Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

αναδρομές - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΛΑΜΠΗ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 31 Ιουλίου 2009
ΤΙΤΛΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΛΑΜΠΗ

Μια φορά σε έναν καιρό, η Αναστασία δεν ήταν παρά ένα κορίτσι που κατάφερε να φύγει από το χωριό της για να σπουδάσει και να δημιουργήσει γνώσεις και όνειρα για μια ζωή.
Ήρθε ο καιρός –όμως- που οι σπουδές τελείωσαν και μαζί και η περιπέτεια έξω από το χωριό. Εργαζόμενη πια, η Αναστασία γύρισε πίσω και το μόνο που κράτησε από την περιπέτεια της, ήταν τα όνειρα. Τα όνειρα και μερικές φιλίες που τίποτα δε δείχνει ότι θα χαλάσουν ποτέ.
Η επιστροφή της πίσω στο χωριό ήταν η μεγάλη ήττα του «θέλω» και του προσωπικού εγωισμού. Μα πως θα έλεγε ότι θα φύγει μακριά από την οικογένειά της για μια καλύτερη ζωή; Ίσως γινόταν εν καιρώ. Ίσως. Όμως για τώρα οι αναβολές διαδεχόταν η μια την άλλη και η ιστορία έμοιαζε δίχως τέλος. Η απόλυτη θυσία για τους γονείς της που ως παραδοσιακοί, ήθελαν τη θυγατέρα κοντά τους.
Ακόμα κι έτσι θα έδινε τη μάχη της για να φύγει. Μέρα με τη μέρα, χτίζοντας επιχειρήματα και αιτίες για να μην μπορεί να δεχτεί ως απάντηση το όχι.
Μια τέτοια μέρα ο υγιής πατέρας της μπήκε στο νοσοκομείο για έναν χαζό πυρετό από κρύωμα που δεν έλεγε να πέσει. Μόνο που το κρύωμα έγινε πνευμονία και αυτή μια σοβαρή αρρώστια που τον καθήλωσε σε δωμάτιο της εντατικής χωρίς τις αισθήσεις του για μέρες, για βδομάδες.
Ώσπου μια μέρα ήταν λίγο καλύτερα. Τα χαμόγελα και η αισιοδοξία επέστρεψαν; Ναι. Μπορούσε πια να αναπνέει μόνος, μπορούσε να αντιδρά σε πράγματα που έβλεπε, όπως όταν γούρλωσε τα μάτια βλέποντας την γκρινιάρα μάνα του στο νοσοκομείο! Έδειξε σε όλους ότι είχε
τη δύναμη και το σθένος για να κερδίσει μια μάχη. Ήταν όμως για λίγο. Για μια τελευταία αναλαμπή. Ο πατέρας έφυγε και έφυγε πριν προλάβει να χαιρετήσει. Νέα παιδιά έμειναν πίσω με πολλές υποχρεώσεις, αλλά κι αυτά τα όνειρα, για να εκπληρώσουν.
Εκείνη η τελευταία αναλαμπή Αναστασία, εμένα με δίδαξε πολλά. (Ότι) Τελικά δεν αξίζει να τα παρατάς ακόμα κι αν χάσεις. Ο πατέρας σου, σας χαιρέτησε δίνοντάς σας το καλύτερο μάθημα απ’ όλα: Μην τα παρατάς ακόμα κι αν οι πιθανότητες είναι εναντίον σου. Ελπίζω να το μάθατε απ’ τη θυσία του. Ελπίζω να μην τα παρατήσετε τώρα ή ποτέ. Ελπίζω να κυνηγήσετε το όνειρό σας. Για σας. Για κείνον. Για την τελευταία αναλαμπή του.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το