Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ: ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ (μέρος 2/4)

image[18]

Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει για τα καλά και πολλές φορές ολοκληρώνονται αργά το βράδυ. Πολύ συχνά περνάω από εκεί με το αμάξι και παίρνω την Ρίτα. Η Αθήνα είναι πολύ επικίνδυνη τέτοιες ώρες για μια μόνη κοπέλα. Συνήθως είναι πολύ κουρασμένη από τα γυρίσματα κι άλλες ανεβαίνουμε στη γκαρσονιέρα της για να δούμε καμιά ταινία που έχω φέρει από το μαγαζί. Αν η ταινία είναι τρομακτική η Ρίτα θα έρθει για να κουρνιάσει στην αγκαλιά μου, αν πάλι είναι ρομαντική θα κάνω εγώ το πρώτο βήμα. Σε κάθε περίπτωση το ξημέρωμα θα μας βρει γυμνούς στο κρεβάτι.

 

Η Ρίτα δεν είναι μόνο πολύ καλή στη δουλειά της, αλλά και πολύ ενθουσιασμένη. Πηγαίνει πάντα νωρίς στα γυρίσματα και δεν βιάζεται ποτέ να φύγει από κει. Ο Παναγιώτης εκτιμάει την εργατικότητά της και τελευταία την έχει παρατηρήσει και ο Στιβ. Ένα βράδυ της πρότεινε να πάνε για ένα ποτό ώστε να συζητήσουν για τον ρόλο. Η Ρίτα είχε ήδη αρνηθεί δύο προηγούμενες προτάσεις στον διάσημο ηθοποιό και παρτενέρ της καθώς εγώ την περίμενα για να την πάω σπίτι της, όμως σήμερα ενέδωσε. Σύντομα οι δυο τους έφτασαν σε ένα πολύ διάσημο club της Αθήνας και πολύ εύκολα ο Στιβ είχε πρόσβαση σε μια πολύ ακριβή VIP γωνιά για να καθίσουν. Στην αρχή μιλούσαν για τον ρόλο τους και ο Στιβ δεν δίσταζε να κάνει στην Ρίτα μερικές διορθωτικές imageπαρατηρήσεις της οποίες η Ρίτα άκουγε ευλαβικά. Ο Στιβ είχε πλησιάσει πολύ κοντά της και επειδή η μουσική ήταν πολύ δυνατά, χρειαζόταν να πλησιάσει πολύ το αυτί της για να της μιλήσει. Συχνά άφηνε τα χείλη του να αγγίξουν το αυτί της Ρίτας και ενώ περίμεναν το επόμενο ποτό τους, ο Στιβ δεν έχασε την ευκαιρία να αλλάξει το θέμα. «Έχεις αξιοπρόσεχτο ταλέντο, αλλά η ομορφιά σου τα επισκιάζει όλα. Είμαι σίγουρος ότι πίσω στη σχολή, κάθε αγόρι θα ονειρεύεται να πλαγιάσει μαζί σου». Η Ρίτα χαμογελώντας προσπάθησε να αμφισβητήσει τα λόγια του, όμως λίγο το σκοτάδι, λίγο το ποτό, η δυνατή μουσική, την οδήγησαν ακριβώς στα χείλι του Στιβ και μέσα σε λίγες ώρες στο κρεβάτι του, στο πολυτελές σπίτι του στα προάστια των Αθηνών.

 

Το επόμενο βράδυ η Ρίτα ήταν και πάλι μαζί μου. Κάναμε έρωτα ενώ η ταινία έπαιζε και πριν αδειάσουμε το κρασί απ’ το ποτήρι μας. Δεν είχα καταλάβει τίποτα για εκείνη και τον Βρεττό. Το πρωί ξυπνήσαμε μαζί και την πέρασα από το στούντιο πριν ανοίξω το μαγαζί. Πριν καν πιω καφέ είχε έρθει η κυρία Ειρήνη για το ενοίκιο. Σε κάθε της επίσκεψη μου σχολίαζε την κατάντια της κοινωνίας, αλλά ξέρεις, πριν τον καφέ είναι κάπως βάρβαρο! Αυτή τη φορά μου έλεγε για ένα δυαράκι που νοίκιαζε σε ένα νιόπαντρο ζευγάρι από το χωριό της. Βρέθηκαν και οι δύο νεκροί σήμερα το πρωί, όταν πήγε να πάρει το ενοίκιο. Δεν άνοιγαν την πόρτα κι έτσι άνοιξε εκείνη με το δεύτερο κλειδί που έχει, βρίσκοντάς τους νεκρούς στο κρεβάτι. Μπορεί η κυρία Ειρήνη να έχει διαμερίσματα και μαγαζιά στη μισή γειτονιά, αλλά αυτή τη φορά τη λυπήθηκα. Δεν είναι και λίγο αυτό που έπαθε. Παρόλα αυτά δεν σκόπευα να το μοιραστώ με την Ρίτα.

 

Την επόμενη μέρα δεν είχε γυρίσματα και είχαμε προγραμματίσει μια εκδρομή έξω από την Αθήνα. Έτσι το πρωί πήγα ενθουσιασμένος στο σπίτι της, όμως εκείνη δεν ήταν εκεί. Αρχικά φοβήθηκα, αλλά μετά θυμήθηκα ότι την είχα πάρει χθες το βράδυ για να δω αν έφτασε σπίτι της καλά. Η αλήθεια είναι ότι η Ρίτα, δεν πήγε ποτέ σπίτι της. Έμεινε κι αυτό το βράδυ στο σπίτι του Βρεττού, το πρωί όμως ήταν ανυπόμονη για να επιστρέψει:
- «Στιβ, πρέπει να φύγω. Σου είπα και χθες ότι με περιμένουν και δεν έπρεπε να μείνω εδώ απόψε», είπε αγχωτικά.
- «Κρίμα. Είχα πολλές σκέψεις για σήμερα. Πράγματα που δεν θα μπορούσες καν να φανταστείς. Πράγματα που πολλές γυναίκες θα ονειρεύονταν να ζήσουν μαζί μου» της απάντησε ο Στιβ.
- «Το ξέρω Στιβ, αλλά μην ξεχνάς πως εγώ δεν είμαι μία από τις πολλές γυναίκες» του δήλωσε αποστομωτικά και με πολύ σιγουριά έφυγε από το σπίτι του. Η πρώτη της δουλειά ήταν να με πάρει τηλέφωνο και να βρεθούμε. Έκανα σα να μη συνέβαινε τίποτα όταν μου δικαιολογήθηκε πως σηκώθηκε πολύ πρωί για να δει μια φίλη της που χώρισε, όμως μέσα μου σκεφτόμουν διάφορα. Άλλα ήταν λάθος κι άλλα απολύτως σωστά…

 

:[ 
διαβάστε το τρίτο μέρος του Μύθου, την επόμενη Παρασκευή, στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το