Όταν ο Ρομπάι προσπαθεί  να πείσει τον Σαλαγιάννη να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο
Αν θέλουμε να κάνουμε μια…σούμα από το διήμερο στο Λουξεμβούργο, τις ασφυκτικές πιέσεις των Ευρωπαίων να ψηφίσει η Ελλάδα το Μεσοπρόθεσμο, την ξαφνική επίθεση φιλίας με «πακέτα» σωτηρίας και τις πρώτες επαφές του Ευ. Βενιζέλου, ένα πράγμα μπορούμε να πούμε. Ο υπουργός Παπακωνσταντίνου μας τελείωσε, ζήτω ο Παπακωνσταντινισμός.
Γιατί το λέμε αυτό; Μα γιατί ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτε, παρά την ταραχή της προηγούμενης εβδομάδας, τη διάλυση της κυβέρνησης, τη δημιουργία νέας και τον κόσμο στους δρόμους. Δεν κατάλαβαν απολύτως τίποτε, ούτε εδώ στην Αθήνα ούτε στις Βρυξέλλες, δεν πήραν χαμπάρι τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία και στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Αν μάλιστα, στα παραπάνω προσθέσουμε τις δηλώσεις του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου, Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος είπε ότι αν δεν ψηφίσουμε το Μνημόνιο 2 δε θα πάρουμε την 5η δόση, τότε συμπληρώνουμε το παζλ.
Όλα όσα μας πείραζαν με τον Παπακωνσταντίνου είναι εδώ και τίποτε δεν έχει αλλάξει, αποδεικνύοντας ότι δεν έφταιγε ο τσάρος, η πολιτική της κυβέρνησης φταίει που είναι ίδια. Οι ξένοι πιέζουν την κυβέρνηση, αυτή την κοινοβουλευτική της ομάδα και με τη σειρά τους την κοινωνία. Όλοι πρέπει να συναινέσουν στα πολύ σκληρά μέτρα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο. Αυξήσεις ΦΠΑ, αυξήσεις στους φόρους, στα τέλη αυτοκινήτων, έκτακτες εισφορές και το κυριότερο, ένα ευρύ πρόγραμμα ξεπουλήματος δημόσιων εταιρειών και ακινήτων. Διότι εκεί είναι το τυράκι για τους ξένους. Κάποιες αλλαγές στα φορολογικά θα υπάρξουν, το πρόγραμμα της κυβέρνησης που λέγεται: «όλα στα σφυρί» θα μείνει και μάλιστα θα πούμε κι ευχαριστώ στους ξένους που θα έλθουν να πάρουν τα φιλέτα.
Τι έλεγε δηλαδή ο Παπακωνσταντίνου λένε και οι καινούργιοι, σα να μην πέρασε μια μέρα. Το πολύ – πολύ ο Βενιζέλος να αλλάξει για τα μάτια του κόσμου κάποια μέτρα που κάνουν γκελ επικοινωνιακά στον κόσμο, αλλά η ουσία θα είναι ίδια.
Για το λόγο αυτό έρχονται σήμερα και οι επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα. Για να σιγουρευτούν ότι αυτά που θέλουν αυτοί δε θα αλλάξουν. Και φυσικά γελάνε όταν ακούνε τα περί δίκαιης λιτότητας, το νέο πασοκικό λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί ο κ. Βενιζέλος.
Όταν η μαύρη τρύπα στα έσοδα είναι πάνω από 2 δις δεν υπάρχουν περιθώρια για μεγάλες αλλαγές στα μέτρα. Άλλωστε, όπως διεμήνυσαν στον Ευάγγελο Βενιζέλο οι υπουργοί Οικονομικών αλλά και στον πρωθυπουργό ο Ρομπάι, ο Μπαρόζο και ο Γιούνκερ για να λάβει η Ελλάδα να λάβει την πέμπτη δόση του δανείου και το νέο πακέτο στήριξης πρέπει μέχρι 3 Ιουλίου:
•             Να περάσει από τη Βουλή όλες τις δημοσιονομικές της δεσμεύσεις,
•             Να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων
•             Να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την επικαιροποίηση του Μνημονίου.
Πάντως είναι πράγματι πολύ αστείο να προσπαθούν ο Ρομπάι και ο Μπαρόζο να πείσει τον Σαλαγιάννη και τον Κουρουπλή να ψηφίσουν το Μνημόνιο.


  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το