Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

αναδρομές - Ο ΑΦΗΓΗΤΗΣ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 24 Ιουλίου 2009
ΤΙΤΛΟΣ: Ο ΑΦΗΓΗΤΗΣ

Μια φορά σε έναν καιρό και σε ένα σκοτεινό δωμάτιο βρισκόταν ένας μυστηριώδης τύπος σκυμμένος σε μια γραφομηχανή. Ήταν ο Νάσος. Ένας ήσυχος τύπος που κάθε μέρα έκανε τη βόλτα του παρατηρώντας τον κόσμο γύρω του ζώντας μόνος και όσο πιο φυσιολογικά μπορεί κανείς να υποθέσει.
Ήταν συγγραφέας ιστοριών comic. Σε κάθε ιστορία πρωταγωνιστής ήταν ένας από τους ανθρώπους που είχε παρατηρήσει το ίδιο πρωί. Βασιζόμενος στα χαρακτηριστικά του, στο πως ήταν ντυμένος, τι κρατούσε, που πήγαινε ή πως κινιόταν, έπλαθε μια ιστορία ελπίζοντας να είναι η αληθινή.
Οι ιστορίες του είχαν αρκετή απήχηση και έβγαζε καλά λεφτά. Άρεσαν στον κόσμο οι ανατρεπτικές ιστορίες και το μακάβριο τέλος που τις συνόδευε.
Ένα πρωί έκανε τον πρωινό του περίπατο όταν συνάντησε έναν τύπο που έμοιαζε στον Νάσο εξωτερικά. Μάλιστα περιπλανιόταν και εκείνος δείχνοντας να περιεργάζεται τους περαστικούς. Ο Νάσος έμεινε έκπληκτος. «Τέτοια ομοιότητα», σκέφτηκε. Μόλις είχε βρει τον επόμενο ήρωα του.
Το ίδιο βράδυ έγραφε για τον νέο του ήρωα. Στον περίπατό του θα έμπαινε σε ένα μονοπάτι χωρίς επιστροφή, σε μια νέα διάσταση όπου η ζωή επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, χωρίς σωτηρία επιστροφής.
Την επόμενη μέρα ο Νάσος περπατούσε ώσπου έφτασε σ' ένα κατάστημα ηλεκτρονικών με τηλεοράσεις στη βιτρίνα που έδειχνε τους περαστικούς χάρη στην κάμερα που κοιτούσε έξω. Μαύρα τζάμια, καμία ταμπέλα. «Περίεργο. Ας ρίξω μια ματιά».
Μπαίνοντας μέσα δεν είδε υπαλλήλους, πελάτες ή προϊόντα και ράφια. Έναν δρόμο συνάντησε χωρίς τέλος, ενώ η πόρτα πίσω του δεν υπήρχε πια. Άνθρωποι άρχιζαν να εμφανίζονται ξαφνικά. Γνώριμοι άνθρωποι. Ήταν οι ήρωες τους. Άλλος χωρίς πόδι, άλλος χωρίς κεφάλι, άλλος σε καρέκλα βασανιστηρίων, άλλος βασανισμένος από την μοίρα του.
Είχαν όλοι υποστεί το άσχημο τέλος που είχε πλάσει ο Νάσος. Μόνο που δεν ήταν νεκροί. Ήταν όλοι ζωντανοί σε ένα χώρο χωρίς τέλος. Και όλοι τώρα κατευθυνόντουσαν απειλητικά προς τον Νάσο και κείνος δε μπορούσε να ξεφύγει. Εχθές είχε γράψει το τέλος του εαυτού του.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το