Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

αναδρομές - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 26 Νοεμβρίου 2008 
ΤΙΤΛΟΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

Η περιβόητη οικονομική κρίση που ξέσπασε πρόσφατα μάλλον δεν επηρέασε ιδιαίτερα την πλειοψηφία των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων. Τουλάχιστον όχι άμεσα. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά εδώ και καιρό.
Πάραυτα παρατηρείται μια τάση κατά την οποία τα όποια οικονομικά προβλήματα καταπονούν τους εμπλεκόμενους που αδυνατούν να τα κρατήσουν μακριά από το σπίτι και την κοινωνική τους ζωή.
Δυστυχώς τα ποσοστά αυτά αυξάνονται και έτσι έχουμε ανθρώπους να περιορίζονται σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν. Οι περιορισμοί αυτοί έχουν να κάνουν με πολλούς τομείς της ζωής του ανθρώπου. Μάλιστα οι τελευταίες μελέτες αναφέρουν πως έχουν μειωθεί αισθητά οι ερωτικές επιθυμίες του άντρα εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων. Συγκεκριμένα ούτε καν ένας στους τρεις δεν συνουσιάζεται με τη σύντροφό του.
Και καταλαβαίνει κανείς πως όταν οι σκοτούρες καθηλώνουν τον άνθρωπο σε τέτοια επίπεδα, τότε έχουμε προβλήματα κοινωνικής φύσεως.
Όλα αυτά επιβεβαιώνει η πλειοψηφία των αντρών που σε 42% επιλέγει ως σημαντικότερο παράγοντα σε μια σχέση την οικονομική κατάσταση και το 31% το συναισθηματισμό, αφήνοντας ένα μικρό 16% για την ερωτική πράξη σε πλήρη αντιδιαστολή με τα περασμένα χρόνια.
Τα οικονομικά προβλήματα είναι ικανά να ισοπεδώσουν μια οικογένεια, ένα ζευγάρι, μια σχέση. Και οι περιορισμοί που επιφέρουν είναι δεδομένοι, όμως όταν εισέρχονται σε πεδία που είναι άσχετα, τότε το πρόβλημα γίνεται πολυδιάστατο. Πως η ερωτική πράξη σχετίζεται με το οικονομικό θέμα μιας οικογένειας; Σίγουρα αυτό δεν υφίσταται, όμως ας μην ξεχνάμε ότι προαναφέρθηκε, το άγχος και οι ανασφάλειες που προκαλούνται από τα οικονομικά αδιέξοδα.
Φυσικά η ρίζα του ζητήματος είναι η δεδομένη οικονομική κρίση, αλλά και η ενδεχόμενη κακή οικονομική διαχείριση η οποία έχει ως αποτέλεσμα πολλά παραπάνω προβλήματα απ’ όσα στ’ αλήθεια θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί σε αντίθετη περίπτωση.
Το (λίγο) χρήμα σκοτώνει τον έρωτα. Κάποτε ο έρωτας αποτελούσε κοινή δραστηριότητα για πλούσιους και φτωχούς. Μήπως τώρα τα πράγματα άλλαξαν και εδώ;

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το