Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ (μέρος 2/5)

image
Οι δύο αστυνομικοί έφτασαν στο γραφείο του Καρέλη όπου συνομίλησαν για με τον υποψήφιο δήμαρχο.
- “Πρέπει να ανατρέξετε στο παρελθόν σας από τα επαγγελματικά και τα προσωπικά σας. Ψάξτε σε κάποιους που ίσως αδικήσατε και άλλους τους οποίους επισκιάσατε με την δραστηριότητα σας ακόμα και χωρίς να το θέλετε” άρχισε με ψυχραιμία ο Θαλασσινός.
- “Κοιτάξτε. Δεν είναι μυστικό πως είμαι πλούσιος. Εγώ και οι δικοί μου αρκετές γενιές πίσω. Έχω την άνεση να βοηθάω τον κόσμο κι έτσι δεν θυμάμαι πως έχω αδικήσει κάποιον. Ουδέποτε δεν είχα ιδιωτική ή δημόσια διαμάχη” απάντησε απορημένος ο Καρέλης.
- “Αν θυμηθείτε κάτι, πρέπει αμέσως να μας ειδοποιήσετε και να ξέρετε πως εμείς είμαστε αυτόνομο τμήμα της αστυνομίας που λειτουργεί με τρία άτομα. Καλείται λοιπόν εμάς, όχι την αστυνομία” κατέληξε με απόλυτο ύφος ο Κανόμπης δίνοντας του μια κάρτα.
 
Οι αστυνομικοί έφυγαν και αμέσως ζήτησαν από την Ουρανία να βρει τα στοιχεία των ανθρώπων που ήταν συνυποψήφιοι του Καρέλη για τον δήμο καθώς και των ανθρώπων που τους προωθούν. Σύντομα μία πρώτη λίστα ανθρώπων βρισκόταν υπό παρακολούθηση για μερικές μέρες και μέχρι να βρεθεί κάτι ασυνήθιστο.
 
Το πρώτο διάστημα δεν βρέθηκε κάτι ιδιαίτερο και οι έρευνες οδηγούνταν σε αδιέξοδο. Μετά από πρόταση του Θαλασσινού ο Καρέλης συμβουλεύτηκε να πραγματοποιήσει μια δημόσια εμφάνιση που θα είχε διαφημίσει νωρίτερα. Πραγματικά την επόμενη Παρασκευή, ο Καρέλης βρισκόταν στο νέο πάρκο του Καράβολα, ακριβώς δίπλα στην θάλασσα και παρουσία της οικογένειάς του και πλήθους δημοσιογράφων, νοίκιασε δημοτικά ποδήλατα για να κάνει την βόλτα του δείχνοντας παράλληλα τις ευαισθησίες του. Η βόλτα του ακολουθήθηκε από δηλώσεις την ίδια ώρα που ο Θαλασσινός, ο Κανόμπης, αλλά ακόμα και η Ουρανία είχαν διασκορπιστεί για να εντοπίσουν οτιδήποτε ύποπτο.
 
Το πανηγυρικό κλίμα διέκοψαν τα γαβγίσματα ενός τεράστιου μαύρου μολοσσού που επιτέθηκε σε έναν περαστικό καταπλακώνοντας τον. Ο Θαλασσινός έτρεξε κοντά και ηρέμησε το σκύλο που είχε σκίσει το πανωφόρι του θύματος αποκαλύπτοντας ένα μαχαίρι, ναρκωτικά και πολλά μετρητά. Για να μην χαλάσει την κάλυψη του φώναξε ώστε όλοι οι παρευρισκόμενοι να τον κρατήσουν ώσπου να έρθει η αστυνομία, όμως ο Θαλασσινός έμεινε κοντά στο αδέσποτο σκυλί το οποίο ηρέμησε απόλυτα δίπλα του. Η αστυνομία ήρθε και συνέλαβε τον ύποπτο ο οποίος όπως αποδείχτηκε ήταν ένα περαστικό πρεζόνι που μόλις είχε ληστέψει ένα περίπτερο. Όσο για τον Σπύρο; Εκείνος κράτησε τον μολοσσό και τον οδήγησε στο αστυνομικό μέγαρο όπου βρέθηκε με τον εκπαιδευτή σκύλων της αστυνομίας. “Σου δίνω έναν μήνα. Εκπαίδευσε τον και θα τον επιστρέψεις σε εμένα. Όχι στο σώμα, σ’ εμένα”.
 
Το ίδιο βράδυ ο Κανόμπης δέχτηκε τηλέφωνο από την imageΟυρανία. “Συγγνώμη αν σε ξυπνάω. Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στον χώρο φύλαξης των δημοτικών ποδηλάτων στον Καράβολα. Καταστράφηκαν όλα όμως η αντιτρομοκρατική βρήκε μια φωτογραφία κολλημένη στον τοίχο”. Ο Κανόμπης κάλεσε τον Θαλασσινό και έφτασαν στον χώρο όπου έβγαλαν ένα αντίγραφο της φωτογραφίας το οποίο και έστειλαν στην Ουρανία. Ήταν μια μαυρόασπρη παλιά φωτογραφία σε ανοιχτό χώρο που απεικόνιζε ένα μικρό παιδί. Ήταν προφανές πως η φωτογραφία ήταν ένα ακόμη στοιχείο. “Ουρανία προσπάθησε να βρεις ποιο μέρος απεικονίζει αυτή η φωτογραφία κι εμείς θα ρωτήσουμε τον Καρέλη ποιος είναι ο πιτσιρικάς”.
 
:[
διαβάστε το τρίτο μέρος του Μύθου την ερχόμενη Παρασκευή στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το