Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΟΣ ΦΟΝΟΣ ΣΙΩΠΗΛΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ (μέρος 3/5)

image[14] image[41]

O Θαλασσινός και ο Κανόμπης είχαν βάσιμες υποψίες πως η οικιακή βοηθός, η Μαρία έκρυβε κάτι. Επέστρεψαν στο σπίτι όμως αυτή τη φορά μίλησαν με τον Αντώνη Ανδρεαδάκη.

- “Τι θέλετε πάλι”; είπε οργισμένος ο Αντώνης.

- “Θέλουμε την Μαρία. Την οικιακή βοηθό, όμως όλη την ώρα εσύ μπαίνεις στα πόδια μας. Έχω την υποψία πως κάτι μας κρύβει και αν το ανακαλύψουμε, θα μπλέξεις κι εσύ που μας κάνεις τη ζωή δύσκολη”.

- “Βάλτε καλά στο μυαλό σας πως η Μαρία δεν έχει να κάνει με αυτήν την ιστορία. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο δωμάτιο της και κοιμόταν. Πρόκειται για μια τίμια κοπέλα που έχει σταθεί πολύ στην οικογένεια μας και έχει μάθει ακόμα και την γλώσσα των κωφών για να μπορεί να συνεισφέρει κατάλληλα στην διαπαιδαγώγηση του Δημήτρη. Η σχέση της με όλους μας ήταν πάντα εξαιρετική. Γιατί να κάνει το οτιδήποτε”;

Ο Κανόμπης άκουγε με ενδιαφέρον τα όσα ο Αντώνης του έλεγε, αλλά εγώ είχα φτάσει στην κουζίνα όπου η Μαρία μαγείρευε. Είχε βγάλει την ποδιά της και το στενό της φόρεμα έδειξε το πλούσιο και καλλίγραμμο κορμί της.

- “Μαρία, είσαι πολύ όμορφη για να είσαι οικιακή βοηθός και μάλιστα ελληνίδα”.

- “Έχω σπουδάσει κοινωνικές επιστήμες και η ενασχόληση μου με τους ανθρώπους είναι ένας τρόπος να εφαρμόζω τις σπουδές μου στο επάγγελμά μου. Δεν καταλαβαίνετε. Αυτή η οικογένεια είναι κατά μία έννοια, δική μου οικογένεια. Είμαι τυχερή που βρήκα εδώ εργασία”.

- “Αλήθεια, πότε ήρθες εδώ”; τη ρώτησα με υποψιασμένο ύφος.

- “Είναι τώρα τρία χρόνια. Η προηγούμενη κοπέλα είχε ένα ατύχημα κι έτσι ήρθα εγώ”.

 

Έφυγα από την κουζίνα ρίχνοντας μια τελευταία ματιά στο υπέροχο σώμα της και φεύγοντας έκανα νόημα στον Κανόμπη να με ακολουθήσει. Πριν όμως φύγουμε ρώτησα τον Αντώνη: “Η προηγούμενη γυναίκα τι έπαθε; Γιατί έφυγε”; Ο Αντώνης σαφώς αιφνιδιασμένος, απάντησε: “Δε διαβάζεις εφημερίδες; Ήταν η αιτία να σταματήσει να μιλάει ο Δημήτρης”.

 

Πίσω στο τμήμα, είχαμε κάτσει στο γραφείο του Κανόμπη ως αργά imageπροσπαθώντας να συνθέσουμε το πάζλ των πληροφοριών που κατείχαμε. Τότε χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν η συνάδελφος από το αρχείο. Ο Κανόμπης μίλησε για λίγο μαζί της και ύστερα μου είπε: “Πριν τρία περίπου χρόνια, ένοπλος ληστής είχε μπει στο σπίτι και σκότωσε την αδερφή της Τούλας. Δεν ήταν η οικιακή βοηθός, απλά έμενε με την οικογένεια εκείνο το διάστημα. Η υπόθεση έκλεισε καθώς όλοι κατέληξαν πως επρόκειτο για κανένα πρεζόνι που είχε σαν στόχο το σπίτι του πλούσιου Ανδρεαδάκη”.

- “Ναι. Ή ήταν η Μαρία που ήθελε απεγνωσμένα να βρει δουλειά κοντά στον Αντώνη. Να κοιμάται μαζί του και να πληρώνεται. Η αδερφή της Τούλας προφανώς ήταν τότε εμπόδιο και μάλλον που και τώρα ήταν κάποιο εμπόδιο σε κάτι που θα το μάθουμε όταν την συλλάβουμε. Λοιπόν. Εσύ πας να τη συλλάβεις, εγώ θα πάρω τον Ανδρεαδάκη να τον ρωτήσω γιατί μας το έκρυψε”.

 

Ο Κανόμπης πήγε αργά το βράδυ και συνέλαβε την Μαρία και ο Θαλασσινός πήρε τηλέφωνο τον Ανδρεαδάκη. Ήθελε να τον φοβίσει αρχικά και κατόπιν να τον ενημερώσει πως ίσως βρισκόντουσαν στο τέλος του μυστηρίου. Βρισκόντουσαν όμως;

 

:[ 
διαβάστε το τέταρτο μέρος του Μύθου, την ερχόμενη Παρασκευή στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το