Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

καταχώρηση τσι μέρας 
σημερινή προσθήκη στην λίστα των βραβεύσεων τσι μέρας
από Το πράσινο μυρμήγκι

Το καταφύγιο
Κατέληξα σε ένα συμπέρασμα.Είμαι σίγουρη, σχεδόν 100%, ότι όλοι μας έχουμε ένα καταφύγιο που σε δύσκολες στιγμές επισκεπτόμαστε όταν δεν είμαστε καλά. Βέβαια δεν εννοώ κάποιο σπίτι (αν και δεν αποκλείεται) αλλά αναφέρομαι κυρίως σε ανθρώπους-καταφύγια και σε αναμνήσεις-καταφύγια.
Για παράδειγμα όταν η αυτοεκτίμησή σου είναι χαμηλή κατευθείαν μπορεί να σκεφτείς ένα άτομο που γνωρίζεις ότι σε αγαπά γι' αυτό που είσαι,που σε ξέρει και που αντιλαμβάνεται την αξία σου.
Όταν νιώθεις ξένος ανάμεσα σε μια παρέα χρησιμοποιείς την ανάμνηση-καταφύγιο για να νιώσεις ότι έχεις υπάρξει κι εσύ οικείος σε μια ομάδα,σε μια κατάσταση.
Ενώ το μέλλον είναι τόσο απρόβλεπτο,το παρελθόν είναι κάτι το σταθερό. Ίσως αυτή η σταθερότητα είναι που μας γιατρεύει την ψυχή. Οι αναμνήσεις σου είναι πάντα στο μυαλό σου και οι άνθρωποι που σε αγαπάνε μέσα σε αυτές λογικά σε αγαπούν ακόμη. Η οικογένεια σου υπάρχει πάντα και στο παρελθόν και στο παρόν και στο μέλλον. Το ίδιο και οι πραγματικοί σου φίλοι.
Επομένως, όταν νιώθεις χαμένος και μόνος μέσα σε ένα κόσμο ξένο και πέρα από τα δικά σου δεδομένα, το καταφύγιο σου είναι εκεί για να σου θυμίζει ότι υπάρχουν άτομα που ξέρουν ποιος είσαι,τι ζητάς,πως συμπεριφέρεσαι,πώς νιώθεις.
Ακόμα κι αν κανείς δεν ενδιαφέρεται να σε καταλάβει,να εισβάλλει στο μυαλό σου,εσύ ξέρεις πως έχεις ήδη τέτοια άτομα στη ζωή σου...
Ρηχότητα...


  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το