Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗΣ

καταχώρηση τσι μέρας
σημερινή προσθήκη στην λίστα των βραβεύσεων τσι μέρας
από Το μεγαλύτερο blog της πόλης

Πρέπει να προκηρυχτούν εκλογές.
Οι εκλογές  δεν είναι το χειρότερο σενάριο. Το χειρότερο σενάριο είναι  το ΧΑΟΣ πριν από αυτές.
 Και εάν ακόμη μπορεί να μην ξαναδούμε Αγανακτισμένους  είναι σίγουρο θα δούμε κάποια άλλη μορφής αντίδρασης. Ο Λαός έμαθε, χειραφετήθηκε ατομικά έστω  και ξέρει πλέον ότι μπορεί. Προ μηνός κρατούσε την μεταπολίτευση στα χέρια του. Ακόμη και εαν η καταστολή έκανε κάποια δουλειά το μέγεθος της αντίδρασης καθιστά ανοησία  και ψευδαίσθηση των πολιτικών το να πιστεύουν ότι μπορούν να τραβήξουν το σκοινίγια πολυ,  χωρίς να ερωτάται ο λαός.
Στην  πλατεία και παντού γύρω μας υπάρχει σήμερα ένας χυλός  χειραφετημένων πολιτών. Ατομικά χειραφετημένοι ο καθένας. Το πολιτικό σύστημα έχει επιλέξει να τους αγνοεί, να τους κρατά μακριά και να συνομιλεί μόνο  με τα ΜΜΕ.  Χιλιάδες αιτήματα και φωνές δεν έχουν την αξία και την δύναμη μιας ερώτησης του Παπαχελά η του Τσίμα.
Αντί να εξελιχτεί μπροστά μας ένα καλοκαίρι διαλόγου και ζυμώσεων σε κάθε πόλη βλέπουμε ένα καλοκαίρι όπου το πολίτικο σύστημα αναπαύεται στις δάφνες του και παίζει το ίδιο έργο.  Αυτό είναι τραγικά μυωπικό και  αυτοκαταστροφικό.
Οι πολλοί εξ αυτών που είναι στις πλατείες είναι ειρηνιστές και κατά της Βίας. Δεν είναι όμως όλοι το ίδιο ενώ ο συγχρωτισμός τους κάνει τους μεν να αισθάνονται αρκετά καλά με τους δε.  Αν  αυτό το κίνημα δεν  οργανωθεί πολιτικά και δημοκρατικά ώστε να υπερισχύουν οι ειρηνιστές και η Δημοκρατία, θα μας δώσει  νέες μορφές αντίδρασης η οποίες δεν θα είναι καθόλου καλές.
Αν αυτή η αντίδραση δεν φτάσει σε ελεγχόμενο δημοκρατικό τέλος θα βρει την εντελέχεια της και το σκοπό της. Μια εντελέχεια και σκοπός που  θα είναι μακριά από μία ατελέσφορη  και μη λειτουργώσα δημοκρατία.
Το πολιτικό σύστημα -ο Γιώργος και το ΠΑΣΟΚ  που του έχει απομείνει πιστό- ελπίζοντας σε κάτι μεταφυσικό προφανώς θέλουν να σπρώξουν το πράγμα σε δημοψήφισμα. Πρόκειται για ανάγωγη του προσωπικού τους  δράματος σε εθνικό θέμα. Πιθανών από το Δημοψήφισμανα καταδικαστεί η κυβέρνηση με κάθε πιθανό απίθανο και κυρίως ανέξοδο τρόπο.
Στο φινάλε τυχών εκλογές σήμερα θα σπρώξουν λίγο πολύ τον κόσμο στα γνωστά μαγαζάκια. Τυχών καθυστέρηση των εκλογών θα ανοίξει  μια πόρτα στο οποίο μόνο το χάος θα στέκεται αντίκρυ. Και έρχεται ένας ζοφερός, μακρύς,  πανάκριβος χειμώνας στο οποίο όλα θα δουλέψουν διαλυτικά για όλους, και η κοινωνία θα βγει πιο αποφασισμένη για σύγκρουση από ποτέ.


οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το