Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

καταχώρηση τσι μέρας
σημερινή προσθήκη στην λίστα των βραβεύσεων τσι μέρας
από THE BEST NEWS

Τι τουρισμό θέλουμε;
Κατάφερα το Σαββατοκύριακο να πάω μία βόλτα μέχρι τη Λευκάδα έτσι για λίγες ανάσες και να κοροϊδέψω τον εαυτό μου ότι είμαι σε διακοπές. Το Σάββατο το βράδυ βρέθηκα και έμεινα στο γραφικό και παραθαλάσσιο χωριό της Λευκάδας, τα Σύβοτα.
Διαπίστωσα μία γενική εικόνα ανάπτυξης και πάρα πολλά σκάφη με ξένους. Αφού ζήτησα να αγοράσω μία ελληνική εφημερίδα και μου είπαν ότι δεν έχουν ελληνικές αλλά μόνο ξένες (αγγλικές-γερμανικές-γαλλικές-ιταλικές-ισπανικές) χαριτολογώντας γύρισα και ρώτησα τη γυναίκα μου «Είσαι σίγουρη ότι δεν περάσαμε τα σύνορα;».
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η άποψή μου ότι τα νησιά μας και οι ακτογραμμές μας είναι ο ιδανικότερος τόπος σε όλη την Ευρώπη των 500.000.000 ανθρώπων για να κάνει κανείς θαλάσσιο τουρισμό με σκάφος.
Είναι φανερό δε ότι αυτός που έχει σκάφος και κάνει διακοπές δεν έχει στην τσέπη του 50 ευρώ αλλά κάποιες χιλιάδες ευρώ που έρχεται να τα δαπανήσει στη χώρα μας. Με λίγα λόγια δεν είναι ο τουρίστας των 100 ευρώ (all included) για μία εβδομάδα.
Πρέπει λοιπόν να καταλάβουν οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας (νησιά-ακτογραμμές) πρέπει να το πουλήσουμε σωστά οργανωμένα με υποδομές και σωστή παροχή υπηρεσιών. Δεν μπορεί η Κροατία με κάποια νησάκια και 250 χλμ. ακτές να έχει 130 μαρίνες και η Ελλάδα 30.
Κύριοι αρμόδιοι μέχρι σήμερα πουλούσαμε και κάναμε καμπάνιες διαφημιστικές για ήλιο και θάλασσα στην Ελλάδα, μα ήλιο και θάλασσα έχουν όλες οι μεσογειακές χώρες και έχουν τιμές ανταγωνιστικές.
Η Τουρκία που ξεκίνησε να γίνεται τουριστικός προορισμός πρόσφατα έκανε σωστές υποδομές στον θαλάσσιο τουρισμό και σήμερα οι ακτές της Μικράς Ασίας έχουν γεμίσει από οργανωμένες μαρίνες και είναι γεμάτες από σκάφη τα οποία όλη την ημέρα αλωνίζουν στο Αιγαίο και τα νησιά μας και το βράδυ δένουν στις τούρκικες μαρίνες και αφήνουν τα λεφτά τους εκεί.
Δικό μας προϊόν το εκμεταλλεύονται και κερδίζουν άλλοι και να σας πω τι καλό κάνουν οι Τούρκοι. Έχουν ξεκινήσει ένα οργανωμένο πρόγραμμα ανάδειξης όλων των μνημείων της ιστορίας της Ελλάδος που βρίσκονται στο έδαφός τους και έτσι πουλάνε και εισπράττουν άλλο ένα μονοπωλιακό προϊόν ελληνικό.
Τι κάνουμε εμείς; Απλώς κοιτάμε και κλείνουμε τα μουσεία μας όποτε μας γουστάρουν μερικοί, αφήνουμε τα μνημεία της ιστορίας μας να καταστρέφονται και να εξαφανίζονται ανάμεσα σε ξερόχορτα και έχουμε κάνει σημαία μας τα συμβαίνοντα στη Μύκονο (μεθύσια-ναρκωτικά-celebrities).
Κύριοι αρμόδιοι καταλάβετε ότι έχουμε δύο μονοπωλιακά προϊόντα τουρισμού χωρίς ανταγωνισμό: α) Την ιστορία και τα μνημεία μας και β) Τον θαλάσσιο τουρισμό μας και επειδή διαπιστώνω ότι κάθε παραθαλάσσιο καταφύγιο σκαφών χρησιμοποιείται από το πελατειακό πολιτικό μας σύστημα, να δίνονται άναρχα, χωρίς σχέδιο άδειες για πλωτές εξέδρες σε υμετέρους (ψηφοφόρους).
Κύριοι μην επαναλάβετε το λάθος της άναρχης ανάπτυξης τουρισμού με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που τελικά κατέστρεψαν τον τουρισμό και έκλεισαν ή κλείνουν οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες ή τις μετατρέπουν και αυτές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Πρέπει τελικά να αποφασίσουμε τι θέλουμε «μπάτε σκύλοι αλλέστε», ή οργανωμένο τουρισμό με σωστές τιμές σωστή παροχή υπηρεσιών, σωστή εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας (ιστορία και θαλάσσιο τουρισμό).
Φαντάζομαι ότι τα 200 κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν το Κατάκολο δεν καίγονται για τον ήλιο και τη θάλασσα της Ελλάδας αλλά για να αποδώσουν φόρο τιμής στην ιστορία μας και στην Αρχαία Ολυμπία. Σκεφτείτε ότι η Ελλάδα έχει αμέτρητες αρχαίες Ολυμπίες που εκατομμύρια σε όλη τη γη έχουν διαβάσει και όνειρό τους κάποια μέρα να τις επισκεφθούν. Όλοι αυτοί γνωρίζουν ότι ο πατέρας της ιατρικής ο Ιπποκράτης γεννήθηκε στην Κω αλλά πηγαίνοντας στην Κω βρίσκει ενοικιαζόμενα δωμάτια-μπαράκια-σκουπίδια-μεθυσμένους και κάθε καρυδιάς καρύδι
να κάνει ότι θέλει, όπου θέλει και όπως το θέλει.
Αυτά και θα επανέλθω.


  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το