Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗΣ

καταχώρηση τσι μέρας 
σημερινή προσθήκη στην λίστα των βραβεύσεων τσι μέρας
από βιοσφαιρα

Τελετή λήξης
Αν δεν ήταν οι 25000 εθελοντές για τους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια δε θα υπήρχε λόγος να παρευρεθώ στην τελετή λήξης. Πήρα την απόφαση κυρίως για προσωπικούς λόγους. Ο ήλιος εκείνη την ώρα, περίπου 8’30 το βραδάκι, μόλις έχει πέσει τέτοια εποχή και η ευχάριστη δροσούλα του Καλλιμάρμαρου είναι απολαυστική. Το ίδιο και τα φοβερά χρώματα του δειλινού. Οπότε γιατί να μην ευφράνω καρδίαν;
Ο κόσμος πολύς, το στάδιο σαφώς άνετο, όχι άδειο, αλλά ούτε φίσκα. Πολλοί εθελοντές με ή χωρίς τις στολές τους, όλες οι καταπληκτικές ομάδες των ατόμων με νοητική στέρηση που αγωνίστηκαν όπως ΟΛΟΙ οι αθλητές ΠΡΕΠΕΙ να αγωνίζονται και μια δεσπόζουσα χαρά στα πρόσωπα αυτών των παιδιών και των ανθρώπων που ζουν με το δικό τους τρόπο τον άθλιο κόσμο που εμείς οι υπόλοιποι έχουμε φτιάξει. Το πρόγραμμα της τελετής λήξης, πέρα από τον ενθουσιώδη λόγο του Shriver (αφήνω στην άκρη τη διευθύνουσα των αγώνων κα. Δεσποτοπούλου) είχε να επιδείξει μεγάλες κοιλιές στην πορεία εκτέλεσης. Μαγικές στιγμές από το συγκρότημα “Αερικά” με το φανταστικό λυράρη τους και την ένρινη προφορά που θύμιζε εντονότατα Ψαρονίκο (Ξυλούρη). Η μικρή Κάλλας, Μυρτώ Παπαθανασίου, κατά τη γνώμη μου έκλεψε την παράσταση από όλους τους καλεσμένους καλλιτέχνες που κατά τα άλλα δεν ήταν άσχημοι. Ξεχώρισα Μποφίλιου και Πρωτοψάλτη, αλλά και τη Ζουγανέλη στο κλείσιμο. Τα υπόλοιπα ποπάκια (Ονιράμα, Στρατής, κάτι Κορεατάκια κοκ) παντελώς αδιάφορα. Το ίδιο και ο περφόρμερ Κραουνάκης που σε λίγο θα σκάσει από το πολύ φαΐ. Κάκιστος στο πλέυ-μπακ, το “υγρό” λουκ όπου και να εμφανιστεί έχει αρχίσει να με εκνευρίζει, το ίδιο και ο δηθενισμός της κλίκας του.
Η Γλυκερία έκανε διάνα με τον Καραγκιόζη του Σαββόπουλου που ερμήνευσε (όπως πάντα) καταπληκτικά. Η Πρωτοψάλτη έχει υπέροχη φωνή, αλλά ήταν σε λάθος σημείο της παράστασης, το ίδιο και οι “Χαρταετοί” του Θεοδωράκη. Δεν ξέρω τι έδειξε το χαζοκούτι, αλλά γενικά είδα μια ασύνδετη παράσταση. Βέβαια, δεν είμαι και ειδικός για να κρίνω, σας μεταφέρω όμως την εμπειρία μου ως θεατής, που δεν έχει δει και λίγα θεάματα στον ως τώρα βίο του.
Αυτό που μου έμεινε και αφαιρεί πραγματικά την ουσία από όλα τα υπόλοιπα είναι η διάθεση και η χαρά του κόσμου που ήρθε από το εξωτερικό για να αγωνιστεί και να συμμετάσχει στους αγώνες. Και μόνο αυτό θα πρέπει να μας μείνει. Όλα τα υπόλοιπα είναι μιζέρια και να με συγχωρείτε που συνεισέφερα κι εγώ σ’αυτήν με το παρόν.


  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το