Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ: ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ (μέρος 1/3)

Μια φορά σε έναν καιρό θυμάμαι την Ρίτα να έρχεται στη γειτονιά για πρώτη φορά. Ξέρετε, αν σε κάποιον στην γειτονιά αρέσει ο κινηματογράφος, τότε σίγουρα είναι πελάτης μου και τον ξέρω. Εδώ και μερικά χρόνια διατηρώ ένα κατάστημα ενοικίασης ταινιών στο Βύρωνα και ξέρω πως το πάθος μου για τον κινηματογράφο μοιράζονται κι άλλοι.

 

Όμως λέγαμε για την Ρίτα. Βέβαια… η Ρίτα όταν έφτασε ήταν μικρή και άβγαλτη. Θυμάμαι να φοράει αυτά τα κοντά φορεματάκια και τα ροδαλά μαγουλάκια της, χωρίς ίχνος μακιγιάζ. Ο λόγος που μου έκανε εντύπωση, ήταν το εύρος των ταινιών που νοίκιαζε. Πολλές ταινίες, διαφορετικού είδους και παλιές παραγωγές. Δεν μπόρεσα να μην την ρωτήσω:
- «Στην ηλικία σου οι νέοι δεν βλέπουν τέτοιες ταινίες. Δεκαετία του ’60 ή ταινίες μιούζικαλ. Έχεις παράξενα γούστα μικρή».
- «Είμαι φοιτήτρια της δραματικής σχολής και μ’ αρέσει να μελετάω ρόλους. Κάποια μέρα θα γίνω και εγώ ένα μεγάλο αστέρι», απάντησε με σιγουριά.
- «Α! Φοιτήτρια λοιπόν. Πολύ ωραία. Και από πού μας έρχεσαι κοπελιά;»
- «Είμαι από την Ύδρα και με λένε Ρίτα» απάντησε με νάζι η νεαρά.
- «Λοιπόν Ρίτα, εγώ είμαι ο Γιώργος και είμαι υπηρέτης της έβδομης τέχνης. Θα σκότωνα για το καλό της. Και για να σου δείξω πως την εκτιμώ, αυτές τις ταινίες τις κερνάω εγώ», κατέληξα γελώντας.

 

Η Ρίτα δέχθηκε την προσφορά και έφυγε για την επόμενη στάση της που ήταν ο μεγάλος πίνακας ανακοινώσεων στην είσοδο της σχολής της. imageΕκεί, πολλοί παραγωγοί ζητούσαν νέους ηθοποιούς για οντισιόν στις νέες τους ταινίες. Περιέργως η Ρίτα δεν πήγαινε σε όλες τις οντισιόν, όπως οι συμφοιτητές της. Από την άλλη σε δυο-τρεις περιπτώσεις που επέλεξε δεν την είχαν δεχτεί. Αυτή τη φορά είχε επιλέξει μια περιπέτεια ελληνικής παραγωγής από έναν ανερχόμενο σκηνοθέτη. Στην είσοδο της αίθουσας της οντισιόν, έγραφαν για έναν ηθοποιό έκπληξη! Η Ρίτα έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και οι κριτές έδειξαν πολύ ευχαριστημένοι αφού άρχισαν να την ρωτούν αρκετά πράγματα για τον χαρακτήρα και τις σπουδές της.

 

Πραγματικά, σε λίγες μέρες η Ρίτα έλαβε ένα τηλεφώνημα που την καλούσε για γυρίσματα. Κατενθουσιασμένη έφτασε σε εμένα για να μου ανακοινώσει την είδηση. Δεν έδειξα ενθουσιασμένος, απλά ότι το περίμενα. «Λοιπόν μικρή… τώρα χρωστάς κέρασμα» της είπα κι εκείνη μου έκανε εντύπωση πόσα εύκολα το δέχτηκε. Το βράδυ βρεθήκαμε σε ένα μπαρ κοντά στη γειτονιά. Μετά το πρώτο ποτό, μου ζήτησε ευγενικά να φύγουμε. Την επομένη ξεκινούσαν τα γυρίσματα κι εγώ ήθελα να την στηρίξω. Την πήγα σπίτι της και προσπάθησα να την φιλήσω. Εκείνη με απέφυγε δύσπιστα και μου έδωσε ένα πεταχτό φιλί στο μάγουλο. Για πρώτη φορά στη ζωή μου, το βρήκα αρκετό.

 

Την επόμενη μέρα η Ρίτα έφτασε για τα πρώτα της γυρίσματα. Μόνο εκεί της εξηγήθηκε με ακρίβεια ο ρόλος της, από τον σκηνοθέτη της ταινίας, τον άσημο Παναγιώτη Χατζίδη που όλοι έλεγαν πως η εταιρεία παραγωγής του εμπιστεύτηκε μια πολύ ακριβή παραγωγή κι ας είχε μικρή εμπειρία. Σίγουρα εκείνος δεν ήθελε να τους απογοητεύσει: «Ρίτα… ο ρόλος σου στην ταινία είναι ουσιαστικά πρωταγωνιστικός. Δεν ήθελα να δουλέψω με μια φτασμένη ηθοποιό κι αυτό είναι ρίσκο. Θέλω να βάλεις τα δυνατά σου, γιατί αλλιώς θα καταστρέψουμε τις μικρές καριέρες μας και οι δύο». Η Ρίτα έγνεψε καταφατικά και ο Παναγιώτης συνέχισε: «Στην ταινία υποδύεσαι την μπαργούμαν που ερωτεύεται ένας αστυνομικός ο οποίος όμως είναι τελικά ένας κατά συρροή δολοφόνος και μάντεψε ποιος παίζει τον αστυνομικό… Είναι ο Στιβ Βρεττός! Ο μπάτσος λοιπόν, έχει την τάση όταν τελειώνει η υπηρεσία του να σκοτώνει νεαρά ζευγάρια. Τη συνέχεια θα τη μαθαίνετε όσο η συγγραφή του σεναρίου συμπληρώνεται». Ο Στιβ Βρεττός ήταν το πιο καυτό όνομα της ελληνικής showbiz. Στα τριάντα του είναι ο διασημότερος έλληνας ηθοποιός, με αρκετές συμμετοχές σε ξένες παραγωγές και φυσικά ο άντρας σύμβολο για όλες της ελληνίδες. Η Ρίτα ήταν φυσικά ενθουσιασμένη!

 

:[ 
διαβάστε το δεύτερο μέρος του Μύθου, την επόμενη Παρασκευή στις 12:00

2 σχόλια:

Προβληματίστηκες; σχολίασε το